Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: "απ' την βαθιά υπόκλιση οι σπόνδυλοι κλειδώσαν"


Πηγή: Associated Press

 

"Ότι κι αν λένε στο εσωτερικό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το σωστό μαζί με άλλους 499". Τα λόγια ανήκουν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εξέχοντα ΝΑΤΟικό πανελίστα, Δημήτρη Καιρίδη.

Αναφέρεται στην υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ ενός ανατριχιαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που ενδεικτικά:

- Επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία»

- Ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία»

- Καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

- "Τραβάει το αυτί" σε όσες κυβερνήσεις δεν στέλνουν την "απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια" που θα συμβάλει -άκουσον-άκουσον!- στη συντόμευση του πολέμου!

Αφού:

- Χειροκρότησε το ναζί του ΑΖΟΦ στην ελληνική Βουλή μαζί με όλο το ΝΑΤΟϊκο τόξο

- Ψήφισε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τόσο με την ένταξη της Σουηδία και της Φινλανδίας, όσο και με τη Συμφωνία των Πρεσπών παλιότερα και την ένταξη της Β. Μακεδονιας

- Εγκαίνιαζε νέες βάσεις αγκαζέ με τον Πρέσβη ως κυβέρνηση

- Υποκριτικά παρίστανε ότι διαφωνεί με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει τη συνέχιση ενός άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου που οδεύει προς ολέθρια κλιμάκωση μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία των ουκρανικών εδαφών στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

Το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι με τα ναζιστικά τάγματα και τις διώξεις κομμουνιστών και αγωνιστών εξοπλίζεται και με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος τίμιος εργαζόμενος, αριστερός, προοδευτικός δέχεται η στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε εξοπλισμό ναζιστικών ταγμάτων;

Ποιος τίμιος αγωνιστής που του σηκώνεται η τρίχα με το ξέπλυμα των ναζί, με την άνοδο της ακροδεξιάς θα δεχτεί η ψήφος του να γίνει σφαίρα στα όπλα των Ουκρανών ναζί;

Ποιος πατριώτης δέχεται, στο όνομά του, να αποσύρονται από τα ελληνικά νησιά τεθωρακισμένα, ρουκέτες κ.ά. σε μια φάση που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα; Και αυτά τα όπλα να καταλήγουν στα χέρια των "μπροστινών" του ΝΑΤΟ; Του ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αλλά βλέπει το Αιγαίο και τα νησιά σαν ΝΑΤΟικο έδαφος!

Τα μισόλογα του ΣΥΡΙΖΑ περί "ευθυνών που έχει και η δύση", τα υποκριτικά καλέσματά του σε αντιπολεμικές συναυλίες, οι "ανταποδοτικές" σταφίδες που θα έστελνε στο μέτωπο αντί όπλων μετατράπηκαν σε στήριξη στον μαζικό και γρήγορο εξοπλισμό της μιας πλευράς των ληστών ενάντια στην άλλη, με θύματα τους λαούς της Ουκρανία και της Ρωσίας.

Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον από τον αριστερό, προοδευτικό κόσμο στη χώρα μας τον χωρίζει το αίμα που χύνεται άδικα στις πεδιάδες της Ουκρανίας.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον στηρίζουν για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στον Μητσοτάκη έχουν δρόμο να επιλέξουν: στην αντίπερα όχθη από τα πολεμικά, νατοϊκά ντελίρια που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καταστροφική - για τον ελληνικό λαό - εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου