Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μειοψηφία οι Έλληνες στα νησιά – Αυτό δεν σας πειράζει φασιστόμουτρα;

 


 

«Οι Έλληνες αποτελούν πλέον μειοψηφία στη χώρα τους» είναι μια φράση που έχουμε ακούσει αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια από τους διάφορους ακροδεξιούς, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με έναν ψευδεπίγραφο μανδύα ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο λαλίστατοι όταν οι Έλληνες έχουν καταντήσει πλέον να είναι μειοψηφία στα νησιά και στα διάφορα τουριστικά θέρετρα. Με τις τιμές στη βενζίνη, στα ακτοπλοϊκά και στα αεροπορικά εισιτήρια στα ύψη, και το κόστος διαμονής να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν σήμερα να απολαμβάνουν τις θάλασσες και τις ομορφιές του τόπου μας.  

Μπορεί, σύμφωνα με την TUI, η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι να φτάσει το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ωστόσο η ζήτηση αυτή έρχεται κυρίως από ξένους, καθώς ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα πάνε φέτος διακοπές (Δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, Ιούνιος 2022).

Τους Έλληνες θα τους βρούμε στα νησιά να δουλεύουν 12 και 14 ώρες τη μέρα, για να ικανοποιήσουν το «τουριστικό θαύμα» για το οποίο μιλά σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, η οποία μοίρασε 150 ευρώ με κλήρωση σε 200.000 άτομα σε μια προσπάθεια να μας πείσει πως το «τουριστικό θαύμα» αγγίζει τους πάντες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα 150 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για ξενοδοχείο φυσικά ούτε λόγος, αφού στα νησιά τον Αύγουστο η διαμονή για μια βραδιά ξεκινάει από τα 150 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιτρέπει στους τουρίστες να κυκλοφορούν ελεύθερα σε περίπτωση που νοσήσουν από κορωνοϊό, παρότι οι Έλληνες υποχρεώνονται να απομονωθούν για τουλάχιστον 5 μέρες. Οι τουρίστες, βλέπετε, πρέπει να μπορούν να βγουν, να διασκεδάσουν, να ξοδέψουν χρήματα, να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα για να ξανάρθουν. Από την άλλη, οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα για να ξοδέψουν. Οπότε ας κλειστούν στα σπίτια τους να κάνουν καραντίνα, για να μην διαμαρτύρονται κιόλας που δεν πάνε διακοπές.

Όσο για τους άλλους ξένους, τους φτωχοδιάβολους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από εμπόλεμες ζώνες και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, αυτοί ζουν σε άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης. Δεν έχουν χρήματα; Τότε, δεν έχουν δικαίωμα σε διακοπές, πόσο μάλλον στην ελπίδα.

Για τους διάφορους ακροδεξιούς στη γαλάζια πολυκατοικία, οι τελευταίοι θα είναι πάντα οι «λάθρο», αυτοί που πρέπει να σταλούν πίσω στη χώρα τους για να μη «βιάσουν, κλέψουν ή σκοτώσουν». Εκτός κι αν έχουν χρήματα, πολλά χρήματα, για να μπορούν να κάνουν δωρεές και επενδύσεις. Τότε, το πράγμα αλλάζει και αποκτούν πολλές πιθανότητες να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες, όπως πρόσφατα μάθαμε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Να έχουν λεφτά ή να πετύχουν το… ακατόρθωτο, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί. Ο πρώτος, παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα λίγο μετά την επιλογή του στο ντραφτ του NBA, ενώ ο δεύτερος ήρθε ως πρόσφυγας με μια βάρκα στη Μυτιλήνη το 2019 και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να αριστεύσει στις Πανελλήνιες. Και οι δύο μετά τις επιτυχίες τους προσκλήθηκαν από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να λάβουν τα εύσημα. Εκείνοι τα συγχαρητήρια, οι υπόλοιποι ξένοι στον πάτο της θάλασσας ή στοιβαγμένοι σε κάποιο κοντέινερ με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε ψηφίσει ΟΧΙ το 2015 στην ψηφοφορία για την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να έχουμε πλήρη συναίσθηση της υποκρισίας και της ξετσιπωσιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου