Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»




«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»


 

Δεν ξέρω πόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια άκουσα το εξής ερώτημα:


«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»



Θλιβερές φιγούρες, είχαν μαζευτεί στην πλατεία απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Κάθε φορά που εμφανιζόταν δημοσιογράφος με κάμερα πετάγονταν κι άρχιζαν το σώου.


Και το σώου συνεχιζόταν πότε με φωνές κι άλλοτε με στριγκλιές κι όσο οι κάμερες ήταν ανοιχτές. Όταν έσβηναν, γύριζαν πίσω στην πλατεία κι έπιναν ήσυχα το καφεδάκι τους, να ανακτήσουν δυνάμεις για το επόμενο νούμερο του σώου.


Όλοι κι όλοι ήταν δέκα. Τόσοι μόνο μαζεύτηκαν. Αλήθεια που ήταν οι εργαζόμενοι που τους «ψήφισαν» και τους «εξέλεξαν» αντιπροσώπους στο συνέδριο;


Πως και δεν βρέθηκαν 100 ή έστω 50, είκοσι άτομα βρε αδερφέ, να έρθουν να υποστηρίξουν το δίκιο των «εκλεγμένων» τους που τους το «στέρησαν με αντιδημοκρατικό» τρόπο τα σωματεία κι οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ;




Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν προηγηθεί εκλογές, θα πρέπει να υπάρχουν σωματεία με υπαρκτή δράση κι όχι «φαντάσματα», που θα έχουν στηρίξει ενεργά τα συμφέροντα των εργαζόμενων – μελών τους κι όχι των αφεντικών τους.


Έτσι λοιπόν θλιβεροί κι αλαφιασμένοι συζητούσαν για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να παρέμβει ο εισαγγελέας μπας και τους σώσει από την πρωτόγνωρη θέση που τους έβαλε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα


Κι αφού συσκέφτηκαν, είπαν να δημιουργήσουν κάποιο «επεισόδιο» κι άρχισαν να προκαλούν τους εργαζόμενους. Μα όταν είδαν πως κανείς τους δεν «τσίμπησε» δεν μπόρεσαν να κρύψουν την απογοήτευσή τους. Οι εργάτες βλέπετε είναι συνηθισμένοι σε τέτοια κόλπα και γνωρίζουν.

Μια εικόνα δυο κόσμοι


Στην μια μεριά, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην είσοδο του ΕΚΠ και μέσα οι εκλεγμένοι τους αντιπρόσωποι. Εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί επειδή έκαναν απεργίες κι άλλοι απλά επειδή είχαν συνδικαλιστική δράση.


«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;» 

Απέναντι τους, είναι οι επαγγελματίες «συνδικαλιστές», οι γνωστοί εργατοπατέρες Καραγεωργόπουλος  Δημήτρης και Παναγοπούλου Σταυρούλα:

  • που μέσω του ΕΚΠ έχουν φτιάξει εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων,
  • «συνδικαλιστές» που όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν,
  • «συνδικαλιστές» που κάνουν τις πλάτες στους εργοδότες.

Όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Όμως δεν είναι όλα τα δάκτυλα ίδια!


Δεν είναι το ίδιο αυτός που χάνει την δουλειά του γιατί είναι συνδικαλιστής με αυτόν που έχει κάνει «δουλειά» και μάλιστα προσοδοφόρα τον συνδικαλισμό.


Η ομάδα της ΠΑΣΚΕ είχε πάρει 60% στις προηγούμενες εκλογές του ΕΚΠ – με τον γνωστό τρόπο – και δεν κινητοποιούσε ούτε τα ΔΣ των σωματείων.


Αυτοί όχι μόνο απαξίωσαν τον συνδικαλισμό αλλά τον έκαναν κι επάγγελμα διώχνοντας τους εργαζόμενους από τα σωματεία. 


Η εικόνα της τελευταίας απεργίας με τη συγκέντρωση των 40 ατόμων, που ούτε πορεία δεν μπορούσαν να κάνουν, αποδεικνύει πως οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη


Και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν πέρσι στις 26 του Μάη (ούτε τρολιά να ήταν) η ΠΑΣΚΕ έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο ΕΚ Πάτρας κάλεσε τον… Γιώργο Παπανδρέου και τον «τίμησε» για την «προσφορά» (!) του στον τόπο!


«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;» 

Ήταν μια από τις «πρωτοβουλίες» που πήραν όλα αυτά τα χρόνια που δείχνει με σαφήνεια τον πολιτικό προσανατολισμό τους.


Ομολόγησαν λοιπόν πως όχι μόνο δεν οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων εκείνη την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στην εποχή των μνημονίων αλλά μάλιστα την τιμούνε κιόλας!!


Είναι αυτοί που τώρα ισχυρίζονται ότι είναι ακομμάτιστοι, αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι κτλ ενώ προέρχονται από τα σπλάχνα του πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να καταδυθεί κανείς.


Νόθοι δεν είναι μόνο για τα όργια που κάνουν χρόνια τώρα (νοθείες, σωματεία – φαντάσματα, εκλογές χωρίς κάλπες κτλ.) αλλά κυρίως γιατί πάντα στέκονταν απέναντι από τους εργαζομένους, βάζοντας πλάτη στους εργοδότες και ξεπλένοντας τις πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ.


Η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της έχει αποδείξει πολλάκις πως μόνο τυφλή δεν είναι. Κι αυτό είναι το ελάσσον.


Το μείζον είναι πως όλοι αυτοί δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργατών.
 

«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;» 

Η μάχη απέναντι σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα θα πρέπει να είναι πολιτική και συνδικαλιστική. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν, να τους απαξιώσουν και να οργανωθούν πιο μαζικά στα σωματεία τους.

Δεν ξέρω πόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια άκουσα το εξής ερώτημα:

«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;»
Και όχι μόνο στη ΓΣΕΕ αλλά και σε μια σειρά μεγάλα εργατικά κέντρα. Η απάντηση είναι απλή:
 
Έχουν στήσει παντού σωματεία – φαντάσματα και με νοθείες κι απάτες ελέγχουν τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες απαξιώνοντας τον ρόλο που πρέπει να έχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα
το σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων «Η Ενωση»

Η «ηγετική» ομάδα της ΠΑΣΚΕ ξεπέρασε κάθε όριο προκείμενου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο του ΕΚΠ.

Ας δούμε μερικά στοιχεία για το σωματείο του Καραγεωργόπουλου, «πρωτοπαλίκαρο» της ΓΣΣΕ:

Η ΠΑΣΚΕ ισχυρίζεται ότι στο σωματείο «Η Ένωση» ψήφησαν 1.724 εργαζόμενοι. Κι όπως αναφέρουν:

«Οι εκλογές διεξήχθησαν με τη συμμετοχή 19 δικαστικών αντιπροσώπων, διορισμένων από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους, σε 21 εκλογικά κέντρα.»
Έγιναν εκλογές λοιπόν σε 19 (!) διαφορετικές πόλεις κι αυτό το σωματείο στέλνει δεκάδες αντιπροσώπους στο ΕΚΠ αλλοιώνοντας πλήρως τους συσχετισμούς.

Ποτέ και που έγιναν αυτές οι εκλογές ;

«Πως είναι δυνατόν στη ΓΣΕΕ να κυριαρχεί η ΠΑΣΚΕ;» 

Στην ιστοσελίδα τους δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση αναγγελία εκλογών ούτε αποτελέσματα!

Το ίδιο και στην σελίδα τους στο facebook. Έκαναν λοιπόν εκλογές σε δεκάδες πόλεις αλλά στο επίσημα μέσα ενημέρωσης δεν τις αναφέρουν καν!

Το μόνο αποτέλεσμα εκλογών που υπάρχει είναι από την Πάτρα το 2015 όπου είχαν ψηφίσει 149. (μέχρι τους 1.724…)
Από τις εκλογές που φέρεται πως έκαναν δεν παρουσίασαν μητρώο κι ούτε τα ονόματα με τις υπογραφές αυτών που ψήφισαν!


Η απάτη κι η νοθεία ξεχειλίζει!
Ιδού μερικά από τα «έργα» τους:

 

• Σωματείο Ναυτεργατών Δ. Ελλάδας: Με αιφνιδιαστική αλλαγή του καταστατικού, μετατρέποντας το σωματείο ναυτεργατών πορθμείου Ρίου – Αντιρρίου σε Δ. Ελλάδας, ψηφίζουν 336 κι εκλέγουν έξι αντιπροσώπους από έναν.


Οι φάκελοι φτάνουν στην κάλπη σε σακούλες, κουτιά και… τσέπες. Περίπου 100 από τους ψηφίσαντες δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, ενώ είναι δεκάδες οι υπεύθυνες δηλώσεις που λένε πως ποτέ δεν ψήφισαν σε τέτοιο σωματείο.

Το «Συνέδριο της Εργατιάς» αποκαλύπτει όργιο νοθείας 

•Σωματείο Εργαζομένων στα Τεχνικά Γραφεία: Εμφάνισε την τελευταία στιγμή 460 ψηφίσαντες από αρχαιρεσίες που έγιναν πριν έναν χρόνο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά εκλογών και λίστα ψηφισάντων.

• Σωματείο Καθαριστριών Πάτρας: Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, χωρίς καν εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έκαναν εκλογές στα κρυφά.

Κι ενώ όταν έκλεισαν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 71 εργαζόμενοι, εμφάνισαν πρακτικό με 112 ψηφίσαντες για να εκλέξουν επιπλέον αντιπρόσωπο.

• Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ»: Ενώ στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 68, εμφάνισαν 2 αντιπροσώπους με μέτρο για δεύτερο αντιπρόσωπο το 76.

• Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών: Με ληγμένη θητεία εμφάνισαν λίγο πριν κλείσει το μητρώο πρακτικό με αρχαιρεσίες κι εκλογή ενός αντιπροσώπου – συγγενή τους.

• Σωματείο Μουσικών «Δαυίδ»: Στο σωματείο ψηφίζουν πέρα από μουσικούς και οι φίλοι τους (το λέει το καταστατικό τους) κι από ό,τι φαίνεται στα αποτελέσματα έχουν μεγάλο κοινό.




Η κατάληψη που έγινε στο εργατικό κέντρο προσπάθησε να βάλει ένα τέλος σε αυτό τον εκφυλισμό. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

Πρωτοστάτησαν τα σωματεία κι οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Αυτό όμως που αποκρύπτουν τα τοπικά ΜΜΕ είναι ότι την νοθεία της ΠΑΣΚΕ καταγγέλλουν κι οι υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές στο ΕΚΠ.

Κι αυτό που επικαλούνται κι αναπαράγουν και τα τοπικά ΜΜΕ είναι πως η δικαιοσύνη έκρινε την νομιμότητα των αρχιαιρεσιών. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
 
Η ΠΑΣΚΕ για αντιπερισπασμό κατάθεσε ασφαλιστικά μέτρα για δεκάδες άλλα σωματεία κι ο δικαστής είπε «βρείτε τα μόνοι σας» (!!), κάνοντάς τους πλάτες, αφού από την μια μεριά υπήρχαν όλα τα νόμιμα έγραφα κι από την μεριά της ΠΑΣΚΕ δεν υπήρχε τίποτα.


Αρχή του τέλους για την «εργοδοτική» ομάδα στο ΕΚ Πάτρας 

Τις επόμενες μέρες θα διοριστεί προσωρινή διοίκηση από το πρωτοδικείο η οποία θα δρομολογήσει καθαρές εκλογές. Θα πάνε στην δικαιοσύνη τα μητρώα των σωματείων κι εκεί θα δούμε τελικά ποιος λέει ψέματα.

Τότε θα αποδειχτούν οι λαμογιές, οι νοθείες κι οι απάτες που τόσα χρονιά κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν είδε, δεν έψαξε και δεν έκανε ρεπορτάζ, ενώ γνώριζαν τις καταγγελίες τουλάχιστον από τις ανακοινώσεις των σωματείων.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη θα είναι μια ιστορική απεργία για την εργατομάνα Πάτρα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ!

 

Κείμενο του Στέλιου Παλαρμά που επιμελήθηκε ο Ροβεσπιέρος



3 σχόλια:

  1. -- Αη Βασίλη, πες μου ότι δεν θα βάλουν φυλακή τον πατέρα μου, που δούλευε στου Καρυπίδη κι ήρθαν και τον πιάσανε στο σπίτι μας, επειδή ζήταγε τη δουλειά και τα λεφτά που του χρωστάνε για να πάψουμε να πεινάμε.
    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακου να δεις, κυρ Βασίλη, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχεις κι ούτε είσαι αριστερός επειδή φοράς κόκκινα. Ο παππούς μου, όμως, που έχει άσπρα μαλλιά και είναι κόκκινος κι έχει και σημάδια απ' αυτό, στο κορμί του, φωνάζει να τον αφήσεις ήσυχο στον ύπνο του. Και να μην του ρουφάς κάθε τέλος του χρόνου και μια μερίδα απ' τη σύνταξη που έχει και δεν του φτάνει να πάρει φάρμακα, να αναπνέει καλύτερα. Γιατί εγώ ξέρω πως είναι και άρρωστος και φτωχός και δε ροχαλίζει απλώς και ξύπνιος, όπως ισχυρίζεται.

    -- Δεν ξέρω γιατί ήρθες απ' την Καισάρεια και βασανίζεις τους φίλους μου που βγαίνουν κάπου κάπου απ' το στρατόπεδο προσφύγων και παίζουμε κυνηγητό και μπάλα. Αη Βασίλη, να ξέρεις, είμαι εγώ για τους ξένους, που χάρισα την κούκλα της αδερφής μου στη Φαριντέ, που είναι οχτώ χρονών, την κυνηγάνε κάτι παιδιά που 'χουν στην μπλούζα τους αγκυλωτό και της είπα ότι είμαι ο Αη Βασίλης. Μην εμφανιστείς και μου το χαλάσεις γιατί κατάλαβα πως τα παιδιά τ' αγαπάτε μόνον όταν ζητιανεύουν. Τελεία και παύλα.
    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή