Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Κλιμάκωση των εκβιαστικών διλημμάτων με το βλέμμα στην κάλπη των βουλευτικών


Eurokinissi
Να ενισχύσει τα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα στο λαό, με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στον απόηχο της εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές, επιχείρησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, με την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της εκλογικής επιτροπής της λεγόμενης «Προοδευτικής Συμμαχίας», η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ, για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως για έναν καταρχήν σχεδιασμό της τακτικής ενόψει εθνικών εκλογών.
 Υπέδειξε στα στελέχη του κόμματός του «να σηκωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε», τόσο ενόψει του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών όσο κυρίως των εθνικών τον επόμενο μήνα.

Επιμένοντας στην κοροϊδία του λαού και λέγοντας ότι τάχα η κυβέρνηση «έλαβε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε την ήττα λέγοντας ότι η κοινωνία δεν πρόλαβε τάχα «να αισθανθεί την αλλαγή στην καθημερινότητά της απ' την έξοδο απ' τα μνημόνια και τα μέτρα ελάφρυνσης», αλλά και υποστηρίζοντας για την κυβέρνησή του πως «κάναμε λάθη, συμβιβασμούς, είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη», την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του υπέρ του κεφαλαίου έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βάλει τον πήχη των λαϊκών προσδοκιών στον πάτο, φροντίζοντας και έτσι να δώσει συγχωροχάρτι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενο αντιλαϊκό τους έργο.


Προϊδεάζοντας για την ενίσχυση των κάλπικων διλημμάτων και των εκβιασμών προς τον λαό ενόψει της νέας κάλπης, σημείωσε πως στις εθνικές εκλογές ο καθένας επιλέγει κυβέρνηση και «τα διλήμματα τώρα όλων θα είναι απολύτως ξεκάθαρα (...) είτε κυβέρνηση ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη κ.ά., είτε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία, είτε μια κυβέρνηση ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της σε αντιλαϊκές πολιτικές, είτε μια που θα συνεχίσει την προσπάθεια να διευρύνει τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Πρόσθεσε δε πως οι επερχόμενες εκλογές «έχουν εκ των πραγμάτων διλημματικό χαρακτήρα για το ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει τον τόπο», προσπαθώντας και πάλι να κρύψει πως πίσω από τις επιμέρους διαφορές για να παίζεται το δικομματικό παιχνίδι, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι έχουν για «κοινό σχέδιο» τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Προσπερνώντας εξάλλου τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει η κυβέρνησή του για τα επόμενα χρόνια και δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει και η ΝΔ, επιχείρησε εκ νέου να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στον λαό, ζητώντας μια ακόμα ευκαιρία τώρα που τα χέρια τους δεν είναι, όπως είπε, δεμένα.

Προδιαγράφοντας εξάλλου την επιχείρηση διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ, είπε πως «το δίλημμα αφορά κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο», λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ «έκανε μονομέτωπο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει "χαμένη ψήφο" την ψήφο στο κόμμα τους. Τώρα ξέρουν καλά ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ».

Παράλληλα, σε μια ακόμα εκδοχή του χιλιοπαιγμένου «διλήμματος» ότι όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη ΝΔ, σημείωσε πως «στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπάρχουν έμμεσοι ή άμεσοι πολιτικοί χορηγοί από το χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου».

Κατά τ' άλλα, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε τη σημασία της μάχης του δεύτερου γύρου σε Περιφέρεια Αττικής και δήμο Αθήνας και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν στους δεύτερους γύρους «προοδευτικά» ψηφοδέλτια.

Ριζοσπάστης   Τρίτη 28 Μάη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου