Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Θα τρίζουν κόκαλα


  Πηγή: Eurokinissi

Η θέση του ΚΚΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών απ' ό,τι φαίνεται έχει «μπει στο μάτι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς των ατλαντικών συμμάχων της.

Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο μελάνι έχει χυθεί προκειμένου να συκοφαντηθεί αυτή η θέση. Δηλαδή η μόνη κρυστάλλινη θέση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού της Ελλάδας, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής των Βαλκανίων. Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια συμφωνία ειρήνης, αλλά μια επικίνδυνη ιμπεριαλιστική συμφωνία που έχει ως στόχο τη διεύρυνση της επιρροής ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια στον ανταγωνισμό της με τη Ρωσία και για αυτό άλλωστε είναι μια συμφωνία που δεν αντιμετωπίζει τους αλυτρωτισμούς αφήνοντας ισχυρά σπέρματά τους που μπορούν στο μέλλον να αξιοποιηθούν στο ξαναμοίρασμα συνόρων και το αιματοκύλισμα των λαών.
Εξάλλου η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας ακόμα κρίκος της ενεργού εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη περιοχή που εκτός των άλλων περιλαμβάνει την παραχώρηση βάσεων, λιμανιών, μεταφορικών δικτύων για τη στήριξη της δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής ακόμα και με το ενδεχόμενο φιλοξενίας πυρηνικών όπλων! Τόσος αντιιμπεριαλισμός!

Σε αυτή την προσπάθεια στράτευσης στη συκοφάντηση του ΚΚΕ ανέλαβε ρόλο και ο υπουργός Χρ. Βερναδάρκης.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι αυτά γράφτηκαν σε ΣΥΡΙΖΑίικες ιστοσελίδες μια - δυο μέρες μετά τα συγχαρητήρια προσωπικά του Ντόναλντ Τραμπ -γνωστού άλλωστε για την προοδευτικότητα, το φιλειρηνισμό και τον αντιιμπεριαλισμό του (!!!)- σε Τσίπρα και Ζάεφ για την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι σίγουρο ότι η επίθεση στο ΚΚΕ αποτελεί προπέτασμα καπνού και προσπάθεια να πείσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλοπροαίρετους ανθρώπους που ψήφισαν ή ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κάγκελα με το ΝΑΤΟικό ξεβράκωμα της κυβέρνησης και ενώ θεωρούν σωστή και συνεπή την τοποθέτηση του ΚΚΕ.

Η προσπάθεια του κ. υπουργού δεν προσφέρει κάτι καινούργιο. Όλα αυτά που θίγει είναι απαντημένα. Δηλαδή το ΚΚΕ εδώ και 25 χρόνια που προέκυψε το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ νυν Βόρεια Μακεδονία είχε ξεκάθαρη θέση: Ότι λύση δεν μπορεί να δοθεί προς όφελος των λαών στο πλαίσιο ΝΑΤΟ - ΕΕ και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί και τα ανιστόρητα από την ελληνική πλευρά που επικεντρώνουν στην ονοματολογία και υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, αλλά και από την άλλη πλευρά που υποστηρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους και γλώσσας καθώς και η αναζήτηση μειονοτικών ζητημάτων σε γειτονικές χώρες. Ότι όπως και στη Βοσνία, το Κόσσοβο και αλλού τα Βαλκάνια είναι γεμάτα από κράτη ή ακόμα και προτεκτοράτα που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται για αλλαγές συνόρων και ξαναμοίρασμα της ιμπεριαλιστικής λείας. Ότι οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία θα πρέπει να εξασφαλίζει το γεωγραφικό και όχι εθνικό προσδιορισμό του όρου. Ότι η διεύρυνση και ενίσχυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια είναι επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής. Αυτά είναι γνωστά εδώ και 25 χρόνια και δεν έχουν αλλάξει. Με αυτό το κριτήριο τοποθετήθηκε το ΚΚΕ και το 1992 και το 1995 και το 2008 και σήμερα.

Ο κ. υπουργός δεν πρωτοτυπεί καθόλου. Προσπαθεί αποσπασματικά να χρησιμοποιήσει φράσεις και διατυπώσεις στελεχών του Κόμματος, χωρίς όμως να αξιοποιεί τα Ντοκουμέντα του Κόμματος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται σε μια γελοία επιχειρηματολογία του στιλ «και άμα θέλουν αυτοί να μπουν στο ΝΑΤΟ εσείς τι ζόρι τραβάτε; Δικιά τους υπόθεση δεν είναι». Πραγματικό ρεσιτάλ «αριστερής λογικής». Λες και δεν ξέρουμε πώς εξαπατώνται, εκβιάζονται ή επιβάλλονται σε λαούς τέτοιες επιλογές. Κατά τα άλλα οι κύριοι αυτοί μιλάνε για διεθνισμό και αντιιμπεριαλισμό.

Αυτό όμως που ξεπερνάει τα όρια είναι τα «μαθήματα λενινισμού» που κάνει στο ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε αν οι υπουργοί της κυβέρνησης στους συγχρωτισμούς τους με τον Τραμπ, τον Πομπέο, τον Πάιατ, την Μέρκελ και όλη την παρέα των μεγάλων φίλων τους λένε και κάνα τσιτάτο του Λένιν για να φανούν κάπως... Φανταζόμαστε πάντως ότι με κάτι τέτοια θα τρίζουν κόκαλα...

902.gr

1 σχόλιο:

  1. [ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ]


    ΤΟ "ΑΔΙΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ !!!


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ "Ewald von Kleist" ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Μόναχο 16/2/2019! Παράλληλα θυμίζουμε την "Διαμάχη" SS με SA και την "Αντίσταση-Κόντρα" Αξιωματικών της Βέρμαχτ (προς το τέλος του πολέμου μετά το Σταλινγράντ) του "3ου Ράϊχ-Χίτλερ/NSDAP" ΚΟΝΤΡΑ Της ... "Αγιας Γερμανικής Αυτοκρατορίας/Heilliges Römische Reich Deutsche Nation"- που "πρωτοεμφανίστηκε" στο ... Aachen!!!

    --------------------------------

    ΩΩΩΩΩ! ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ SCHEIN FICTION!!!!

    16/2/1942 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο "ΕΛΑΣ"!!!

    ....και τώρα το ... "Παραξενοπερίεργο".....

    (Για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ!!!)

    ΣΗΜΕΡΑ 16/2/2019 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ* ΤΗΣ ΟΔΓ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ" 

    ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ "EWALD VON KLEIST"!!!

    ..... ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ EWALD VON KLEIST και του Ιδίου!!!


    .... ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ...!!!

    Εμείς ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ - ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!)

    ΓΙΑΥΤΟ: ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ-ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ......!!!!




    *ΚΑΙ όταν στο Μόναχο το 1938 έγινε η "Διάσκεψη του Μονάχου" ο Κρυφοναζιστής Εγγλέζος ΥΠΕΞ Τσαμπερλάιν ανέμιζε τα χαρτιά του και ούρλιαζε "Η Ειρήνη Κέρδισε"... έναν χρόνο μετά ξεκινούσε ο Β'Παγκόσμιος Καπιταλιστικός Πόλεμος το 1939!!! ... και καλά κρασιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή