Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Πανστρατιά!

 

 

Στην πρώτη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της μετέτρεψε χτες ο λαός της Αττικής την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκλονιστική συγκέντρωση, με τη μαζική συμμετοχή, το πείσμα και τον παλμό της, επιβεβαίωσε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουν κι άλλοι το βήμα την ερχόμενη Κυριακή, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Για να πάρει «από τα αποδυτήρια» το μήνυμα η επόμενη κυβέρνηση, που συζητάει ήδη τη σύνθεση των υπουργείων της, ότι μπορεί να «ποντάρει» στη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο»: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, που όσο δυναμώνουν, τόσο πιο σκούρα θα τα βρίσκει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ανάχωμα στο αντιλαϊκό της «έργο» από την επομένη των εκλογών.

Από την πλατεία Συντάγματος, λοιπόν, όπου συναντήθηκαν ξανά οι γειτονιές της Αττικής που έβγαλαν το ΚΚΕ 3ο κόμμα, εκλέγοντας 11 κομμουνιστές βουλευτές, οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι και βιοπαλαιστές διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να ξαναδώσουν τα ίδια και ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στο ΚΚΕ.

Γι' αυτό το «στοίχημα» των τελευταίων 4 ημερών είναι ένα: «Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο»! Χωρίς καμιά επανάπαυση, χωρίς εφησυχασμό, χωρίς να λογαριάζουμε κούραση, να συνεχιστεί το μεγάλο και θαρρετό άνοιγμα.

Με συναίσθηση ότι αυτή είναι η κρίσιμη εκλογική μάχη που θα διαμορφώσει τη Βουλή της ερχόμενης τετραετίας. Που θα κρίνει πόσο περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ θα έχει ο λαός στο πλευρό του στις μεγάλες μάχες που έρχονται, στήριγμα και πρωτοπορία στις δίκαιες διεκδικήσεις του, απέναντι στην κυβέρνηση και τις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν την ίδια πολιτική.

Γι' αυτό, κανένας δεν μπορεί να πει πως «ό,τι έγινε έγινε», αφού διαρκώς επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν ακόμα δυνατότητες για το «κέρδισμα» της «μιας επιπλέον ψήφου», για να πειστεί και ο ένας ακόμα εργαζόμενος να αφήσει πίσω του δισταγμούς και αναστολές.

Γενική είναι άλλωστε η αίσθηση ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που στις προηγούμενες εκλογές δεν έκαναν το βήμα, και που τώρα το σκέφτονται να ψηφίσουν το Κόμμα, ακούνε με καλή προαίρεση το πλατύ κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία, προβληματίζονται.

Με όλους αυτούς, είναι ώρες που μπορεί και πρέπει η συζήτηση να φτάσει στο διά ταύτα: Στην ψήφο στο ΚΚΕ. Κυρίως με εκείνους που μπορεί να διατηρούν κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις, όμως πλέον δεν έχουν καμιά αμφιβολία για το τι είδους αντιπολίτευση έχει ανάγκη ο λαός από τις 26 Ιούνη και μετά.

Δίνουμε λοιπόν τη μάχη μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια μέχρι την κάλπη.

Το «άνοιγμα» με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, με τον «Ριζοσπάστη» και τα άλλα υλικά, με τα επιχειρήματα της τελευταίας στιγμής, είναι κρίσιμο και θα αποδειχτεί πολύτιμο μέχρι και τις 7 το απόγευμα της Κυριακής που κλείνουν οι κάλπες.

Πανστρατιά για τη μεγάλη μάχη λοιπόν. Κάνουμε τη νύχτα μέρα και δίνουμε όλοι, σαν «ένας άνθρωπος», τον καλύτερό μας εαυτό, για να πάει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 22 Ιούνη 2023.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου