Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη για το συνδικαλιστικό νόμο, τις ΣΣΕ και τους πλειστηριασμούς


Από τη σύσκεψηΑπό τη σύσκεψη

Πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Ανακοινώθηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, για τις ΣΣΕ, ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών.


Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τη συγκρότηση των νέων κεντρικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, ενώ συγκροτήθηκε και Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, ένας μηχανισμός που θα παρακολουθεί τους πλειστηριασμούς, θα δέχεται τα περιστατικά, θα συνεργάζεται με την επιτροπή της Αθήνας και θα συντονίζει τις κεντρικές δράσεις του κινήματος.
Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι η ένταση της εκμετάλλευσης αποτελεί όρο για το νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση διακινεί το παραμύθι της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στους στόχους του κεφαλαίου, επικαλούμενη ανάμεσα στα άλλα και την «επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Αναφέρθηκε επίσης στο επιχειρηματικό συνέδριο «Thessaloniki Summit» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, όπου εκφράστηκαν οι αξιώσεις των βιομηχάνων για στήριξη των επιχειρήσεών τους με φοροαπαλλαγές, μείωση του ενεργειακού κόστους, μείωση εργοδοτικών εισφορών και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αποτελεσματικής πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις. Επίσης αναφέρθηκε στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στην περιοχή, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης παρουσίας» των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα, που σηματοδοτεί μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συγκεκριμένα, στα ενεργειακά και γεωστρατηγικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα σφοδρή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, στις ΣΣΕ, στο δικαίωμα στην απεργία και στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι.

Όπως είπε, «το ζήτημα των ΣΣΕ είναι κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης με τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που την υπηρετούν. Είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, που επιδρά στις συντάξεις, στις παροχές, στα επιδόματα, που αφορά το σήμερα, ως ελάχιστη προστασία από την αγριότητα της εκμετάλλευσης. Κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους μισθούς των 400 ευρώ, με τη μισοδουλειά, την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή-λάστιχο.

(...) Με το νόμο για τα συνδικαλιστικά, ετοιμάζονται, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα Συνδικάτα. Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν ΔΣ και γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών, για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Όπως είπε, «η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες-"κοράκια" προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου