Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ωραιόκαστρο: Σε λειτουργία το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα
Ωραιόκαστρο, 10/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα
στο Δήμο Ωραιοκάστρου


Από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» στην προσπάθεια του Δήμου Ωραιοκάστρου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή μας και βασίζεται στην κοινή προσπάθεια του Δήμου μας με τους όμορους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας για κάλυψη του κενού στην ενημέρωση που αφορά την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Οι τρεις Δήμοι είναι συμμέτοχοι στο ΚΕΚ «Νεφέλη», που στόχο έχει να υπηρετήσει αυτούς ακριβώς τους σκοπούς.
Το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  λειτουργεί στο κτίριο που στεγαζόταν η Δημοτική Αστυνομία, (Χαραβά 5, Ωραιόκαστρο, ΤΚ 57013, τηλέφωνο 2310 809060, φαξ 2310809388), έχει στόχο τη σύζευξη των αναγκών των ανέργων και των επιχειρήσεων της περιοχής και ενδεικτικά παρέχει τις εξής υπηρεσίες:
Προς τους κατοίκους του Δήμου:
-Ενημέρωση για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
-Ενημέρωση για εκπαίδευση και επιμόρφωση (σπουδές μετά το Λύκειο, μεταπτυχιακά, επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης κ.α.).
-Ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τη δημιουργία νέας επιχείρησης.
-Επαγγελματικός προσανατολισμός (τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού κλπ).

Προς τις επιχειρήσεις:
-Δωρεάν καταχώριση αγγελιών στην ιστοσελίδα του Γραφείου.
-Αποστολή βιογραφικών υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης προσωπικού από επιχειρήσεις.
-Άμεση ενημέρωση κάθε επιχείρησης για τα ενεργά προγράμματα που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού (π.χ κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ).
-Άμεση ενημέρωση για ενεργά προγράμματα χρηματοδότησης μιας επιχείρησης.
-Ενημέρωση και διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό.
Το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  στο Δήμο Ωραιοκάστρου λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 20 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και στην ιστοσελίδα www.kek-nefeli.gr
ή με αποστολή e-mail στη διεύθυνση career@oraiokastro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου