Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ρυθμίσεις... κοροϊδία

 

Υποσχέσεις για «μικροδάνεια» - κοροϊδία επιστρατεύει η κυβέρνηση, για να διασκεδάσει τη διαμαρτυρία των βιοπαλαιστών αγροτών που βγαίνουν ξανά στους δρόμους αυτές τις μέρες, διεκδικώντας μέτρα για να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και να επιβιώσουν. Αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, για ρεύμα - πετρέλαιο φτηνά και εγγυημένες τιμές σ' αυτά που παράγουν, τους σπρώχνει ξανά στις τράπεζες από την πίσω πόρτα, δήθεν με «ευνοϊκότερους όρους», όταν στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να χρωστούν παλιότερα δάνεια. Η κυβέρνηση διαφημίζει όμως και στους επαγγελματίες μια ακόμα ρύθμιση για την πληρωμή των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 24 δόσεις, από 12 που ήταν έως σήμερα. Μόνο που τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: Δύο εκατομμύρια βρίσκονται σήμερα υπό την απειλή «αναγκαστικών μέτρων» - κατασχέσεων και πλειστηριασμών, με την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα ότι «τίποτα δεν παραγράφεται», ύστερα και από τον νέο νόμο που προβλέπει ηλεκτρονικές δημοπρασίες έως και «ρεσάλτα» της εφορίας σε σπίτια... για τιμαλφή. Την ίδια ώρα, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 43 δισ. ευρώ, με τα 17 από αυτά να έχουν γίνει μόνο την τελευταία 10ετία, κι ενώ «έτρεχαν» διάφορες «ρυθμίσεις» και «διακανονισμοί» για να προσέλθουν οι μικροεπαγγελματίες στο ταμείο.

Τι αποδεικνύεται; Οτι οι υποσχέσεις και οι «διευκολύνσεις» όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, σε ανάπτυξη και κρίση, αλλά πάντα εντός των «δημοσιονομικών ορίων» και των «αντοχών της οικονομίας», όχι μόνο δεν δίνουν απάντηση στα οξυμένα προβλήματα, αλλά αποτελούν στην πραγματικότητα κομμάτι της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ που τα προκαλεί, της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που φουσκώνει τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για επαγγελματίες και αγρότες. Ο δρόμος της συμπόρευσης με τους εργαζόμενους, αρχής γενομένης από την απεργία της 9ης Νοέμβρη, σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, μπορεί να δώσει απαντήσεις και διέξοδο. Να δείξει ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ ούτε συμβιβάζονται ούτε παραπλανιούνται με «ρυθμίσεις» ανακύκλωσης των αδιεξόδων, που τους σερβίρουν οι διάφοροι κυβερνητικοί «σωτήρες».


Στρίβειν διά της... «λάθος ανάγνωσης»

Στην αρχή σε «λάθος διατύπωση» και μετά «σε λάθος ανάγνωση» απέδωσε η Χ. Κοψίνη της «Εφ.Συν» την τριπλή αναφορά της στην ΚΝΕ, σε ένα άρθρο που συνδέει υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ με τον παιδοβιαστή του Κολωνού. Τι πιο σύνηθες άλλωστε σε ένα τέτοιο άρθρο ο υποψήφιος της ΝΔ να προσδιορίζεται ως «συνάμα (!!!) πρώην ΚΝίτης», λες και αυτή η ιδιότητα είναι που τον χαρακτηρίζει σήμερα μετά από 30 (και βάλε) ολόκληρα χρόνια! Και γιατί όχι «συνάμα πρώην ΠΑΣΟΚ», «συνάμα πρώην ΣΥΝ», «συνάμα πρώην ΝΑΡ», «συνάμα πρώην Ποτάμι» ή όποια άλλη ιδιότητα έχει αυτός ή άλλος, που πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια από την ΚΝΕ, βρέθηκε σε διάφορες πολιτικές και άλλες στέγες και σήμερα κατέληξε στη ΝΔ; Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι η διαδρομή από αστικά κόμματα τύπου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και ανάποδα δεν είναι και κανένα σπουδαίο «άλμα». Ενα τσιγάρο δρόμος είναι - όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις - και καμιά εντύπωση δεν προκαλεί. Εκτός αν αυτό εννοεί η κυρία Κοψίνη λέγοντας ότι δεν καταλάβαμε το πνεύμα του άρθρου της!


Δεν τα χρειάζεται

Διαμαρτύρεται ο γνωστός «Ραν Ταν Πλαν» των «ΝΕΩΝ» επειδή στη χώρα μας δεν γίνονται διαμαρτυρίες για τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιάνοντας στο στόμα του και το ΚΚΕ. Αφήνει μάλιστα και διάφορα βρώμικα υπονοούμενα, του τύπου «ας μας πει η Ρωσία ποια κόμματα χρηματοδοτεί στην Ευρώπη για να δούμε αν η στάση του κινήματος έναντι της ρωσικής εισβολής είναι δουλειά ή διασκέδαση». Τα λέει αυτά ο δύσμοιρος όταν ολοένα και περισσότεροι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δηλώνουν πλέον πεισμένοι ότι στην Ουκρανία συγκρούονται το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, στο έδαφος σκληρών ανταγωνισμών, που καμιά σχέση δεν έχουν με συμφέροντα των λαών. Και όταν το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για να εκφραστεί μαζικά το «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας στον επικίνδυνο σχεδιασμό. Προσπαθεί μάταια να ταυτίσει με την καπιταλιστική Ρωσία και την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία όσους δεν μπαίνουν κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ και δεν αποδίδουν δόξες στον ευρωατλαντισμό. Αναφέρεται μάλιστα ειρωνικά σε καλλιτέχνες που πήραν μέρος σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις, κατηγορώντας τους λίγο έως πολύ ότι ...προστάτευσαν έτσι τις καριέρες τους, όταν ο ίδιος και οι όμοιοί του τους λοιδορούσαν και τους απαξίωναν επειδή δεν δέχτηκαν να «ξεπλύνουν» μαζί με το συρφετό τους τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό. Οσο για τα βλακώδη υπονοούμενα περί χρηματισμού από τον Πούτιν, μέχρι στιγμής, τα μόνα ...σεμινάρια για τον πόλεμο που γίνονται γνωστά, είναι αυτά της αμερικάνικης πρεσβείας και της ΕΕ σε δημοσιογραφικούς ομίλους, για το πώς να αναπαράγουν την ευρωατλαντική προπαγάνδα και να σπιλώνουν όποιον αντιδρά. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ», αν και δεν φαίνεται να τα χρειάζεται ο ίδιος.

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου