Τρίτη 14 Απριλίου 2020

«Υπερασπιστές» του συστήματος Υγείας αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία



Έκλειναν και υποβάθμιζαν νοσοκομεία οι δήθεν υποστηρικτές του συστήματος Υγείας. Το έπραξε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015 και το συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι ελλείψεις δεκάδων χιλιάδων υγειονομικών όπως και υποδομών έχουν τη σφραγίδα τους. Τώρα για να ξεπλυθούν πετάνε στον αέρα ανακοινώσεις για προσλήψεις και άλλα τινά...

Θυμούνται άραγε στη ΝΔ τι έπραξαν από το 2013 σε «Αγία Βαρβάρα», Σπηλιοπούλειο, Πατησίων, Πολυκλινική, «Αμαλία Φλέμινγκ»;

Κλείσιμο, συγχωνεύσεις και μεταφορά γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία. Τώρα, λόγω πανδημίας, άρον άρον έβαλαν ασθενείς στο κτίριο του Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα που το είχαν καταντήσει εξωτερικά ιατρεία, ενώ ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως «το νοσοκομείο δεν κλείνει, αυτή η υγειονομική δομή ενισχύεται».


Πρόκειται για τον υπουργό που ένιωθε ότι του έκλεβε τη δόξα η τρόικα! (Δες video)

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έκανε στις μέρες της δικής του «αριστερής» διαχείρισης;

Βάφτιζε την υποβάθμιση αναβάθμιση, συνεχίζοντας με τα ίδια λόγια την ίδια πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε «λουκέτο» στο Νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα και ο τότε υπουργός Υγείας έλεγε ότι «είναι αναβάθμιση» απαντώντας το 2015 σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή! Μετέτρεψε το Νοσοκομείο Θώρακος σε κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και οι άλλοτε 50 κλίνες έγιναν μόλις 26 με λιγοστό προσωπικό. (Δες video)

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα από όσα έκανε πριν η ΝΔ... Λείπουν σχεδόν 30.000 γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες από τα νοσοκομεία και οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες προσλήψεων είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Γιατί όλα αυτά; Για να μειώσουν κι άλλο τις κρατικές δαπάνες, για να επιβαρυνθεί κι άλλο ο ασθενής και για να τρίβει τα χέρια του ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία. Κερδισμένοι οι κλινικάρχες που νοίκιαζαν στο Δημόσιο, επί ΣΥΡΙΖΑ, κρεβάτια ΜΕΘ με 800 ευρώ και επί ΝΔ το νοίκι έφτασε τα 1.600 ευρώ.

Εμπορευματοποίηση, λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιχειρηματική δράση ιδιωτών, συμπράξεις και αποθέωση των επιχειρηματικών ομίλων που «δωρίζουν» κάτι ψιλά από τα κέρδη τους. Αυτά είναι το όραμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα Υγείας και η πανδημία έδειξε τη γύμνια του στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Συγνωμιζέ (αλά Γαλλικά)!

    Αλλά κρυφό "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ" (και όχι μόνον του Συστήματος Υγείας) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

    Ο "ΑΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" ΤΟΥ (ΨΕΥΤΟ)ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕΝ.... διότι δεν το βλέπεται η ΖΩΉ ΜΑΣ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕΝ!!!

    ..τί περιμένετε ωρέ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;; ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ;;;

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή