Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ γεννά τεράστια κέρδη για τους ομίλους και καταδικάζει το λαό σε ενεργειακή φτώχεια (VIDEO)

 

 
 

Παρέμβαση  στη συζήτηση σχετικά με τη «συγκράτηση των λογαριασμών σε χαμηλά επίπεδα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Αλήθεια ποιον κοροϊδεύετε ισχυριζόμενοι ότι για την εκτίναξη των τιμών του ρεύματος, των καυσίμων, των τροφίμων, του πληθωρισμού, φταίει μόνο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία;

Ξέρετε πολύ καλά ότι η κούρσα αύξησης των τιμών ξεκινά από το φθινόπωρο του 2021. Στο σκαμνί λοιπόν να κάτσει η στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" που προωθούν  η ΕΕ κι όλες οι κυβερνήσεις επιβάλλοντας το χρηματιστήριο ενέργειας, την απελευθέρωσή της, το εμπόριο ρύπων, τα πράσινα τέλη και την απολιγνιτοποίηση.

Αυτή είναι η ενιαία στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων παρά τις μεταξύ σας αντιθέσεις στα ευρωπαϊκά Συμβούλια για το μοίρασμα της λείας. Την ώρα που τρέφονται οι ενεργειακοί όμιλοι με "τρελά" κέρδη, επιδοτήσεις και κάθε είδους φοροαπαλλαγές αποτελεί εμπαιγμό τα περί επιβολής "φόρου απροσδόκητων κερδών".  Τα επιδόματα - κοροϊδία που πληρώνει ο λαός από την τσέπη του δεν  ανακουφίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Στη Γαλλία σήμερα, στην Ελλάδα στις 9/11 να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση των άδικων φόρων, ρεύμα και καύσιμα είδη λαϊκής κατανάλωσης φτηνά, κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου