Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«ΚΑΡΕΛΙΑΣ» Εξώδικα ενάντια στο ΠΑΜΕ επιστρατεύουν οι «εκπρόσωποι» των εργαζομένων




Επιστρατεύοντας εξώδικα επιδιώκει ο πρόεδρος του Σωματείου 
Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» να κρατήσει σε ...απόσταση ασφαλείας τις ταξικές δυνάμεις από τους εργαζόμενους της επιχείρησης. 
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιους εκπροσωπεί, έστειλε «εξώδικη όχληση - διαμαρτυρία» στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Βασίλη Λαμπρόπουλο. Μεταξύ άλλων, στο εξώδικο αναφέρει ότι «δεν επιθυμούμε την αυθαίρετη παρέμβασή σας καθ' οιονδήποτε τρόπο στην εσωτερική λειτουργία, στις δράσεις και στις αποφάσεις του σωματείου μας», ενώ τον καλεί να απέχει «στο μέλλον από οποιαδήποτε ενέργεια - δράση και προσπάθεια υποκατάστασης του ρόλου και του σκοπού του Σωματείου μας, ειδικά άνευ σχετικής έγγραφης εγκρίσεώς μας».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια ο πρόεδρος του Σωματείου «απάντησε» σε άρθρο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, με το οποίο αναφερόταν στην προσπάθεια της επιχείρησης «Καρέλιας» να επιβάλει 7ήμερη εργασία, στο γεγονός ότι οι σχετικές προτάσεις απορρίφθηκαν από τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση, ενώ καλούσε τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό τους. Ολα τα παραπάνω φαίνεται πως εξόργισαν τον ...εκπρόσωπο των εργαζομένων.

«Το ότι η παρέμβαση του ΠΑΜΕ είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας το ξέραμε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Τους ενόχλησε που στηρίξαμε την απόφαση των εργαζομένων να απορρίψουν την πρόταση της επιχείρησης για 7ήμερη εργασία. Τους ενόχλησε που δημοσιοποιήσαμε στους εργαζόμενους της πόλης ότι μια μαζική ΓΣ των εργαζομένων της επιχείρησης "Καρέλιας" αποφάσισε ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και δεν έσκυψε το κεφάλι. Τους ενόχλησε που καλέσαμε τους εργατοϋπαλλήλους των άλλων επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Μάλλον οι συγκεκριμένοι εργατοπατέρες ήθελαν άλλο αποτέλεσμα. Μάλλον ήθελαν να μην μάθει κανείς ότι υπάρχουν αντιστάσεις μέσα στο εργοστάσιο. Μάλλον τους χάλασε η συνταγή. Τους ενοχλεί που το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα παρεμβαίνει για τα προβλήματα των εργαζομένων, που δεν τους χωρίζει με το αν είναι συμβασιούχοι ή αορίστου, αν δουλεύουν στον "Καρέλια" ή στον "Παπαστράτο". 
Τους ενοχλεί που καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να σηκώσουν ανάστημα στην εργοδοσία και την πολιτική των κυβερνήσεων που τους δίνει αέρα στα πανιά τους», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Καλεί τους εργαζόμενους του εργοστασίου να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του προέδρου του Σωματείου και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. «Δεν αρκεί η οργή και η αγανάκτηση για τη στάση των εργατοπατέρων. Πρέπει να απαλλαγούν από τους εκπροσώπους - φερέφωνα της εργοδοσίας και να βγάλουν τους δικούς τους εκπροσώπους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου