Κυριακή 1 Απριλίου 2018

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ


Κυριακή 1η Απρίλη η τρίτη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη Θεσσαλονίκη


Η τρίτη συναυλία που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απρίλη, στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί Ντε Σπορ.

Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις. Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης λεωφορεία θα δρομολογήσει η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (τηλ: 24610-40217).


Στο Α' μέρος της συναυλίας ο συνθέτης θα διευθύνει δύο έργα του:

- Τα τραγούδια «Προανάκρουσμα», «Μ' όλη μου τη φωνή», «Το ποίημα του Οκτώβρη», «Ξελάσπωσε το μέλλον», που περιλαμβάνονται στο έργο «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», θα ερμηνεύσει ο Κώστας Θωμαΐδης.

- Το δεύτερο έργο είναι η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το έργο αυτό παρουσιάζεται ξανά ολόκληρο στην Ελλάδα, μετά από 42 χρόνια. Πέρα δηλαδή από τα τραγούδια («Ντικ», «Αλέξης», «Γερόντοι», «Φεγγάρι», «Χρέος», «Χρόνος») θα ακουστούν και τα σύγχρονα - ατονικά μέρη του έργου. Τα ατονικά μέρη θα έχουν τρία επίπεδα. Θα υπάρχει το ηχογραφημένο μέρος, που στο δίσκο έχει ηχογραφηθεί από μια πλειάδα ηθοποιών. Παράλληλα, θα προστεθεί ζωντανή μουσική, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα βίντεο με ντοκουμέντα από τη Μακρόνησο, ώστε να δημιουργείται ένα θεαματικό μέρος που θα καταλήγει στο τραγούδι. Ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδης. (Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», 24 - 25 Μάρτη 2018 κάνει μια μικρή αναδρομή στα «Μακρονησιώτικα» που έγραψε ο Γ. Ρίτσος).

Στο Β' μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παίρνει τη θέση του στο πιάνο και παρέα με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αλλά και τους Ρ. Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδη, παρουσιάζουν μια μουσική διαδρομή σε πολιτικά τραγούδια του συνθέτη από όλη την 50χρονη διαδρομή του, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Λάχα, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν είναι «Μικρόκοσμος», «Αυτούς τους έχω βαρεθεί», «Πάντα γελαστοί», «Ρόζα» και τόσα άλλα...

Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), 
Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Οπτικό υλικό: Κώστας Σταματόπουλος, Σωτήρης Γκέκας.

Τεχνικοί Ηχου: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης.

Φωτιστής: Ανδρέας Κούρτης.

Δρομολογούνται λεωφορεία δρομολογούνται από τις Οργανώσεις

Λεωφορεία δρομολογούνται και από την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2461.040.217.

Ακόμα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις παρακάτω πόλεις:
  • Σέρρες, στις 5.00 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.
  • Κατερίνη, στις 5.00 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Νάουσα, στις 4.30 μ.μ. από την πύλη του Πάρκου.
  • Βέροια, στις 5.00 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου.
  • Έδεσσα, στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.
  • Μαυροβούνι, στις 4.45 μ.μ. από την πλατεία.
  • Γιαννιτσά, στις 5.15 μ.μ. από την παλιά αγορά.
902gr

1 σχόλιο:

  1. ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ!!!

    Εσείς που ξέρεται τα πολλά και ο νους Σας κατεβάζει....

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ!!!



    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ του ΣΤΑΛΙΝ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ - Η New Age ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ Ναζιστοφασισμού Του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασιστικού Κεφαλαίου!



    ΘΕΜΑ 1ον.

    Παρακολουθώντας την Συνέντευξη Τύπου στα Σκόρπια.....23/3/2018 (δύο μέρες πριν 25/3/1821!!!)



    Μιλά ο "Δικός" μας ΜΚΟ για ..... Εντιμω Συμβιβασμό.....!


    Δηλαδή ο "Τίποτας" έρχεται και Σου κλέβει το Ιστορικό Σου Όνομα και Τον Πολιτισμό Σου Το Αίμα Σου και .... ΕΣΥ .... ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΕΑΙ.... ΜΕ ΕΝΤΙΜΩ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ!!!!!


    Αλλά το Ιστορικό Ερώτημα Είναι: Πότε οι Λακέδες Ιστορικά Είχαν Τιμή;;;;;;


    ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ/ΛΕΞΗ/ΟΡΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ!!!!!


    ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!! (ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΈΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ!)



    ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΜΕΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!!





    ΘΕΜΑ 2ον.

    Μαθαίνουμε Ιστορία και Γεωγραφία!

    1. Αυτό που "λέγεται" Γεωγραφικά Μακεδονία και εκτείνεται μεταξύ Ελλάδος Σκοπίων και Βουλγαρίας ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ! ΔΙΟΤΙ επί Οθωμανίας και με την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ όρισαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!! Ο ΛΟΓΟΣ: Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ του Οθωμανικού Πατριαρχείου/Κων.Πόλεως ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΠΝΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ (βλέπε άλλωστε Των Αφορισμών των πολλών Ελληνικών ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ πριν το 1821 από το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Κων/Πόλεως-Φανάρι!!!)!

    Τόσο το "ΦΑΝΑΡΙ" ΌΣΟ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΌΤΙ Η Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ 99% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 1% ΣΤΟ .... ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (διότι η Αλβανία είναι Ένα Κρατικό Konstruckt/Construkt!)! Τώρα τα ... 3-5 χιλιόμετρα πιό βόρεια σε ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν τα πέρνουμε υπόψιν!!!

    2. Για ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ 1. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ... ΡΩΜΑΙΟΥΣ!!!

    3. Το Εθνικό Ερώτημα Είναι: Γιατί στην "Μοντέρνα" sic Αθήνα ... ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (Πέρα Από Αγγλοαμερικάνικη Αποικία) Είναι Συνάρτηση του Ανθελληνικού Φαναριού/Πατριαρχείου;;;

    Γιατί το Ελληνικό Κράτος ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ (ναί καλά διαβάσατε!!!!) Συμφωνία/Αντίληψη του Συνεδρίου της .... ΒΙΕΝΝΗΣ/ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ... 1814/15 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ-ΤΩΡΑ;;;;;;

    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.....




    Σημ. Παράδοση του Ονόματος/Ορου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!!!!! Εφαρμογή της ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ... 114/120 !!!!



    ΥΓ. Για τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: .... και όταν ο ΑΡΗΣ άκουγε για Σλαβομακεδονία και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.... ΑΝΕΒΑΙΝΕ στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ!!! Γιαυτό και ο ΤΙΤΟ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!!! ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ .... ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ!!! ΓΙΑΥΤΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ New Age ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ!!!





    Αφήστε της Αερολογίες και τα Ιδεολογικά Τετριμένα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ/ΚΡΑΤΟΣ για να καταλάβαται και κατανοήσεται ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21!!!

    Συνιστούμε ΏΣ ΑΡΧΗ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" του Λένιν!!!

    Ως Δεύτερον το "Die Judenfrage" ΤΟΥ ΜΑΡΞ!!!

    Και Ρωτάμαι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ:

    1ον. ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΩΤΑΝ ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και ο ΔΣΕ;;;

    2ον. Ο "κακός" Στάλιν ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ" (και όχι ... Ταξικό)!!! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ/ΣΚΛΑΒΙΑ (διαβάστε και λίγο ... Χίτλερ για ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ - Drang nach Osten!!!)!!!

    Και Αυτές ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!!
    ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΜΑΙ ΜΕΤΑ!!!



    Σημ. Ξεχάσαμαι να Σας Δώσουμε ΏΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΤΙ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΈΧΕΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!!! ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (ΑΞΙΩΜΑ)!!! Βολευώσασται με την ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή