Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Να μη λείψει κανείς!



Εργαζόμενοι και άνεργοι σε όλη τη χώρα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, γυναίκες, νέους και συνταξιούχους, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε την 1η Μάη, με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, να στείλουμε με χιλιάδες στόματα, με χιλιάδες σφιγμένες γροθιές, ένα δυνατό, μαζικό μήνυμα:

Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, παλεύουμε αταλάντευτα για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών!


Είναι μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς! Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, αξιοποιούμε τα διδάγματά τους για τους σύγχρονους αγώνες μας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα κοινωνία, όπου ο λαός θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει, με «πυξίδα» την κάλυψη των διευρυνόμενων αναγκών του.

Σε μια περίοδο που λανσάρονται ξανά ως «νέες» οι απάτες περί «δίκαιης» και «βιώσιμης ανάπτυξης» μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, με άθικτο και ενισχυμένο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας, με κλιμάκωση της επίθεσης για τα συμφέροντα των μονοπωλίων...

Σε μια περίοδο που παρουσιάζεται ως «μονόδρομος» η βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, για χάρη των ίδιων ακριβώς συμφερόντων...

Σε μια περίοδο που εντείνονται η ωμή και απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα, η καταστολή, οι νοθείες και οι μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με στόχο να παραμείνει κατσικωμένη πάνω στο σβέρκο της εργατικής τάξης η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και όσες δυνάμεις δουλεύουν για λογαριασμό της...

...αποκτά τεράστια σημασία η επιτυχία των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς. Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και το μυαλό των εργαζομένων και του λαού, η μάχη της Πρωτομαγιάς δίνει συνέχεια στους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος, σε σημαντικές αναμετρήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλει η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν οικοδομήσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δίνει συνέχεια στη μάχη απέναντι στις ίδιες δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, οι οποίες υπηρετώντας τα ίδια αφεντικά δεν δίστασαν να μπάσουν εργοδότες, νόθους μπράβους, αστυνομία και εισαγγελείς μέσα στα συνδικάτα και τις διαδικασίες τους.

Με τη σειρά της, η επιτυχία της μάχης της Πρωτομαγιάς μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην πάλη για να βγουν στο προσκήνιο τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, τα οποία τόσο στην κρίση όσο και στη φάση της ανάκαμψης είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με την πείρα όλης της ιστορίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που δείχνει πως ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός το κέρδισαν με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με τη γνώση ότι η τεράστια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποφασιστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και του λαού μόνο όταν φύγουν από τη μέση η καπιταλιστική εξουσία και το κριτήριο του κέρδους, η 1η Μάη και τα επίκαιρα διδάγματά της αντικειμενικά συνδέονται άρρηκτα με τη μάχη που δίνεται ταυτόχρονα για να ενισχυθεί παντού το ΚΚΕ, η μεγαλύτερη εγγύηση για ένα μαζικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, με τέτοια κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής!
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου