Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ολοκληρώθηκε άλλη μια αμερικανική απόβαση

 

 

Άλλη μια απόβαση αμερικανικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να προωθηθούν κατόπιν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού για περικύκλωση της Ρωσίας, βάζοντας την περιοχή στο στόχαστρο της Μόσχας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Συγκεκριμένα, το τμήμα του Αποσπάσματος Ανατολικής Μεσογείου του 839 Τάγματος Μεταφορών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα επέβλεψε το ξεφόρτωμα πολεμικού υλικού των Αμερικανών που έφτασαν στον ακριτικό λιμένα το Σάββατο με το θηριώδες φορτηγό πλοίο «Liberty Promise». Στη διεκπεραίωση πήραν φυσικά μέρος οι Αμερικανοί, που έτσι κι αλλιώς έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, στα στρατόπεδα Κανδηλάπτη (μια ανάσα από τον κόμβο της Εγνατίας - οι Αμερικανοί του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex A»), και Γιαννούλη (του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex Β»), συνέπεια της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις Βάσεις. Πλάτη έβαλαν και οι τοπικές αρχές, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, η Αστυνομία, το Λιμενικό κ.ά.

Σημειωτέον, η διεκπεραίωση αφορούσε στοιχεία της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των ΗΠΑ (1 AD CAB), που μπαίνει σε ό,τι οι ίδιοι Αμερικανοί ονομάζουν «Ευρωπαϊκό Θέατρο Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο εναλλαγής δυνάμεών τους στην περιοχή, με «καπέλο» την επιχείρηση «Atlantic Resolve», που από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία εισάγει «φρέσκες» αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο αυτήν την περίοδο και τα όσα εκτυλίχθηκαν από τον Φλεβάρη μέχρι σήμερα, με την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία. Σημειωτέον, επίσης, ότι στοιχεία της 1 AD CAB μπήκαν στην Ευρώπη και από το λιμάνι Esbjerg της Δανίας.

Συνολικά η CAB αναπτύσσει στην Ευρώπη 2.300 άτομα προσωπικό, 10 ελικόπτερα CH-47 Chinook, 25 AH-64 Apache, 30 UH-60 Black Hawk και 15 HH-60 Black Hawk. Τμήμα της θα μετασταθμεύσει για χειμερινή εκπαίδευση και στο Στεφανοβίκειο (στρατόπεδο Περισσάκη), βάση της Αεροπορίας Στρατού, στην οποία οι Αμερικανοί σκοπεύουν να επεκτείνουν υποδομές και εγκαταστάσεις για χρήση των δυνάμεών τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη» στις 8 Σεπτέμβρη ετοιμάζουν (συγκεκριμένα το Σώμα Μηχανικού του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ - U.S. Army Corps of Engineers, USACE) ένα «τουρ» σε ενδιαφερόμενους εργολάβους, καθώς θέλουν να δώσουν συμβόλαιο για τη μελέτη και κατασκευή ενός νέου δικτύου επικοινωνιών οπτικών ινών μεταξύ του κτιρίου της διοίκησης, του Υπόστεγου υπ' αριθμ. 1, του Υπόστεγου 2, της Ζώνης SSA (Supply Support Activity Lot - SSA) και μιας μελλοντικής Ζώνης Συντήρησης (Large Area Maintenance Shelter - LAMS).

Ερωτήματα για κινητικότητα με τα BMP-1

Οι υπηρεσίες, βέβαια, απλώνονται σε όλα τα πεδία και σε όλη τη χώρα, βαθαίνοντας την εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, χτες άλλο ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της USAF, τύπου RC-135W, και με κωδικό HOMER 11 σηκώθηκε από τη Σούδα και πέταξε μέχρι πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, συλλέγοντας εικόνα για τις κινήσεις των Ρώσων στην περιοχή.

Τέλος, ερωτήματα και ανησυχία προκαλούν πληροφορίες ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε ήδη από τον Ιούλη την απόσυρση από μονάδες στη Ζώνη Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων, σχηματισμός επιπέδου Σώματος Στρατού με αποστολή την άμυνα των νησιών του Αιγαίου, την αποστρατιωτικοποίηση των οποίων ζητά επιτακτικά η Αγκυρα), των σοβιετικού σχεδιασμού τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1. Θυμίζουμε, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού καταμερισμού έχει τάξει να τα στείλει στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Υποτίθεται ότι, όπως διέχεαν αρχές καλοκαιριού αρμόδια στελέχη, η κυβέρνηση θα απέσυρε και θα έστελνε στο Κίεβο καταρχάς 30 τέτοια οχήματα από την ενδοχώρα και όχι από τα νησιά - αναγνωρίζοντας και η ίδια ότι απομάκρυνσή τους από τις μονάδες αυτήν τη στιγμή θα έχει συνέπειες και στην άμυνά τους, ειδικά σε μια περίοδο που η τουρκική αστική τάξη, ενθαρρυμένη εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, βάζει όλο και πιο προκλητικά τις απαιτήσεις της.

Επίσης, έλεγαν ότι τα BMP-1 δεν θα έφευγαν αν πρώτα δεν έφτανε εδώ αντίστοιχος αριθμός από οχήματα Marder 1A3, που υποτίθεται θα στείλει η γερμανική κυβέρνηση σε αντιστάθμιση του κενού στο ελληνικό οπλοστάσιο. Για την παράδοση των Marder, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα.

Στο ίδιο πλαίσιο ερωτήματα προκαλούν πληροφορίες ότι προς «αντικατάσταση» των BMP-1 πήγαν στα νησιά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μ113Α1, τα οποία ωστόσο δεν είναι Μάχης αλλά Μεταφοράς Προσωπικού.

Ισχυρίζονται επίσης ότι τα Μ113Α1 προέρχονται από μονάδες της ενδοχώρας που χαρακτηρίζονται εφεδρείες και ότι θα επανέλθουν εκεί Μ113Α1, από αυτά που θα πλεονάζουν από τους Σχηματισμούς του Δ' Σώματος Στρατού, όταν και εάν αυτοί ξεκινήσουν να παραλαμβάνουν τα Marder 1A3 από τους Γερμανούς. Τα οποία Marder, βέβαια, τον Ιούνη διέχεαν ότι θα τα πάνε στα νησιά, επιμένοντας ότι είναι καλύτερα από τα BMP1 και ότι έτσι θα αναβάθμιζαν την άμυνά τους έναντι της τουρκικής απειλής...

Στην πράξη, όμως, φαίνεται πως στον σχεδιασμό τους βγάζουν Οχήματα Μάχης από τα νησιά, όπου το αρματικό δυναμικό μεταπίπτει σε Μεταφοράς Προσωπικού, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό στη θωράκισή τους, και με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό.

(Πηγή: «Ριζοσπάστης»)

9025gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου