Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΚΕ

 

  Πηγή: Eurokinissi


Επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ από τον βουλευτή Γιώργο Μαρίνο προς τον Υπ. Εθνικής Αμυνας, επισημαίνοντας να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις, να μην αποσταλούν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Σαχέλ της Αφρικής, να επιστρέψει η πυροβολαρχία Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και όλα τα στρατιωτικά τμήματα από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, αναφέρει:

«Δύο μέρες μετά τη συζήτηση στη βουλή (7/10) για τη «Στρατηγική εταιρική σχέση για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου (9/10) ότι: «Στο πλαίσιο της -ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον- συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία. Εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας την φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια».

Με τη δήλωση αυτή επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο πολεμικό σφαγείο στο Σαχέλ της Αφρικής για να συνδράμουν τις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν εκεί για τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων και μετρούν ήδη δεκάδες νεκρούς. Η αποστολή στο Σαχέλ προστίθεται στην αποστολή ελληνικής στρατιωτικής μονάδας και πυροβολαρχίας πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, στη θέση αμερικάνικων Πάτριοτ που αναδιατάχθηκαν προς την πλευρά του Ινδικού –ειρηνικού στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας. Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το “στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας και την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα. Οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετούν τις επιθετικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς κι ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και συνοδεύονται με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί. Ο λαός με τους αγώνες του απαιτεί καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κλείσιμο τον αμερικάνικων βάσεων, μη αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Σαχέλ της Αφρικής, επιστροφή της πυροβολαρχίας Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και όλων των στρατιωτικών τμημάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Τι δουλειά έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, την Αφρική, τι σχέση έχουν οι αποστολές στο εξωτερικό με την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;

  • Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο γεγονός ότι η πολιτική της εμπλοκής και οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα μετατρέπουν την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και στόχο αντιποίνων, βάζουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους;».

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου