Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δένδιας - Συνδέει τρομοκρατία με παράνομη μετανάστευση


       
Καμπανάκι στην Ευρώπη από Δένδια - Συνδέει τρομοκρατία με παράνομη μετανάστευση
        
 

Σύνδεση της παράνομης μετανάστευσης με την τρομοκρατία έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

“Αν και δεν διαφαίνεται συστημικός δεσμός ανάμεσα σε τρομοκρατία και παράνομη μετανάστευση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ενδεχόμενες διασυνδέσεις” είπε ο κ. Δένδιας.

Κύκλοι του υπουργού ανέφεραν στο Newsit οτι πρόκειται για μία γενική και αυτονόητη επισήμανση με την έννοια οτι στους τόσους παράνομους μετανάστες που έρχονται ή εντοπίζονται στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ελλάδας δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άνθρωποι που ενέχονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ο υπουργός με τη δήλωσή του εννοεί ότι ενδεχομένως ένας τρομοκράτης να προσποιηθεί το μετανάστη για να περάσει στην Ευρώπη και να αναπτύξει την τρομοκρατική του δραστηριότητα.

Την ανάγκη να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του χώρου «Σένγκεν» στη Μεσόγειο και της διάσωση ανθρώπων που η ζωή τους κινδυνεύει στη θάλασσα, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων στις επιχειρήσεις επιτήρησης των θαλάσσιων εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και διαρκή ενίσχυση των μέτρων ελέγχου και επιτήρησης.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους υπουργούς των κρατών μελών της ΕΕ για τη σημαντική πρόοδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η ελληνική προεδρία με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στη σχετική πρόταση κανονισμού για τον καλύτερο συντονισμό της «Ομάδας Δράσης για τη Μεσόγειο».

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το τραγικό περιστατικό της περασμένης Δευτέρας στο Φαρμοκονήσι που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα τονίζοντας, ότι παρά τις 3.500 περίπου διασώσεις του λιμενικού, η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα αποτελεί τραγικό γεγονός για τη χώρα μας.
πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου