Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ Γ. Τσακλίδης: Οι μεγάλες διαδηλώσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε για να τιμωρηθούν οι ένοχοι (AUDIO)


 
 

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη και την μεγάλη πανεργατική απεργία, το μήνυμα των συγγενών των 57 αδικοχαμένων ανθρώπων που παλεύουν για τη δικαίωση μετέφερε μέσα από την συχνότητα του «90,4 Αριστερά στα FM», ο Γιώργος Τσακλίδης, ο οποίος έχασε την μονάκριβη κόρη του Αγάπη, 22 χρονών. Ο Γ. Τσακλίδης φιλοξενήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή «Το πεντάγραμμο του αγώνα».

Όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο του σταθμού Ευδοξία Γραβαλά και παίχθηκε στην εκπομπή, «οι μεγάλες διαδηλώσεις αποτέλεσαν και αποτελούν στήριγμα στον αγώνα των συγγενών. Γιατί ο αγώνας τους μας δυναμώνει για να συνεχίσουμε τον αγώνα να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι αλλά και για να υπάρξουν επιτέλους ασφαλείς μεταφορές».

Μίλησε για την αγανάκτηση τους που περισσεύει και για τη μεγάλη κωλυσιεργία στη διαδικασία των ερευνών από τις δικαστικές αρχές. «Υπήρξαν κωλυσιεργίες στην ερεύνα και καθυστερήσεις που δημιούργησαν κενά στην διαδικασία διερεύνησης του δυστυχήματος, κυρίως για την αιτία της πρώτης μεγάλης έκρηξης», είπε, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο μπάζωμα της περιοχής και στην διαγραφή οπτικού υλικού με το πρόσχημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

«Θεωρούμε», ανέφερε, «ότι η δικαίωση θα έρθει με την τιμωρία των πολιτικών υπευθύνων, όλων όσοι έδιναν τις εντολές και χάραζαν αυτή την πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη».

Καυτηρίασε επίσης την στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή, καθώς δεν κλήθηκαν βασικοί μάρτυρες. «Όλα αυτά αφήνουν πολλά περιθώρια για να πούμε ότι πρόκειται για συμμετοχή στην συγκάλυψη. Όλα επικεντρώνονται από ότι φαίνεται απλά και μόνο στο ανθρώπινο λάθος. Καλλιεργούν την άποψη της ατομικής ευθύνης, όπως και σε κάθε πτυχή της ζωής μας», σημείωσε οργισμένος. 

«Εδώ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για πολλά χρόνια και από πολλές κυβερνήσεις. Τα συστήματα ασφαλείας αποτέλεσαν κομβικό ζήτημα που θα μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα αυτό το έγκλημα που συντελέστηκε», όπως εξήγησε. «Αυτό το ζήτημα υποβαθμίστηκε αρκετά, προκειμένου να μην αποδοθούν ευθύνες πολιτικές σε υπουργούς,αφού υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές ευθύνες που πηγάζουν από τις επιπτώσεις της ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης -ιδιωτικοποίησης των μεταφορών, που μετρούν τη ζωή μας ως κόστος», συμπλήρωσε  Γιώργος Τσακλίδης.

Μίλησε επίσης για τον αγώνα που δίνουν οι συγγενείς , οι οποίοι έχουν συλλέξει υπογραφές που μέχρι στιγμής φτάνουν σχεδόν το εκατομμύριο, για να αλλάξει η διάταξη περί ευθύνης υπουργών.

Η συνέντευξη δόθηκε πριν τις απεργίες συγκεντρώσεις. Ο Γ. Τσακλίδης σημείωσε ότι η απεργία αποτελεί βήμα διεκδίκησης μέτρων για φθηνές σύγχρονες και ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές, με σύγχρονα δίκτυα, τροχαίο υλικό, αναγκαίο προσωπικό.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου