Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ Να μη γίνουν νέα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα

 

Φωτο αρχειου 
Φωτο αρχειου

 

Την αντίθεσή της στην επιβολή νέων πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Δέλτα σημειώνοντας πως είναι μέρος μόνο του σχεδιασμού για ιδιωτικοποίηση και του τελευταίου αυτοκινητόδρομου, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με ταχύ ρυθμό συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης τεράστια πρόκληση, που θα επιβαρύνει παραπέρα τον λαό της περιοχής, που καθημερινά μετακινείται για να πάει  στη δουλειά του και  στα χωράφια του και  δοκιμάζεται από την ακρίβεια, την ανέχεια και τις γενικότερες συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης τόσα χρόνια τώρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» "καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό της περιοχής, να μην επιτρέψουν την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων ούτε στη Χαλάστρα, ούτε στα Μάλγαρα, ούτε πουθενά αλλού. Να παλέψουν για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Η μόνη πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώνουμε για δημόσια έργα για τα οποία έχουμε ήδη φορολογηθεί. Να μη χρυσοπληρώνουμε ιδιώτες που το μόνο τους κίνητρο και η μόνη τους φροντίδα είναι η αύξηση των τεράστιων ήδη υπερκερδών τους, και όχι η εξυπηρέτηση και η ασφάλειά μας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία κακοκαιρία στην Αττική.

 Το οδικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις ανάγκες για ασφαλή μετακίνηση του λαού, να είναι καλά συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Συνολικά το οδικό δίκτυο να συντηρείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί κρατική περιουσία".

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου