Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΒΑΛΑ Προκλητική σύλληψη του γραμματέα της TE του ΚΚΕ στον χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

 

 

Στην σύλληψη του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, προχώρησαν άνδρες του λιμενικού σώματος, επικαλούμενοι διατάραξη κοινής ησυχίας από τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!

Η σύλληψη έγινε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στον χώρο που γίνονταν οι εκδηλώσεις, στο πάρκο Φαλήρου. Ξεπερνώντας κάθε όριο, οι άνδρες του λιμενικού τον συνέλαβαν παρά τις διαμαρτυρίες, για διατάραξη κοινής ησυχίας και τον οδήγησαν στο κτίριο του λιμενικού. Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως εκτός από την διατάραξη της κοινής ησυχίας, τον «φόρτωσαν» με την κατηγορία της απείθειας. Η συγκεκριμένη κατηγορία απαγγέλθηκε προκλητικά επειδή η ΚΝΕ έκανε το αυτονόητο: πραγματοποιούσε τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ.

Το λιμενικό πήγε για πρώτη φορά στο χώρο των εκδηλώσεων μετά τις 11 και ζήτησε να χαμηλώσει η μουσική, επικαλούμενο «ανώνυμες καταγγελίες». Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε και αξίωσε να σταματήσει τελείως η μουσική. Τελικά μετά τις 12 συνέλαβε τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ με την κατηγορία της «απείθειας» επειδή οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αγνόησαν νωρίτερα την απίστευτη απαίτηση του λιμενικού να κλείσει η μουσική σε μια πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα εδώ και 48 χρόνια!

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου