Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης (VIDEO)





Τις ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή διότι επιχειρεί να εφησυχάσει το λαό, την ίδια στιγμή που τον εμπλέκει στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ 1.

Χαρακτήρισε «σοβαρό ζήτημα» τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι «είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας», σημειώνοντας ότι η Τουρκία μετά την Κύπρο και το Αιγαίο θέλει να ανοίξει ζητήματα και στη Θράκη. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι έδειξε έναν εφησυχασμό, καθησύχασε το λαό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη συνολική της πολιτική, της δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η οποία στην πραγματικότητα είναι αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, είναι αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης και κάποιων συμμάχων της όπως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε επεμβάσεις, σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 


Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι εμφανίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν προστάτες της χώρας ενώ δεν είναι και σημείωσε ότι βήμα το βήμα η κατάσταση οδηγείται σε κλιμάκωση, σε πολεμική εμπλοκή και οπωσδήποτε σε θερμό επεισόδιο.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που οδηγεί το λαό να ματώσει, όπως τον ματώνει με τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Για την οικονομία υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ετοιμάζουν το ελληνικό πρόγραμμα με επιτήρηση τουλάχιστον μέχρι το 2060 και σημείωσε ότι οι πάνω από χίλιοι εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι παραμένουν και δεν θα αναπληρωθεί το λαϊκό εισόδημα που μειώθηκε κατά 60%.

Για τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ανέφερε πως αυτά τα φαινόμενα δεν είναι κάτι καινούριο όταν έχει παραδοθεί το ποδόσφαιρο σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα κέρδη και όχι για να υπηρετήσουν το άθλημα. Πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους μεγαλοπαράγοντες, θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και πως ενώ παίρνονται μέτρα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται διότι δεν αντιμετωπίζεται η αιτία που είναι η επιχειρηματική δράση. Σημείωσε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να μεταφέρει τις Ποδοσφαιρικές ΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Οικονομίας και να ελέγχονται.

Για την υπόθεση «Novartis» ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο, προσθέτοντας ότι χρειάζεται από την Προανακριτική να γίνει διερεύνηση σε βάθος κάτι που δεν γίνεται με ευθύνη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Εμείς πάντος δεν βλέπουμε καμμιά ΠΟΙΟΤΙΚΗ Διαφορά μεταξύ "Προ" Μνημονιακής Περιόδου και Μνημονιακής Περιόδου!!! Απλά βλέπουμε ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Επιταχυντών της Εθνικής/Κρατικής Καταστροφής!
    Όταν π.χ. ο Ζουράρης είπε "ότι για αγορά στυλό για το γραφείο του χρειάζεται να πάρει άδεια από την Τρόικα" είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ η Ελληνική Πολιτική και Πολιτεία "εδώ και εξήντα χρόνια βάσανα και διωγμοί!"!
    Ποτέ οι "Άρχοντες" (Τρομάρα Τους) της Χώρας δεν Μερίμνησαν σε Κανένα Τομέα (Γεωργία Βιομηχανία Επιστήμη Κοινωνικό Κράτος Δημοκρατικούς Θεσμούς)! Αντιθέτως ΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Φεγγάρι μάγια μου έκανες)! Αυτή π.χ. η Ανέκαθεν "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ έγινε επί "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" ΠΟΣΟΤΙΚΗ (που εμπεριέχει και τον Αποδεκατισμό Της Χώρας στο βάθος Του Χρόνου!)!
    Στο ΙΔΙΟ μήκος κύματος είναι και όλοι οι Τομείς που προαναφέρθηκαν!
    Αντιθέτως "Προώθησαν" την Παροχή Υπηρεσιών (ΑΠΛΑ: ΥΠΗΡΕΤΕΣ)! ΟΡΙΣΑΝ (Αντιεπιστημονικά) τον Τουρισμό/Γκαρσονιλίκι/Τεμενάδες ως ... ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ!!! Ανάγαγαν Το (που ναι υπέροχα) Σατζίκι Σουβλάκι Συρτάκι σε ΈΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!!
    Έτσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΤΑΝΕ Η Ελληνική Πολιτική Πολιτεία... Γκαρσονιλίκια Τεμενάδες και Υπηρέτες (ΌΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ)!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΛΟ: Η Χώρα Μας Είναι Ένας Αποικιοκρατούμενος Μαχαλάς! Μια Αγγλοαμερικάνικη Αποικία! Και ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ σε μια Αποικία δεν Υπήρχε Αστική Τάξη (Αξιωματικός Κανόνας) αλλά ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ - ΤΑΞΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΩΝ! Στην Λαϊκή γλώσσα: ΛΑΚΕΔΕΣ (και στην διάθεση μας περίπτωση λόγω της Οθωμανικής Καταστολής του Ραγιαδισμού) ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

    Σύνοψις: Αυτό Βλέπουμε Σήμερα με Ποσοτικούς Επιταγχυντές! Η Ποιότητα Τους Είναι Ίδια...Medre!!!

    Όλα Τα ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή