Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Κι αν χαστούκιζε εσένα ένας μετανάστης, φασίστα;


ταγματα-εφόδου-

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 

Ήταν αναμενόμενο, για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να βγάλουν ανακοίνωση στήριξης της πράξης του αστυνομικού, που χαστούκισε μετανάστη, στην Κω. Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός κρατούσε και μαχαίρι, την ώρα που χαστούκισε τον μετανάστη και έσπρωχνε άλλους. Έχει κανείς αμφιβολία πως το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό;..Θυμίζουμε το βίντεο:
 
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μιλούν για «άδικη δίωξη». Δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Σήμερα «διαφημίζουν», στην ιστοσελίδα τους, συγκέντρωση που έγινε, χθες, στο νησί (προφανώς την οργάνωσαν οι ίδιοι). 

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα τους, δημοσιεύουν και εμετικό άρθρο, όπου αναρωτιούνται «πώς θα αντιμετωπίσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ τυχόν παρεκτροπές των λαθρομεταναστών».  Στη συνέχεια σχολιάζουν: «…αν τύχει και τους ρίξουν κανένα… χαστούκι, καραδοκεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και να τους διαπομπεύσει διεθνώς, όπως έγινε με τον αστυνομικό -και πατέρα τριών παιδιών- του τοπικού τμήματος».

Η Χρυσή Αυγή βρήκε ευκαιρία, για να μιλήσει, ξανά, για τις φασιστικές της ιδέες, για να διαμορφώσει κλίμα ενάντια σε πεινασμένους μετανάστες, που στοιβάζονται σαν τα ζώα στα κέντρα υποδοχής.

Η ερώτηση στον τίτλο του κειμένου  (κι αν σε χαστούκιζε εσένα ένας μετανάστης, φασίστα;)  δεν έχει …απάντηση. Ο φασίστας δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να τρώει χαστούκια από μετανάστες. Οργανώνει τα τάγματα εφόδου και προσπαθεί να σκορπίσει το φόβο, χτυπώντας μετανάστες.
Αυτό που χρειάζεται να σκεφτούμε όλοι, όταν βρίσκονται δικαιολογίες για την άσκηση βίας κατά μεταναστών, είναι πως είμαστε χώρα μεταναστών.

 Οι Ελληναράδες που εξαγριώνονται με τους μετανάστες μπορεί και να έχουν παππού ή πατέρα μετανάστη. Μπορεί και ο αδερφός τους να έχει αναγκαστεί να πάει να ζήσει στο εξωτερικό. Οι μετανάστες που προσπαθούν να προσεγγίσουν τη χώρα μας, για να πάνε σε έναν άλλο προορισμό ελπίδας και απελπισίας, είναι άνθρωποι που οι χώρες τους έχουν καταστραφεί, έχουν τραυματιστεί από τους «πολιτισμένους», τους «ανώτερους».

Αλήθεια, πως θα μας φαινόταν η εικόνα ενός αστυνομικού, από άλλη χώρα, να συμπεριφέρεται έτσι, σ’ έναν Έλληνα μετανάστη. Ας το φανταστούμε τώρα, ας το φανταστούμε για το παρελθόν. Και για να είμαστε σαφείς: Δεν είναι το θέμα μόνο το συγκεκριμένο παράδειγμα του αστυνομικού στην Κω. Ο αστυνομικός υπηρετεί ένα κράτος, έχει συγκεκριμένη εκπαίδευση, έχει εντολές. Αυτό το κράτος είναι υπεύθυνο. Αυτό το κράτος δεν έχει τη στοιχειώδη υποδομή, για να δεχθεί τους πεινασμένους και διψασμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίθετα, τους συμπεριφέρεται σαν να είναι ζώα. Ακριβώς, δηλαδή, όπως θέλουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Το μεταναστευτικό δεν είναι ζήτημα μιας χώρας. Πρέπει, όμως, βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα: Ποιοι δημιουργούν τους πολέμους, ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα, ποιοι στηρίζουν; Χρειάζεται να εξετάσουμε και τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χρόνια τώρα υπάρχει η πρόταση για ταξιδιωτικά έγγραφα, σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες. 

Αυτό θέλει, όμως, σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου