Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ Η εμπορία ανθρώπων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο (VIDEO)



Η εμπορία ανθρώπων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο με τζίρο που ξεπερνά τα 150 δισ. ευρώ τον χρόνο, επισήμανε μεταξύ άλλων η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την καταπολέμηση της εμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων. 

Όπως τόνισε, περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, σήμερα, βρίσκονται παγιδευμένοι σε καθεστώς εμπορίας. Το 65% των θυμάτων τράφικινγκ είναι γυναίκες και κορίτσια, το 77% των γυναικών και το 72% των κοριτσιών πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και οι υπόλοιπες γίνονται θύματα καταναγκαστικής εργασίας.

Οι αιτίες που οδηγούν γυναίκες, άντρες και παιδιά να πουλήσουν το σώμα τους είναι κυρίως οι οικονομικοί και κοινωνικοί καταναγκασμοί που γεννούν η καπιταλιστική κοινωνία και η ανέχεια, υπογράμμισε.

Υπογράμμισε ότι από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι οι φράχτες, οι απελάσεις, οι επαναπροωθήσεις στα στρατόπεδα και η πολιτική καταστολής οδηγούν σε κυκλώματα διακινητών. Οι ξεριζωμένοι χρειάζονται μέτρα προστασίας αλλά και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών έχουν αναλάβει ΜΚΟ εισπράττοντας και το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών κονδυλίων.

Αναφερόμενη στην κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, τόνισε ότι πίσω από τον διακηρυγμένο στόχο της αντιμετώπισης αυτής της αποτρόπαιης πράξης, κρύβεται ότι η προστασία των παιδιών ανατίθεται στη διακριτική ευχέρεια των μεγάλων ομίλων του διαδικτύου και των επικοινωνιών. Υποκαθίσταται έτσι η ευθύνη του κράτους για τον εντοπισμό περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου