Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Πάλι με κενά μνήμης

 

 

Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών ενάντια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «στο ίδιο Λύκειο όπου εμφανίστηκαν τα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας, πριν από 3 χρόνια αναρτούσαν το σύνθημα "Η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία". Κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται. Ήταν τότε που ΝΔ και Χρυσή Αυγή συναντιούνταν στα ίδια συλλαλητήρια».

Μία αλήθεια και ένα πελώριο ψέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά προσπαθεί να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του, επενδύοντας στο γεγονός πως η ΝΔ όντως ψάρευε (και) εκείνη την περίοδο - συζήτησης της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών- στα θολά νερά του εθνικισμού.

Τι ξεχνάει ο πρώην πρωθυπουργός; Αυτό που τάχα δεν έβλεπε και τότε. Δηλαδή το γεγονός ότι και τότε η προσπάθεια των φασιστοειδών να ρίξουν το δηλητήριό τους στα σχολεία, καλλιεργώντας τον εθνικισμό -και αποσιωπώντας τον ΝΑΤΟικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών- βρήκαν τείχος από τη δράση των μαθητών και των συμβουλίων τους, με την ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή και σύνθημα «Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια - Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!». Άρα πάει πολύ το «κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται». Άλλωστε το «φούντωμα» του εθνικισμού αξιοποιήθηκε δεόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ για να προβάλει τη Συμφωνία με «αντιεθνικιστικά» παράσημα, ενώ η βολική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στόχευε να αποκρύψει αυτό που πλέον όλοι ομολογούν, ανεξάρτητα του αν φόρεσαν ή όχι περικεφαλαίες. Ποιο δηλαδή; Το γεγονός ότι πρωτίστως η Συμφωνία υπογράφτηκε υπό τη στενή εποπτεία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Β. Μακεδονίας με στόχο το πιο βαθύ χώσιμο των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς τους.

Σε ένα παράλληλο επεισόδιο -ξανά γύρω από τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών- δεν πέρασαν απαρατήρητες οι αντιδράσεις -φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ- ΜΜΕ για το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε τη γειτονική χώρα με το όνομά της, Βόρεια Μακεδονία, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό της. «Επιτέλους το είπε», σχολίασαν, ψάχνοντας σανίδα δικαίωσης για την υπογραφή της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε στωικά τη μέρα που τα tweets θα πάρουν φωτιά και θα αναγγέλλουν: «Επιτέλους! Βρήκαμε και τους νονούς»... Το αν θα προέρχονται οι συντάκτες τους από τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστο. Αλλά από τα ίδια σύννεφα θα κάνουν ότι πέφτουν...

ΥΓ: Για το πώς υποδέχτηκαν οι μαθητές τους φασίστες στα σχολεία τους την περίοδο και στις περιοχές στις οποίες αναφέρεται ο Αλ. Τσίπρας, παραθέτουμε ορισμένα δημοσιεύματα του 902.gr:

Οι μαθητές Ξάνθης και Δράμας δίνουν απάντηση στο φασιστικό δηλητήριο

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια των φασιστοειδών να χύσουν το δηλητήριό τους

Αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν σημαία τους τη σβάστικα και βαράνε προσοχή στο ΝΑΤΟ

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου