Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

KO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επιβεβαιώνεται ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σταθερά απών τις κρίσιμες στιγμές για τον λαό

 

 

Σε ανακοίνωσή της για τα σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πολύωρη νεροποντή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους σε όλη τη Θεσσαλονίκη και πολλά πλημμυρισμένα σπίτια ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολίχνης, επιβεβαιώνουν ξανά ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σταθερά απών τις κρίσιμες στιγμές για τον λαό. Φέρνουν για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία, ειδικά στα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και των δήμων. Δείχνουν ότι παρά τη "σκόνη" που σηκώνεται για το αντιλαϊκό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, από αυτό διαχρονικά κοστολογείται ως απαγορευτική η κάλυψη σημαντικών και κρίσιμων αναγκών του λαού.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης πληρώνει ξανά την πολιτική "κόστους - οφέλους". Γι’ αυτό πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στην Πολίχνη από την υπερχείλιση (για άλλη μια φορά) του Ξηροπόταμου, αφού τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να έχουν γίνει χθες, δεν έχουν γίνει ποτέ. Γι’ αυτό συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εσωτερική περιφερειακή οδό. Γι’ αυτό το κλειστό τούνελ στην Μαιάνδρου στον Εύοσμο και η Βασιλίσσης Όλγας μετατράπηκε σε ποτάμι.

Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον λαό, με τους υποψήφιους βουλευτές του και με συνεργεία μελών και φίλων του, ώστε να συνδράμουν άμεσα τους πληγέντες στην περιοχή της Πολίχνης. Αποδείχθηκε ξανά ποια είναι η μόνη λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα:

  • να κηρυχθούν οι πλημμυροπαθείς περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,

  • να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών, με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων,

  • να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος των αναγκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις,

  • να δρομολογηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή και να ενισχυθεί η πολιτική προστασία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

  • να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής».

     

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου