Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Άλλη μια «αξία» της ΕΕ... ο αντικομμουνισμός


  Πηγή: Associated Press

Κάλι Καρά
Όσες αξίες και αν επικαλεστούν, η ΕΕ δεν βελτιώνεται προς όφελος των λαών, δεν γίνεται φιλολαϊκή, γιατί δεν μπορεί να σταματήσει να μυρίζει σαπίλα, αφού σάπιο είναι το σύστημα που υπερασπίζεται. Δεν εκδημοκρατίζεται, γιατί είναι μια ένωση κρατών που εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μονοπωλίων και των σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Οι «Αξίες» της ΕΕ...

«Ευκαιρία» για... μόρφωση πετσοκομμένη, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι με βάση τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης, «Ευκαιρία» για... μόρφωση που θα κοιτάει στην τσέπη.


«Κινητικότητα»... περιπλάνηση ανάμεσα... στην ημιαπασχόληση και την ανεργία. «Η κινητικότητα» στη Γερμανία μεταφράζεται σε 7,5 εκατ. εργαζόμενους με mini jobs και στη Βρετανία με 10 εκατ. εργαζόμενους υπό το καθεστώς των «zero-hour» συμβολαίων, που σημαίνει ότι κάθε μέρα δεν ξέρουν ούτε για πόση ώρα, ούτε με τι μισθό θα δουλέψουν. Η κινητικότητα στην ΕΕ είναι η ελευθερία των αστών να μεταφέρουν τα εργοστάσια από τη μια χώρα σε άλλη, με φτηνότερο εργατικό δυναμικό, κόστος κ.λπ., αφήνοντας πίσω ουρές ανέργων. Αυτή είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ δηλαδή!

«Ισότητα»... ανάμεσα... στην εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαρτήτως φύλου. Γι' αυτό, στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων και της προστασίας της μητρότητας, γενικεύτηκαν ακόμα περισσότερο οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης. Γι' αυτό απολύονται έγκυες με τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, γι' αυτό άλλωστε οι γυναίκες αμείβονται με μέση ωριαία αμοιβή κατά 16,7% χαμηλότερη από τους άντρες.

«Ασφάλεια»... με την ενίσχυση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Με την επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων (όπως έγινε στο παρελθόν με τη Γιουγκοσλαβία), ακόμα και αν αυτό συνοδεύεται με πολεμικές συρράξεις. Η ΕΕ σταθερά στηρίζει, από κοινού με το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Γι' αυτό ανάβει και το φιτίλι όταν μπορεί, όπως έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών ή με τη στήριξη του Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα.

«Ασφάλεια» για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, για τους μετανάστες που ζουν στοιβαγμένοι στα hot spots. «Ασφάλεια»... έρμαια των καιρικών συνθηκών. Εγκλωβισμένοι, να μην μπορούν να φτάσουν στον τόπο προορισμού που επιθυμούν (με βάση και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας). Γιατί η (αν)ασφάλεια, μετριέται σε... 120 εκατ. ανθρώπους που ζουν στο όριο της φτώχειας και 51 εκατ. ανθρώπους που ζουν κάτω από αυτό, 17 εκατ. ανθρώπους που είναι άνεργοι, 4,1 εκατ. που είναι άστεγοι, 12,5 εκατ. νέους που βρίσκονται εκτός δουλειάς και εκπαίδευσης, ενώ το 10,2% των μαθητών δεν ολοκληρώνουν το σχολείο.

«Ελευθερία»... ενίσχυση της καταστολής, με... το φακέλωμα των προσωπικών δεδομένων, ακόμα και αυτός που θα επιλέξει να ταξιδέψει αεροπορικώς είναι καταδικασμένος τα προσωπικά του στοιχεία να καταγραφούν, ως πιθανός ή δυνάμει τρομοκράτης.

Η «κοινωνική συνοχή»... συντρίβεται από την πραγματικότητα των βάρβαρων μέτρων, της επέλασης στους μισθούς και τις συντάξεις, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για να γίνει φθηνότερη η εργατική δύναμη. Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της πολιτικής μνημονίου διαρκείας, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της φοροαφαίμαξης του λαού, της περικοπής των κρατικών δαπανών κοινωνικής πολιτικής, εφαρμόζονται σ' όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ για να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Για τα «Κοινωνικά δικαιώματα» και τις «Δίκαιες θέσεις εργασίας»... προβάλει η αμείλικτη πραγματικότητα των 16,6 εκατομμυρίων ανέργων, των εκατομμυρίων της μερικής απασχόλησης, των 113 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, των αγροτών και των βιοτεχνών που καταχρεώνονται και εκτοπίζονται από την παραγωγή. Η επιβολή της εργασιακής ζούγκλας, η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και στα 70 χρόνια, η μείωση των συντάξεων και η προώθηση της λεγόμενης Ενεργού Γήρανσης για δουλειά μέχρι το θάνατο έναντι ευτελούς μισθού, είναι ο σημερινός «παράδεισος» της Ευρωζώνης.

«Δημοκρατία»... Αντικομμουνισμός... Αποκαλύπτεται άλλη μία «αξία» της ΕΕ, η εξίσωση του φασισμού και του κομμουνισμού, στηρίζοντας με νύχια και με δόντια το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό.

Πρόκειται για το κατάπτυστο ψήφισμα-μνημείο, που γράφτηκε και υπογράφτηκε με βρώμικο μελάνι, χυδαίου αντικομμουνισμού.

Κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφιση από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, των Πράσινων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την τακτική της συκοφαντίας, της προβοκάτσιας, της λάσπης και της πλαστογράφησης ιστορικών δεδομένων.

Παρουσιάζουν τη Σοβιετική Ένωση ως …σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με το ψήφισμα αυτό απαιτούν τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση συμβόλων και μνημείων και καταστολή σε βάρος κομμουνιστικών κομμάτων.

Ζητούν να στηθεί μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής, αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών».

Η αληθινή ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχει γραφτεί με το αίμα και τις θυσίες των εκατομμυρίων λαϊκών ανθρώπων, αγωνιστών - κομμουνιστών της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, αγωνιστών των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, δεν χωράει παραχάραξη και πλαστογράφηση, ούτε μπορεί να αποσιωπηθεί και διαστρεβλωθεί με τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό και το βιασμό της αλήθειας από την ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, που αθωώνουν ταυτόχρονα το ναζισμό - φασισμό για τα ειδεχθή εγκλήματά τους και τον δυναμώνουν σε κάθε χώρα και στην Ευρώπη.

Η φρίκη του ολοκαυτώματος, η απανθρωπιά του ρατσισμού, ο ναζιστικός εσμός που γεννιέται, εκτρέφεται στα χαμαιτυπεία της ταξικής βαρβαρότητας των «Ζήμενς», των «Novartis», των «Φορντ» και των «Ντόιτσε Μπανκ».

Η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα διδάσκει πάντα τους λαούς και τη νεολαία πως η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, ενάντια στον καπιταλισμό - ιμπεριαλισμό αποτελεί μονόδρομο για την οριστική ήττα του φασισμού.

Αναλογεί στον καθένα μας το δικό του μερίδιο ευθύνης για το πώς θα γραφτεί και για το αν θα επιτραπεί στα θρασίμια της φαιάς προπαγάνδας να ξαναγράψουν την ιστορία παραποιημένη, πάνω στην πλάτη τη δική μας και των παιδιών μας.
Οι κομμουνιστές δεν συνθηκολόγησαν ποτέ με τα φίδια.


902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου