Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΜΑΣ ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΝ


Αυτά τα παιδιά που παρελάζουν με το δεξί χέρι σηκωμένο μουντζώνοντας την εξέδρα, ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι μουντζώνουν τους επισήμους. Ας μην τους χειροκροτούμε σα χαζοχαρούμενοι πιστεύοντας ότι κάνουν τη βρώμικη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς. Αυτά τα παιδιά, εμάς μουντζώνουν.
Αυτά τα παιδιά που παρελάζοντας στην Κεφαλονιά έστριψαν στο πρώτο στενό που βρήκαν μπροστά τους για να μην περάσουν μπροστά από την εξέδρα κι ύστερα βγήκαν από επόμενο στενό συνεχίζοντας κανονικά, δεν το έκαναν για να μη δουν τα μούτρα των επισήμων, αλλά για να στείλουν ένα μήνυμα απέχθειας σε εμάς.
Είμαστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζουμε ότι αυτά τα παιδιά στις παρελάσεις μουντζώνουν τον δημοτικό σύμβουλο Σαχλιαμάγκα και τον Β΄ αντιπεριφερειάρχη Παπαρόπουλο. Ούτε που τους ξέρουν αυτούς για να τους μουντζώσουν.
Στην εξέδρα με τους επισήμους, αυτά τα παιδιά, έχουν ανεβάσει όλους εμάς και μας ρίχνουν ατελείωτα φάσκελα. Αν μπορούσαν θα μας έφτυναν κιόλας. Όμως είναι καλά παιδιά και για την ώρα μόνο μας μουντζώνουν.

Αντί, λοιπόν, να παρελάζουν με τα χέρια τους ανοιχτά, σα φτερά, μοιράζοντας μούντζες δεξιά κι αριστερά στο κοινό, προτιμούν να απευθυνθούν στην εξέδρα που μας εκπροσωπεί όλους.
Διότι ας μη γελιόμαστε, τον δημοτικό σύμβουλο Σαχλιαμάγκα και τον Β΄ αντιπεριφερειάρχη Παπαρόπουλο, εμείς τους ανεβάσαμε στην εξέδρα. Κι αύριο θα σφίξουμε άλλα χέρια και θα ξαναεκλέξουμε Σαχλιαμάγκες και Παπαρόπουλους.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς, επειδή είμαστε τόσο κορόιδα που πιστεύουμε ότι αυτό το ίδιο πολιτικό υλικό που κατάφερε να μας φτάσει στα Μνημόνια, χωρίστηκε τώρα σε Μνημονιακούς και αντι-Μνημονιακούς οι οποίοι μαλώνουν στα σοβαρά μεταξύ τους κι εμείς υποστηρίζουμε είτε τους μεν είτε του δε.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή δεν υπερασπιστήκαμε κανένα δικαίωμά μας, κανένα δικαίωμά τους, καμία ελευθερία, καμία δημοκρατία και τώρα τα βάζουμε να κάνουν τους κλόουν παρελάζοντας για να τιμήσουν «εκείνους που πάλεψαν για μία ελεύθερη Ελλάδα», μετατρέποντας τα παιδιά σε παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή δεχτήκαμε να χρεωθούμε στις πλάτες μας και να φορτώσουμε στις πλάτες τους αμέτρητα δισεκατομμύρια δανείων για να σωθούν οι τράπεζες, την ώρα που βλέπουν τις τράπεζες να απειλούν με κατάσχεση το σπίτι τους επειδή οι γονείς τους δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του δικού τους δανείου.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή οι τάχα μου και δήθεν προοδευτικοί γιατροί του ΕΣΥ δέχτηκαν με χαρά πριν μερικά χρόνια να κάνουν απογευματινά ιατρεία εξετάζοντας ασθενείς που πλήρωναν 50, 60, 70 και 80 ευρώ από την τσέπη τους, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων, την οποία τώρα οι ίδιοι καταγγέλλουν.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή τα καταφέραμε έτσι ώστε να μη μπορούν να σπουδάσουν, να φεύγουν στο εξωτερικό όχι από επιλογή τους αλλά διωγμένα, να πρέπει να δουλέψουν για 10 ευρώ μεροκάματο, να σκέφτονται αν θα κάνουν δικά τους παιδιά, να προσεύχονται γονατιστοί σε πόδια αφεντικών για να έχουν κι αύριο … δουλίτσα.
Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή, πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Πόσο κρίμα κι άδικο γι’ αυτά τα παιδιά, να πέσουν στα χέρια τέτοιων μεγάλων, τόσο άχρηστων όσο είμαστε εμείς!
Αναδημοσίευση από :  ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Σχόλιο blog: Οι νεοί για μια ακόμα φορά με την στάση τους μας δείχνουν το δρόμο . Εμείς όμως βολεμένοι στον καναπέ και την TV ( κουτό χόρτο με πληρωμή) απολαμβάνουμε την μπόχα του βούρκου που έχουμε δημιουργήσει.
Αντί να πιάσουμε αυτό το χέρι που σήμερα μας μουτζώνει για να μας πει , ξυπνήστε, πιάστε το βγείτε από το βούρκο. αντιλαμβανόμαστε ακριβώς το αντίθετο, και αντί να βγούμε εμείς προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτούς μέσα.
Ακόμη και σήμερα όποιος αισθάνεται έστω και λίγο υπεύθυνος απέναντι στα παιδία του , και τον εαυτό του ας αφήσει την βόλεψη του και ας βγει να σώσει ότι ακόμα σώζεται.

2 σχόλια:

  1. Ο καναπές έχει φαίνεται τη δική του θαλπωρή. ΑΝ και δεν ισχύει για όλο τον κόσμο. Υπάρχουν και εκείνοι που αγωνίζονται και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπουμε.
    Άρα εκτός από τους λεγόμενους "επισήμους" η διαμαρτυρία αγγίζει και όσους σκύβουν και προσκυνούν τους "άρχοντες".
    Αναγκαίος ο διαχωρισμός κατά την ταπεινή μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρυτάνα δεν διαφωνούμε , ο διαχωρισμός που κάνεις είναι σωστός . Για τους βολεμένους και σ΄αυτούς που τα περιμένουν από τους άλλους ήταν η αναφορά μου.

      Διαγραφή