Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την 1η Σεπτέμβρη σύσκεψη Συνδικάτων ενόψει συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

 

 

Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ την 1η Σεπτέμβρη διοργανώνεται στο Πάρκο Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής για να οργανωθεί η απάντηση για μισθούς και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

Η ανακοίνωση

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται

  • σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχες για δεδουλευμένα, για συλλογικές συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων, για τους πλειστηριασμούς

  • σε κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες

  • σε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Τον Ιούνη πάνω από 500 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, πάνω από 2000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων της Καβάλας, οι ντελιβεράδες της EFOOD, εργάτες και εργάτριες από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς συζήτησαν, αντάλλαξαν πείρα, με τις αποφάσεις τους μετέδωσαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα:

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας!

  • Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά, την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.

  • Που βλέπαμε την μισή Ελλάδα να καίγεται, ελπίζοντας να μην είναι το δικό μας σπίτι το επόμενο. Αυτή είναι η πολιτική τους που καίει τα δάση, καίει και τις ζωές μας.

  • Που τα κρούσματα της πανδημίας έχουν εκτοξευτεί, και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να μην χαλάσει το «θαύμα» του Τουρισμού, ενώ έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες ζωές.

  • Που στη Θεσσαλονίκη μόνο το τελευταίο δίμηνο σκοτώθηκαν δυο εργαζόμενοι στη δουλειά τους, δεκάδες άλλοι σακατεύτηκαν.

  • Που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ευθύνη της τωρινής αλλά και παλιότερων κυβερνήσεων με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.

Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Ήδη, σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν ανάψει εστίες αντίστασης.

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ, PRAKTIKER, LIDL, EFOOD, ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αλλού, ξέσπασαν απεργίες, κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. COSCO, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας, με σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

Σήμερα χρειάζονται σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάσουν σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο.

Σήμερα χρειάζεται να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας.

Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 10/9 στις 18.00 στην ΧΑΝΘ, να είναι σταθμός

στην συνέχεια της πάλης μας, στον συντονισμό και τον κοινό αγώνα των εργατών ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και τα βάσανα.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους

Για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας

  • Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

  • Γιατί σήμερα δε μπορούμε να παρακολουθούμε με ουδετερότητα τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην Ουκρανία, ούτε να παίρνουμε θέση με τον έναν ή τον άλλο ληστή στην αρπαγή του πλούτου των λαών.

  • Γιατί δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλην, να αντιμετωπίζουμε ως φυσιολογική εξέλιξη τη νομοθέτηση της ΕΓΣΣΕ με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, να βλέπουμε τα εργατικά δικαιώματα να συρρικνώνονται.

  • Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/9, ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΟΧΩΝ, ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Για να οργανώσουμε την απάντηση μας, για μισθούς και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου