Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Όσοι μιλάνε για «ανάπτυξη» στον καπιταλισμό, απαραίτητα μιλάνε για τσάκισμα μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων



«Όσοι μιλάνε για ανάπτυξη και για επενδύσεις μέσα στον καπιταλισμό που ζούμε, απαραίτητα μιλάνε για μείωση μισθών, συντάξεων, εργατικών δικαιωμάτων κ.λπ. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν τα αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα του εργοδότη και του εργαζόμενου» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ1 το Σάββατο, 8 Ιούλη.





Για τα όσα λέει η κυβέρνηση, «να τελειώσουμε με τα προγράμματα, να φύγουμε από την επιτροπεία», επισήμανε ότι «η επιτροπεία είναι μόνιμη». Ανέφερε ως παράδειγμα τα «ματωμένα πλεονάσματα», τα οποία δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, αλλά προβλέπονται σε συνθήκες της ΕΕ για όλες τις χώρες, όπως το σύμφωνο για το ευρώ, το σύμφωνο σταθερότητας, τα ευρωπαϊκά εξάμηνα. «Όλα αυτά είναι μόνιμη επιτροπεία από την ΕΕ, υπέρ βέβαια συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να ανατραπεί. «Δεν υπάρχει ισότιμη σχέση μεταξύ κρατών και λαών μέσα στην ΕΕ όσο και να προσπαθήσεις. Έτσι στήθηκε και έτσι θα είναι αυτό το μαγαζί» είπε. «Ανισότητες υπάρχουν πολλές, μεταξύ κρατών - μελών, μεταξύ κοινωνικών συμφερόντων κ.τ.λ. Μία ανισότητα πρέπει να ανατραπεί: Ότι κερδίζουν οι ελάχιστοι, που δεν παράγουν τίποτα, οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων, των μέσων παραγωγής, ενώ πρέπει να κερδίζουν αυτοί που πραγματικά παράγουν» τόνισε.

Για τα «συγχαρητήρια» που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από πρωθυπουργούς, από τον ΣΕΒ κ.λπ., ότι έκανε τα κατάλληλα βήματα για την ανάπτυξη της Ελλάδας και για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, ο Σωτ. Ζαριανόπουλος επισήμανε: «Ποια είναι τα βήματα αυτά και γιατί πήρε συγχαρητήρια; Γιατί υιοθέτησε τις ομαδικές απολύσεις, γιατί έκοψε για 16η φορά τις συντάξεις - για τους μισθούς δεν μιλάμε, τους έχει διαλύσει - γιατί ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις ΣΣΕ, γιατί θα πάρει και άλλα μέτρα για τα εργασιακά στην επόμενη αξιολόγηση, γιατί έχει τσακίσει με τους φόρους ακόμα και τους πιο φτωχούς και μάλιστα συμφώνησε με τα λεγόμενα ματωμένα πλεονάσματα, ο λαός μας να πληρώνει για μια ανάπτυξη και το χρέος μέχρι το 2060, χωρίς καμιά προοπτική».

Για το μέλλον της ΕΕ ανέφερε ότι «όσο υπάρχει, θα συνυπάρχει και η αντίθεση και η σύγκλιση. Αντίθεση στα μεταξύ τους συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς και το μοναδικό στο οποίο συμπίπτουν όλες οι πλευρές στην ΕΕ και από κοινού το εξασκούν είναι η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και η άνευ προηγουμένου ραγδαία στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, για να εξυπηρετήσει τα ανταγωνιστικά της συμφέροντα και με τρίτους παίχτες, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.λπ. Προσπαθεί να ανεβάσει τη στρατιωτική της δύναμη, τις στρατιωτικές της επεμβάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γενίκευση του πολέμου, που δυστυχώς εμπλέκουν και τη χώρα μας και το λαό μας με την πολιτική των κυβερνήσεων. Δηλαδή απαιτούν από τους λαούς και το λαό μας, να είναι δούλος στην καθημερινότητα, πεινασμένος άνεργος, φτωχός, δυστυχισμένος και αν τους συμφέρει, κρέας για τα κανόνια τους. Αυτό πρέπει να ανατραπεί».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου