Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Κατήχηση παιδιών ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή.

Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από την ηλικία των 6 ετών!

 

- Όλο και περισσότερο «εισβάλει» στα σχολεία η Χρυσή Αυγή
- "Βάφτισαν" «διάπλαση των παίδων» την... κατήχηση μικρών παιδιών
- Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο από την Αρτέμιδα - Συμμετείχαν 20 παιδιά 6-10 ετών!
- Εκπαιδευτικοί μέλη του κόμματος έδειξαν στα παιδιά βίντεο και τους έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη

Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την Αρτέμιδα και την Τρίτη η οργάνωση «ανέβασε» φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατικής Αττικής στην Αρτέμιδα «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Συμμετείχαν περισσότερα από 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους.


Δυο παιδαγωγοί που προφανώς ασπάζονται τις ιδέες της Χρυσής Αυγής έδειξαν στα παιδιά βίντεο και μίλησαν στα παιδιά «για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας».


Αυτή ήταν η αρχή. Γιατί θα έχει και συνέχεια όπως προαναγγέλθηκε από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. «Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες».

Όλα αυτά λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα με τς μαρτυρίες σοκ από μαθητές για το πως στρατολογούνται από τη Χρυσή Αυγή.
πηγή: newsit.gr

4 σχόλια:

 1. Έχω φρικάρει με αυτό. Έγραψα κάτι και γω. Αλλά δεν ξέρω... έχει νόημα; Καταντά κουραστικό να αναλύουμε τα αυτονόητα. Αν δεν τα πούμε όμως κιόλας θα σκάσουμε.

  Καληνύχτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παιδομάζωμα και όχι κατήχηση θα έκαναν αν δεν αντιδρούσαμε. Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται.
   Καλό βράδυ.

   Διαγραφή