Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Το κάψιμο βιβλίων και τα «ιδανικά» της Χρυσής ΑυγήςΤΑΣΣΟΣ


 
 
Το καθεστώς του Ι. Μεταξά, το οποίο έχουν ως ένα από τα πρότυπα τους οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, έκαιγε βιβλία. Σαν σήμερα, 16 Αυγούστου 1936, είχαν οργανωθεί τέτοιου είδους τελετές από τους πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών. Σε τελετές,  όπως αυτές των ναζιστών, έκαιγαν βιβλία, τα οποία είχαν κατασχέσει οι υπηρεσίες της ασφάλειας από βιβλιοπωλεία μέχρι από σπίτια συλληφθέντων.

Το  «εθνικό καθεστώς» (έτσι το ονόμασαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής το φετινό αφιέρωμα τους για την 4η Αυγούστου) έκαψε βιβλία που το περιεχόμενο τους αποτελεί περιουσία για την ανθρωπότητα. Δεν …περιορίστηκε σε κομμουνιστικά έργα των κλασικών του μαρξισμού. Κάηκαν, σε δημόσιους χώρους, έργα του Ντοστογιέφσκι, του Φρόυντ, του Τσβάιχ, του Γκόρκυ, του Γκαίτε, του Τολστόι, του Παπαδιαμάντη και πολλών άλλων που «εκτίμησε» το καθεστώς.


Αναφερθήκαμε στο πρόσφατο αφιέρωμα της Χρυσής Αυγής, για την 4η Αυγούστου. Το «κοσμούσαν» αφίσες όπως αυτές και ύμνοι στον Μεταξά (για περισσότερα διαβάστε εδώ):

αφισα-χρυση-αυγη-μεταξάς

«Η νεολαία απέκτησε όραμα και ιδανικά»

Την ίδια μέρα, αυτή της «επετείου» (φέτος) ο φασίστας βουλευτής,  Χρήστος Παππάς, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα (xristospappas.blogspot.gr) απόσπασμα από το βιβλίο του «Το εθνικό κράτος της 4ης Αυγούστου». Ένα μέρος των εκτιμήσεων του φτάνει για να καταλάβει κανείς ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εμπνέονται από τα «οράματα» και τα «ιδανικά» του Μεταξά:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΠΑΠΠΑΣ - ΜΕΤΑΞΑΣ

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από έργο του Τάσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου