Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» ένθετη μια μοναδική προσφορά: Το 1ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, που κυκλοφόρησε πριν από 100 χρόνια

 

Πανεξόρμηση από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

 

 

Tην Τετάρτη που μας πέρασε, στις 17 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και φέτος η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» έκλεισε 100 χρόνια ως το μηνιαίο θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις δύο αυτές επετείους, ο «Ριζοσπάστης» προσφέρει με το φύλλο του Σαββατοκύριακου 20 - 21 Νοέμβρη ένα μοναδικό ντοκουμέντο: Τη φωτογραφική ανατύπωση του 1ου τεύχους της ΚΟΜΕΠ, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 1921. Το πρωτότυπο τεύχος βρίσκεται στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Οι Κομματικές Οργανώσεις, προς τιμήν των γενεθλίων του ΚΚΕ και με αφορμή αυτήν την πολύτιμη έκδοση, πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Ο πήχης της διακίνησης είναι ψηλά, πολύ περισσότερο που είναι άλλη μια πρωτοβουλία που συνδυάζεται με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διάδοση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στον απόηχο των μαζικών αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ενώ σε μια σειρά κλάδους βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές διεργασίες, στις οποίες πρωτοστατούν μέλη και φίλοι του Κόμματος.

Οι Κομματικές Οργανώσεις φιλοδοξούν η μεγάλη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» να πυροδοτήσει τη συζήτηση με χιλιάδες εργαζομένους για το πού βρίσκεται ο ένοχος αλλά και ποια είναι η διέξοδος για τον λαό. Ωστε να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, που πρεσβεύει το πραγματικά νέο και σύγχρονο, που φωτίζει με την πρωτοπόρα θεωρία και δράση, με το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του, τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες για όλα τα λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, που βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αναντικατάστατο όπλο σε αυτήν την προσπάθεια και εφόδιο στην ιδεολογική δουλειά, που έχει κρίσιμο ρόλο για την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού, αποτελεί διαχρονικά η ΚΟΜΕΠ.

Απ' αυτήν τη σκοπιά οι Κομματικές Οργανώσεις ετοιμάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεξόρμησης. Βάζουν ξεχωριστό στόχο αυτή η προσφορά προς τιμήν των 103 χρόνων του ΚΚΕ να μη λείψει από κανένα σπίτι μέλους και οπαδού του Κόμματος, ιδιαίτερα να φτάσει σε όλους τους νέους κομμουνιστές, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Με βάση το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που «τρέχει», με παρακαταθήκη και την πρόσφατη θετική πείρα από την πανεξόρμηση με το Κάλεσμα της ΚΕ, βάζουν σχέδιο και εντάσσουν σε αυτό ακόμα πιο έγκαιρα και φίλους του Κόμματος, ώστε ο «Ριζοσπάστης» να φτάσει σε ακόμα περισσότερους.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου