Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ούτε παραγγελία...


Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους μια σειρά από δημοσκοπήσεις για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από αμφιβόλου εμπιστοσύνης εταιρίες σε μια εμφανή προσπάθεια να προμοτάρουν συγκεκριμένους υποψηφίους...

Ούτε "κατά παραγγελία" να γινόντουσαν αφού σε όλες υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Η απόκρυψη της δυναμικής που αναπτύσσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μια σειρά δήμους και Περιφέρειες, δυναμική που είναι αισθητή τόσο «με γυμνό μάτι», από τις πολύ μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, από την σχεδόν καθολική αποδοχή του αγώνα και του έργου του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Πελετίδη που ξεπερνάει τα όρια της Πάτρας, όσο και από τα ποσοστά του ΚΚΕ σε μια σειρά άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, χτες έκανε την εμφάνισή της μια ακόμα δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθήνας, με τραγελαφικά αποτελέσματα. Σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι πραγματικό αντίπαλο δέος στον "εκλεκτό" της ΝΔ Μπακογιάννη και την πολιτική του είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σοφιανός και η «Λαϊκή Συσπείρωση», που βρέθηκε απέναντί του σε όλα τα «εμβληματικά» αντιλαϊκά έργα του, ξεθάβει κάποιος ανύπαρκτους υποψηφίους μπας και υφαρπάξουν εκβιάζοντας την ψήφο εκατοντάδων ανθρώπων που ακόμα ταλαντεύονται. Βέβαια για τα κόμματα που στηρίζουν αυτούς του υποψηφίου τέτοιες μέθοδοι είναι «παλιά τους τέχνη κόσκινο».

Μάλιστα η ίδια δημοσκόπηση εμφανίζει τον έγκλειστο ναζιστή εγκληματία με διπλάσια ποσοστά από όσα απέσπασε το ναζιστικό μόρφωμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Μάταια κουράζονται διότι οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, και σε όλη την χώρα, έχουν πείρα από αυτά τα «κόλπα», και περισσότεροι αναγνωρίζουν πως έχουν μόνο μια σίγουρη επιλογή: να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να έχουν περισσότερους δημάρχους και συμβούλους στο πλάι τους ,στήριγμα στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου