Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ταφόπλακα στις ελαφρύνσεις βάζει η Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με το Σαμαρά


Με μία λιτή ανακοίνωση μετά από τη 45λεπτη συνάντηση ολοκληρώθηκε το τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα» διέρρευσαν κύκλοι του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του ΔΝΤ ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αποτυπώνει εντελώς διαφορετικά τα αποτελέσματα της επίμαχης συνάντησης. «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει»
Η επιμονή και αναφορά της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ σε «ισχυρό προϋπολογισμό» βάζει εμμέσως πλην σαφώς ταφόπλακα στις πρόσφατες εξαγγελίες για ελάφρυνση των συνταξιούχων και των άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στον απόηχο των «επαίνων» για το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Ενδεικτική της «παγωμάρας» από το φρένο στις ψηφοθηρικές εξαγγελίες είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνει η επίσημη συνάντηση από τις δύο αποκαλούμενες «κυβερνητικές» εφημερίδες. Στα «Νέα» δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρωτοσέλιδο, ενώ στην «Καθημερινή» αφιερώνεται μόλις ένα μικρό μονόστηλο…

πηγή:  koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου