Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «γλείφουν» τους καπιταλιστές









Από atexnos
 
Ναζιστικά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων. Αυτός ο ρόλος των φασιστοειδών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής έχει αποδειχθεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα στη Βουλή (όπου λειτουργούν ως εκπρόσωποι των εφοπλιστών), όσο και έξω απ’ αυτήν, στους χώρους δουλειάς (π.χ. Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος) όπου έχουν αναλάβει ρόλους “μπράβων” για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών, με σκοπό να εκφοβίσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα.


Σαν πιστά σκυλιά του συστήματος, οι απόγονοι του Μεταξά, του Χίτλερ και του Παττακού, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να υμνήσουν τα αφεντικά τους. Έτσι, σε πρόσφατο γλοιώδες κείμενο που ανάρτησαν στη φασιστοσελίδα τους, υμνολογούν τις… «φωτεινές εξαιρέσεις» των κεφαλαιοκρατών που, όπως γράφουν – τάχα- «ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν δίνουν απλά στους Έλληνες εργαζομένους τους αυτά που δικαιούνται από τον νόμο, αλλά πολύ περισσότερα!»

Τις… «τιμές» αυτές οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής τις αποδίδουν στη, γνωστή και μη εξαιρετέα, Καπνοβιομηχανία Καρέλια η οποία- σύμφωνα με τα φασιστοειδή- αποτελεί παράδειγμα «κεφαλαίου που υπηρετεί το λαό και την πατρίδα»(!!!). Μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί οι φασίστες διαφημίζουν τις «έξτρα παροχές προς τους εργαζόμενους αλλά και σε κοινοφελείς (sic) σκοπούς» της Καρέλιας Α.Ε.

 Έκαστος στο είδος του και οι χρυσαυγίτες στο ατέρμονο γλείψιμο των καπιταλιστών.




Φυσικά, τα ναζιστικά μαντρόσκυλα αναφέρουν ότι τους συμφέρει, αποκρύβοντας την αλήθεια. Δεν κάνουν ούτε λόγο για το γεγονός ότι ο καπνοβιομήχανος, όπως άλλωστε και κάθε άλλος κεφαλαιοκράτης, δεν μοιράζει δικά του λεφτά στους εργαζόμενους. Τα κέρδη της επιχείρησης, από τα οποία έδωσε τις παροχές, είναι υπεραξία που απέσπασε από τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, ένα μικρό μέρος από την απλήρωτη δουλειά των εργατών επιστρέφει σε αυτούς με τη μορφή έκτακτων επιδομάτων, δώρων, bonus κλπ.

Αποκρύβουν συνειδητά οι φασίστες χρυσαυγίτες ότι τα… «δώρα» προς τους εργαζόμενους αποτελούν μόλις ένα μικρό μέρος των υπερκερδών του καπιταλιστή, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι «φιλανθρωπίες» του κάθε μεγαλοβιομήχανου πάνε χέρι-χέρι με την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης της εργασίας. Όταν τα φασιστοειδή επιχαίρουν τον Καρέλια για το «επίδομα παρουσίας 850 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από την δουλειά του», αποκρύβουν συνειδητά ότι αυτό σχετίζεται με την ενθάρρυνση της «εθελοντικής» εντατικοποίησης της εργασίας. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να πάρεις «μπόνους ανελλιπούς παρουσίας» πήγαινε στη δουλειά σου ακόμη και άρρωστος, κάνε θυσίες για το αφεντικό σου και φυσικά μην σκέφτεσαι καν για απεργία.

Τέτοιους εργαζόμενους-είλωτες, που θα βαρούν προσοχή στον εργοδότη, θέλει η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό και κάνει ότι μπορεί βάζοντας πλάτη στους κεφαλαιοκράτες, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου απέναντι στο οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Ατέχνως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου