Δευτέρα 6 Απριλίου 2026

Κοινή δήλωση των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στους δήμους

 

Καταγγέλουν τα κυβερνητικά σχέδια για τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
 
 
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Ικαρία, Καισαριανή, Πάτρα, Πετρούπολη, Τύρναβο και Χαϊδάρι καταγγέλλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και απαιτούν αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στους δήμους.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή τους, οι δήμαρχοι Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Τυρνάβου, Αστέριος Τσικριτσής και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, σημειώνουν τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα στους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές, όπως αυτός αποτυπώνεται στο προσχέδιο διάταξης νόμου με τον τίτλο "Διαδικασία στελέχωσης για την κάλυψη αναγκών των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου αυτών".

Επιχείρηση συγκάλυψης της μπόχας του ΟΠΕΚΕΠΕ με όχημα το «ψηφιακά εκσυγχρονισμένο» αστικό κράτος που πνίγει τον λαό για τα κέρδη των εκμεταλλευτών

 

 

Τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το δυσώδες σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ επιχείρησε να συγκαλύψει με σημερινό τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κ. Μητσοτάκης, αναπαράγοντας τη γνωστή αποπροσανατολιστική επωδό περί «διαχρονικών παθογενειών», παράλληλα με την προσπάθειά του να συσκοτίσει συνολικότερα το έδαφος πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε το σκάνδαλο, δηλαδή τη σαπίλα που αναδύεται από το εχθρικό στον λαό αστικό κράτος, από την ίδια την ΕΕ και την ΚΑΠ.

Παράλληλα, με αφορμή το εν λόγω σκάνδαλο, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει ως «φάρμακο» την προώθηση μέτρων υπό την ταμπέλα του «εκσυγχρονισμού», για τη θωράκιση του αστικού κράτους και των θεσμών του απέναντι στη λαϊκή κατακραυγή, τη λεγόμενη «κρίση εμπιστοσύνης» που απασχολεί τα αστικά επιτελεία.

Ο θρασύς πρωθυπουργός είπε ανάμεσα σε άλλα ότι «ξεριζώνει τις πελατειακές σχέσεις» γιατί υπάρχουν πολλές ΜΕΘ και δεν απευθύνεται ο ασθενής σε κάποιον αστό πολιτικό για να του βρει μία θέση στο νοσοκομείο. Και τα λέει αυτά ενώ πέθαναν χιλιάδες στην πανδημία ενώ δεν είχαν την δυνατότητα να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, ενώ εκατοντάδες κρεβάτια παραμένουν κλειστά ή δεν λειτουργούν με τους όρους που πρέπει. 

Προκάλεσε ακόμα μία φορά αηδία διαφημίζοντας το «εκσυγχρονιστικό» και «ψηφιακό» αστικό κράτος ως όχημα για να αλλάξουν οι «παθογένειες» που το χαρακτηρίζουν από την σύσταση του, όπως είπε. Το κράτος της μούργας του ΟΠΕΚΠΕ, της διαφθοράς των εξοπλιστικών του κεφαλαίου, του «χρηματιστηρίου», του «πάμε και όπου βγει» του εγκλήματος των Τεμπών είναι το αστικό κράτος που θέτει ως επίκεντρο την θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.