Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δυο συλλήψεις στο χώρο κατασκευής του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας.


Σήμερα το πρωί μεταξύ 07:00 και 07:30 δύο μέλη του δικτύου συλλόγων και φορέων δυτικής Θες/νίκης που πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη βάρδια περιφρούρησης στο χώρο κατασκευής του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ ΠΟΛΙΧΝΗΣ με την κατηγορία της άσκησης παθητικής βίας , “σε εργαζόμενο που ήθελε να εργαστεί” να σημειώσουμε ότι η δύο συλληφθέντες  είναι πάνω από 60 χρονών, η παρουσία τους στο χώρο του Σ.Μ.Α δεν είναι να παρεμποδίσουν κάποιον να εργαστεί αλλά να ειδοποιηθούν οι φορείς αν εμφανιστούν συνεργεία να εργαστούν.










Αξιοσημείωτο ώμος είναι το γεγονός ότι αυτός που έκανε την καταγγελία δεν εμφανίστηκε ποτέ στο χώρο του Σ.Μ.Α
Κατά την παραμονή τους στο Α.Τ ΠΟΛΙΧΝΗΣ συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα από της γύρο περιοχές καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων καθώς και μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων Ωραιοκάστρου  εναντία στα αντιλαϊκά μέτρα,   απαίτησαν την άμεση και χωρίς καμία κατηγορία ελευθέρωση τους . Με εντολή του εισαγγελέα μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο . Τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ορίστηκε δικάσιμος για της  1-10- 2012 και αφέθηκαν ελεύθερη . Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν και εκεί δυναμική.




Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί κάποια ερωτηματικά που πρέπει άμεσα να απαντηθούν.
Γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη μέρα να γίνουν συλλήψεις , τη στιγμή που στο χώρο του Σ.Μ.Α έχουν γίνει δυναμικές παρεμβάσεις και μάλιστα με πολύ κόσμο.
Είναι τυχαία σύμπτωση το ότι οι συλλήψεις  έγιναν μία μέρα πριν την εκδήλωση συζήτηση για το Σ.Μ.Α με τη συμμέτοχη της Κερατέας, μεταλλείων Χαλκιδικής, Κιλκίς, Χυτά Σερρών, Χυτυ Ημαθείας ?
Πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες για παρεμπόδιση σε κάποιον ( όχι σε συνεργείο αλλά σε ένα άτομο ) να εργαστεί κάπου που εδώ και 20 μέρες δεν .έχει μηχανήματα ?
Μάλλον τίποτε δεν είναι τυχαίο , το κλήμα που επικρατούσε σήμερα ήταν ότι όλα αυτά έγιναν για τον εκφοβισμό του κόσμου.
Δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα , γιατί για όποιον ξέρη έστω και ελάχιστα από χωματουργικά   γνωρίζει ότι μετά από δύο μέρες έντονης βροχής και έχοντας μπροστά ένα Σαββατοκύριακο δεν πάς όχι να δουλέψεις αλλά ούτε με τα πόδια μπαίνεις στο έργο!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-4-2012 08:00 ΣΤΟ Σ.Μ.Α ΚΑΙ ΣΤΗΣ 19:00 ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.                         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου