Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Με χρυσαυγίτικη παράταξη η …«αντιεμβολιαστική» κινητοποίηση (φωτό)


Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη των φερόμενων ως «αντιεμβολιαστών» ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο. Η δεύτερη κινητοποίηση μέσα σε λίγες μέρες ατόμων που εμφανίζονται να τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, απέδειξε ότι δίπλα στο ανεμομάζωμα διάφορων γραφικών, ρασοφόρων, «μακεδονομάχων» και «πιστών» με σταυρούς στα χέρια εμφανίστηκαν συντεταγμένα πολύ συγκεκριμένες ομάδες…

Νεοναζί, ακροδεξιοί, τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οπαδοί του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, μέλη της νεοναζιστικής Propartia και διάφορα φασιστοειδή παρατάχθηκαν σε «ουλαμούς» (που θύμιζαν εκπληκτικά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής) ανάμεσα στο πλήθος. 

Ο συγκεκριμένος φασιστικός συρφετός επιδίωξε και πέτυχε να υπάρξουν επεισόδια με την αστυνομία. Τα ναζίδια και τα φασιστοειδή με την συνδρομή και των ΜΜΕ που έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν «κίνημα» επιχειρούν να βγουν και πάλι από τις «τρύπες» τους και να αποκτήσουν «φωνή» μέσα στις «πλατείες». Αυτά οι φασίστες.

Από την άλλη πλευρά οι κυβερνώντες «αξιοποιούν» το συγκεκριμένο συνονθύλευμα για μια σικέ αντιπαράθεση δημιουργώντας ένα «βολικό» και «δοκιμασμένο» για το σύστημα «αντίπαλο». Έναν «αντίπαλο» ο οποίος με τα σκοταδιστικά και επικίνδυνα συνθήματα που προβάλει αποτελεί το τέλειο προπέτασμα καπνού για τις κυβερνητικές πολιτικές και παλινωδίες. 

Τα σκοταδιστικά στοιχεία συντεταγμένα δίπλα στα κάθε λογής φασιστοειδή δίνουν την ευκαιρία στους κυβερνώντες να «τσουβαλιάσουν» σαν περιθωριακή κάθε κριτική στην επικίνδυνη πολιτική τους και στο θέμα που εμβολιασμού. 

Μια επικίνδυνη πολιτική που εναποθέτει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», ενώ ταυτόχρονα αναζητά ένα βολικό «άλλοθι» και έναν βολικό «αντίπαλο» σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας για να κρύψει τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της.

Από την μια, λοιπόν οι φασίστες  που αναζητούν «ρόλο». Και από την άλλη το σύστημα που ψάχνει…«αντίπαλο» βγαλμένο από τα σπλάχνα του που θα του επιτρέψει να ξεδιπλώσει όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο του. Το τσάκισμα των «μεν» (φασιστών) και η ολόπλευρη  σύγκρουση με τους «δε» (“δημοκρατικό τόξο”) που επιδιώκουν να συντρίψουν κάθε πτυχή της ζωής του εργαζόμενου λαού, αποδεικνύεται και εν μέσω πανδημίας,  μονόδρομος…  

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου