Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Έμπολα στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, ο κομμουνισμός στην υπηρεσία του ανθρώπου ‒ 3.000 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ, δεκάδες γιατρούς η Κούβα

Ανθρωπιστική βοήθεια!

Κούβα: Δεκάδες γιατροί στη Σιέρα Λεόνε κατά του Έμπολα
Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 08:33
Φωτό αρχείου AP
Σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ «αξιοποιούν» ακόμη και τη σοβαρή επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική για να αναπτύξουν τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες, η Κούβα προωθεί τη συμβολή της στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας στέλνοντας τους πρώτους 165 από τους συνολικά 461 γιατρούς και νοσηλευτές στην περιοχή για την καταπολέμηση της νόσου.
Η διευθύντρια της κεντρικής Ιατρικής Υπηρεσίας στην Αβάνα, Ρέγκλα Ανγκούλο, που είχε ανακοινώσει την αποστολή Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών στη Δυτική Αφρική στις 12 Σεπτέμβρη, σημείωσε σε δηλώσεις της ότι η πρώτη ομάδα περίπου 165 επιστημόνων και νοσηλευτών θα μεταβεί στις αρχές Οκτώβρη στη Σιέρα Λεόνε, όπου βρίσκεται ήδη μία τριμελής ομάδα για να προετοιμάσει την αποστολή.
Ο Έμπολα και η αφύπνιση του Δυτικού Κοσμου
Άλλοι 296 υγειονομικοί θα αποσταλούν στη Λιβερία και τη γειτονική Γουινέα, που πλήττεται και από επιδημία δάγκειου πυρετού, είπε η Ανγκούλο χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία της άφιξής τους.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με τον Έμπολα και άλλες περιπτώσεις αιμορραγικού πυρετού καθώς και μαθήματα αγγλικών.
Σε πρακτικό επίπεδο, εξοικειώθηκαν με τις διαδικασίες ασφαλείας ενώ συμμετείχαν σε προσομοιώσεις σε σκηνές που έχουν στηθεί στους κήπους νοσοκομείων στην Αβάνα.
Εισβολή στη Βραζιλία! 
Prensa Rebelde: 4.000 Κουβανοί γιατροί θα "εισαχθούν" στη Βραζιλία,
η οποία διαθέτει περίπου 372.000 γιατρούς, δηλ. περίπου 1,9/1000 κατοίκους.  Ωστόσο η κατανομή  δεν είναι ομοιόμορφη, γιατί το 70% των γιατρών βρίσκεται στις πιο πυκνοκατοικημένες και πλούσιες επαρχίες του νότου. Αντίθετα, σε κάποιες από τις βόρειες επαρχίες αντιστοιχεί λιγότερος από 1/1000 κατοίκους. Στην Κούβα υπάρχουν 78.622 γιατροί, δηλαδή 1/148 κατοίκους (ή περίπου 6,8/1000). Τον Σεπτέμβρη του 2013 η κυβέρνηση της Ντίλμα Ρούσεφ συμφώνησε να υποδεχτεί 6.000 ξένους γιατρούς, όχι μόνο από την Κούβα αλλά και από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία για να καλύψει τις ανάγκες στις βόρειες κυρίως επαρχίες, παρά τις -συντεχνιακές- αντιδράσεις του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συμβουλίου (CFM).
(Πηγή πρόσθετων πληροφοριών: Adital)
Η Κούβα έχει περισσότερους από 50.000 γιατρούς και προσωπικό υγείας που εργάζονται σε πενήντα χώρες, ενώ διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γιατρών ανά κάτοικο, σε αντίθεση με τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα, που έχουν κατ' αναλογία έναν ή δύο γιατρούς ανά 100.000 ανθρώπους.
Το πλέον σοβαρό ξέσπασμα του ιού Έμπολα από το 1976, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ενώ άλλα 6.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία θα μπορούσε ως το Νοέμβρη να μολύνει 20.000 ανθρώπους.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή Latuff, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 
Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου