Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι απλά φοροληστεία…

… ακόμα κι αν ο λαός πρότεινε στα καθάρματα του συστήματος, κυβέρνηση και διεθνείς αντιλαϊκούς – τοκογλυφικούς οργανισμούς μια πιο βαριά φορολογία, αλλά όχι στη λαϊκή κατοικία, αυτοί δεν θα το δέχονταν!
Ο ΕΝΦΙΑ είναι επίθεση στην ιδιοκατοίκηση, είναι επίθεση στην επιλογή του κοσμάκη να μετατρέπει τον κόπο και τον ιδρώτα του σε δικό του “κεραμίδι” με χίλιες δυο στερήσεις! Είναι επίθεση στην επιλογή του κοσμάκη να αισθάνεται την ασφάλεια ότι ακόμα κι αν απολέσει την εργασία του, ακόμα κι αν απολέσει όλες τις πηγές επιβίωσής του, δεν θα μείνει στο δρόμο, δεν θα γίνει ρακοσυλλέκτης! Είναι επίθεση στην πεποίθηση του λαϊκού ανθρώπου ότι ακόμα κι αν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, θα έχει το κρεβάτι του και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς να χρειάζεται να περιφέρεται με έναν ντορβά στον ώμο και να κοιμάται στα πεζοδρόμια, δεν θα αναγκαστεί να σύρει τα παιδάκια του σ’ εκείνους τους ξενώνες του αίσχους που υπάρχουν στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο και που βλέπουμε στις ταινίες τους, όπου οι άστεγοι κάθε βράδυ πιάνονται στα χέρια για την κατάκτηση ενός κρεβατιού!
Ο ΕΝΦΙΑ είναι επίθεση στο τελευταίο κάστρο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας! Στο άσυλο που ο “χαζός” ο Έλληνας με τόσες στερήσεις έφτιαξε για να μην μπορεί κανένας να τον ενοχλήσει όταν δεν θέλει, γιατί είναι στο σπίτι του! Να μην μπορεί κανένας να του κάνει έξωση και να πετάξει έξω τα πράγματά του! Να μην μπορεί κανένας να τον εξευτελίσει καταντώντας τον άστεγο και γυρεβό!

Ο “ακαμάτης”, ο “χαζός”, ο “καθυστερημένος” Έλληνας έχτιζε σπίτι όχι από βίτσιο, αλλά για να αισθάνεται ασφαλής, την ώρα που οι “τετραπέρατοι” και “προκομμένοι” της ανεπτυγμένης Δύσης αγόραζαν αυτοκίνητα! Ο “χαζός” ο Έλληνας προσπαθούσε να εξασφαλίσει εκτός από τον εαυτό του και σπίτι για τα παιδιά του, την ώρα που οι “παντογνώστες” δυτικοί δεν ήθελαν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ούτε τις σπουδές τους με εκείνο το ηλίθιο επιχείρημα ότι αφού ενηλικιώθηκαν πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους! Ο Έλληνας έχτιζε σπίτι με τον ιδρώτα και το αίμα του για να στεριώσει, για να ριζώσει γιατί είχε εικόνες στο μυαλό του! Έζησε ξεριζωμούς, κυνηγητό, προσφυγιά, κατοχή και πείνα, μαυραγορίτες που έκλεβαν τα σπίτια του κοσμάκη για έναν τενεκέ λάδι!
Το “βίτσιο” του Έλληνα να ριζώσει κυνηγάει το αστικό πολιτικό σύστημα! Άλλωστε το λένε και οι μπροσούρες τους ότι η μόνιμη κατοικία δεν κάνει ευέλικτο το εργατικό δυναμικό, αφού δεν μετακινείται εύκολα ώστε να βρει δουλειά σε μια άλλη πόλη, σε έναν άλλο νομό, σε μια άλλη χώρα, σε έναν άλλο πλανήτη, σε έναν άλλο γαλαξία! Η μόνιμη κατοικία δημιουργεί δεσμούς, συζητήσεις, φιλίες τα οποία είναι επικίνδυνα για το σύστημα γιατί όσο περισσότερη ομοιογένεια στον λαό, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες αντίδρασης και διεκδίκησης του δικαιώματός του σε μια ανθρώπινη ζωή! Στο χάλι της προσφυγιάς όμως δεν υπάρχουν δικαιώματα! Υπάρχει απλά αγώνας για την επιβίωση, αγώνας για τα στοιχειώδη, με όποιο καρναβάλι αστοιχείωτο κι αγράμματο θεωρεί τον εαυτό του γηγενή να ξεσπάει τα κόμπλεξ του και την ανοησία του στον κυνηγημένο!
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι απλά άδικος φόρος, δεν είναι απλή κλοπή! Είναι μια ώθηση του κοσμάκη στο να ξεφορτωθεί αυτό που με κόπο έφτιαξε κι αν δεν το ξεφορτωθεί να του το αρπάξουν. Η λαϊκή κατοικία δεν αποφέρει κανένα εισόδημα στον ανθρωπάκο που κατοικεί μέσα, αυτός και η οικογένειά του! Είναι το σπίτι του! Κι όμως τον φορολογούν επειδή είχε το θράσος να έχει σπίτι. Το επόμενο βήμα είναι φορολογία για τον αέρα που αναπνέουμε! Υπάρχει και μια μεγάλη κατηγορία ανθρωπάκων που πληρώνουν φόρο ιδιοκτησίας για ένα σπίτι που δεν τους ανήκει, που ανήκει στην τράπεζα, που το έχουν πάρει με δάνειο και ανά πάσα στιγμή, αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν τις δόσεις, η τράπεζα θα απλώσει την χερούκλα της να τους το πάρει! Όλα αυτά την ώρα που οι εφοπλιστές φορολογούνται με κάτι λιγότερο από δέκα ευρώ την ημέρα για κάθε καράβι τους!
Ο ΕΝΦΙΑ είναι κεφαλικός φόρος! Είναι ένας φόρος που φωνάζει και σ’ όσους δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο καπιταλισμός είναι ελεύθερη αγορά, αλλά μόνο για τους λεφτάδες, για τους “μεγαλοκαρχαρίες”, για τα παράσιτα τους καπιταλιστές! Για τα ανθρωπάκια δεν υπάρχει καμία ελευθερία! Ούτε καν η ελευθερία να αγοράσουν με κόπους και θυσίες το δικό τους σπίτι, γιατί ο καπιταλισμός τους θέλει “ευέλικτους” περιφερόμενους ανά την οικουμένη! Τους θέλει ευάλωτους για να τους ξεζουμίζει όσο μπορεί περισσότερο! Για να τους έχει υποταγμένους στη μισθωτή σκλαβιά!
Ο ΕΝΦΙΑ που θα τον ήκοβαν οι “αριστεροί” απατεώνες, αλλά δεν τον ήκοψαν, δεν είναι μια απλή φοροληστεία, δεν είναι μια απλή απάτη! Είναι φιλοσοφία! Είναι τακτική του συστήματος για να αποκόψει την εργατική τάξη από κάθε τι που την δένει με έναν τόπο! Είναι τακτική δημιουργίας μπουλουκιών πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, που θα δουλεύουν μόνο για το φαΐ τους και θα κοιμούνται σε παραγκουπόλεις δίπλα στα εργοστάσια που με τον κόπο τους έχτισαν!
Γι’ αυτό ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί με δεήσεις, προσευχές και παρακαλετά! Γι’ αυτό ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να κοπεί από τσαρλατάνους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια! Ο ΕΝΦΙΑ θα τσακιστεί με την οργανωμένη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος, όπως με την οργανωμένη δράση θα ανατραπούν μνημόνια και αφεντικά, θα γκρεμιστεί η σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία που γεννάει φτώχεια, πείνα, δυστυχία και θάνατο! Με την οργανωμένη δράση κι όχι με τα “ψηφίζουμε και φεύγουν”!
Νάβις

1 σχόλιο:

  1. ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί με δεήσεις, προσευχές και παρακαλετά! Γι’ αυτό ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να κοπεί από τσαρλατάνους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια! Ο ΕΝΦΙΑ θα τσακιστεί με την οργανωμένη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος
    ========

    Ακριβώς έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή