Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το στριπτίζ του λαιμοδέτη

 
 
ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Είμαι σίγουρη ότι η αγαπημένη ταινία, ανομολόγητα, του Τσίπρα είναι η ταινία “άντρες έτοιμοι για όλα”. Συμπληρώνει και την προσωπική του στρατηγική και την κομματική του τακτική, και σ’ ένα βαθμό προσδιορίζει και το κοινό – ψηφοφόρους, που γοητεύτηκε απ’ το σεμνότυφο στριπτίζ του λαιμοδέτη και το κουστουμάκι άνευ γραβάτας, αλλά και ενίοτε με ποσέτ, που βαφτίστηκε φόρμα εργασίας



Είμαι σίγουρη ότι η αγαπημένη ταινία, ανομολόγητα, του Τσίπρα είναι η ταινία “άντρες έτοιμοι για όλα”. Συμπληρώνει και την προσωπική του στρατηγική και την κομματική του τακτική, και σ’ ένα βαθμό προσδιορίζει και το κοινό – ψηφοφόρους, που γοητεύτηκε απ’ το σεμνότυφο στριπτίζ του λαιμοδέτη και το κουστουμάκι άνευ γραβάτας, αλλά και ενίοτε με ποσέτ, που βαφτίστηκε φόρμα εργασίας, κάτι δηλαδή σαν τα τζιν με υπογραφή, όπου κάθε εργοστασιακό σκίσιμο ανεβάζει την τιμή ένα κατοστάρικο.

Ο έτερος των ανδρών, των έτοιμων για όλα, γδύνεται περισσότερο και ευκολότερα στα λόγια και μετά τη συμφωνία της λίμνης, όπου δεν πνίγηκε η κυρά Βασιλική, αλλά η κυρά Λογική κι ενδεχομένως και η κυρά Ιστορία (των λαών και όχι των μπέηδων), ο Ζάεφ, ξεκαθάρισε τι σημαίνει διπλή ονομασία με αριστερούς-σοσιαλδημοκρατικούς-νατοϊκούς όρους. Γιατί αυτό ακριβώς υπεγράφη. To είπε παραλίμνια και γραβατιάτικα στην εφημερίδα politica του Βελιγραδίου: ” Οι κρατικοί θεσμοί θα ακολουθήσουν την αρχή της συμφωνίας και του νέου ονόματος. Όλοι οι άλλοι οργανισμοί, ενώσεις, εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το επίθετο “μακεδονικός” τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και οπουδήποτε στον κόσμο. Για παράδειγμα ο “μακεδονικός πολιτισμός”… Με βάση δε τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα, το άγαλμα “έφιππος πολεμιστής” κατά Γκρουέφσκι, τώρα θα λέγεται “Αλέξανδρος ο Μακεδών”, με την αναγραφή σε μικρή ταμπέλα ότι ανήκει στην αρχαία ελληνική περίοδο.


Κοντολογής έχουμε διπλή ονομασία. Κρατική ως Βόρεια Μακεδονία, και ιδιωτική ως Μακεδονία σκέτο. Ρώτησα ανώτατο αξιωματούχο του ΥΠΕΞ για το δισυπόστατο ονοματολογικό προσδιορισμό του όρου Μακεδονία, σε δημόσιο και ιδιωτικό, και οφείλω να ομολογήσω ότι με καθησύχασε κυνικά κι αποκαλυπτικά. 

Μου είπε ότι είναι θέμα χρημάτων, χορηγιών και επιχορηγήσεων. Αν ένα σωματείο, όμιλος, ποδοσφαιρική ομάδα, πολιτιστικός σύλλογος κλπ χρηματοδοτείται ή επιχορηγείται από το κράτος των Σκοπίων, θα λέγεται για παράδειγμα “Βορειομακεδονικός Σύνδεσμος Ταε Κβο Ντο”. Αν όμως ο ίδιος ο σύλλογος δεν παίρνει κρατικά λεφτά, τότε θα είναι σκέτος νέτος “Μακεδονικός Σύνδεσμος Τάε Κβο Ντο”. Ουάου!! Προφανώς τα νατοϊκά λεφτά, οι επιχορηγήσεις των πολυεθνικών, τα φράγκα τύπου Σόρος ή Σώρρας δεν είναι κρατικά, αλλά είναι και περισσότερα από τα κρατικά.



Οφείλω να ομολογήσω ότι η εξήγηση μου δικαιολόγησε πλήρως τη σημειωτική του βάλε-βγάλε γραβάτα στο Ζάππειο. Αφενός μεν ήταν δανεική (απ’ ό,τι λέγεται του Τζανακόπουλου). Αφετέρου τη φοράς κι είσαι… βόρειος, τη βγάζεις κι είσαι… ιδιωτικός. Μετά το στριπτίζ του λαιμοδέτη, ήρθε και το τιμολόγιο σαν υπογραφή μεταχρονολογημένης επιταγής που τσαλάκωσε παίζοντας σαΐτες ο μικρός Μπούλης, για να μην φαίνεται το ποσό, και αυτοαναφλεγεί σαν τις επικίνδυνες αποστολές η πανταχούσα. Μέχρι το τέλος του ’18 εκποιείται προς ιδιώτες η λιγνιτική ηλεκτρική ενέργεια από τη ΔΕΗ, βγαίνουν στο σφυρί κρατικά μετοχικά μερίδια σε τράπεζες, ΕΛΠΕ και ΔΕΣΦΑ, εκχωρούνται σε ξένες εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ, όπως το υπόλοιπο του αεροδρομίου ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ καθώς και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και η μαρίνα Αλίμου.

Κι εκεί που οι ρηχές σουλτανοπρεπείς αναλύσεις των εκλογών στη φίλη και νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία άγγιξαν τα όρια του lifestyle, λίγοι παρατήρησαν τη μοιραία πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, (σκάνδαλο ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ κλπ κλπ), στο πλευρό προεκλογικά του Ερντογάν, κάτι σαν αντίβαρο στον Ακιτζή, κατά το πρότυπο Σταύρος Θεοδωράκης αντίβαρο στο ήμισυ των ΑΝΕΛ. Γιατί κι εδώ θέμα χρημάτων είναι, αφού οι δυο της γιοι, άντρες κι αυτοί, έτοιμοι για όλα, επένδυσαν στο Ledra Marriott… Και ζήτω ο ελληνοτουρκικός τουρισμός!!!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου