Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Νέα επικοινωνιακή φιέστα, με επίκεντρο την Πολιτική Προστασία


Οι αλλαγές που εξήγγειλε στο σχέδιο και στις δομές, συνεχίζουν να απαξιώνουν την πρόληψη και την ευθύνη του κράτους γι' αυτή

Eurokinissi
Νέα επικοινωνιακή φιέστα με στόχο τη συγκάλυψη των τραγικών ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι έστησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, αυτή τη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απ' όπου ανακοίνωσε το περιλάλητο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία.
 Φρόντισε εκεί να συντηρήσει την κοκορομαχία με την αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την που ζητά «κάλπες πάνω στα αποκαΐδια», καθώς και όσους ενοχοποιούν τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη της διάσωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το σημαντικό σήμερα δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά να διερευνήσουμε σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας».

Την ίδια ώρα, βέβαια, που σπεύδει να εμφανιστεί υπέρμαχος και υπερασπιστής τους, είναι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τους καθιστά εξιλαστήρια θύματα, αφού δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα βασικά για να επιτελέσουν το έργο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.


Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει για νέες ενδεχόμενες τραγωδίες από φυσικές καταστροφές, επικαλέστηκε και πάλι την κλιματική αλλαγή που συντελείται και τις επαφές που είχε με επιστήμονες, από τους οποίους ζήτησε ...εκθέσεις και μελέτες για την πορεία του φαινομένου.

Σε ό,τι αφορά το νέο οργανόγραμμα που ανακοίνωσε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως είναι σήμερα επισήμως, καταργείται και αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, μία αυτοτελή υπηρεσία που θα υπόκειται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με διοικητή που θα ορίζεται, μόνιμο επιστημονικό συμβούλιο και μόνιμο συμβούλιο διοίκησης, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, της Δασικής Υπηρεσίας, όπως και των «εθελοντικών σωμάτων», για τα οποία ο πρωθυπουργός είπε ότι θα «πιστοποιηθούν».

Σύμφωνα με όσα είπε, θα ενιαιοποιεί όλους τους διαθέσιμους επιστημονικούς, επιχειρησιακούς και ανθρώπινους πόρους στην πρόληψη, επιχείρηση και αποκατάσταση, και θα έχει την απόλυτη ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων πρόληψης - προετοιμασίας και της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών.

Εξάλλου, η Υπηρεσία θα εφαρμόζει προσαρμοσμένα μοντέλα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών που εφαρμόζουν άλλες χώρες, όπως ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδάς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, στο όνομα της αξιοποίησης ...εμπειρίας και τεχνογνωσίας...

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, έταξε 500 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το Δημόσιο Πρόγραμμα Επενδύσεων, ενώ επανέλαβε ότι θα «αξιοποιηθεί» και ο «παράγοντας του εθελοντισμού».

Τέλος, να καταγραφεί μια αποστροφή του λόγου του ότι πτυχές όπως η οικιστική αυθαιρεσία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, τομέας όπου εμπλέκονται όλο και πιο ανοιχτά πλέον οι Ενοπλες Δυνάμεις, όπως φαίνεται και από τη δομή της νέας αυτής υπηρεσίας (με εμπλοκή των Γενικών Επιτελείων), με τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει κατά γράμμα, και σε αυτό το θέμα, τα ΝΑΤΟικά προτάγματα και πρότυπα λειτουργίας.

Αλλωστε, η λεγόμενη Πολιτική Προστασία αποτελεί τομέα όπου το ΝΑΤΟ αναπτύσσει ευρεία δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας την και ως εργαλείο για την υλοποίηση των επικίνδυνων στόχων του. Διόλου τυχαία, και κατ' αναλογία με όσα εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του λεγόμενου «πολιτικού πυλώνα» του ΝΑΤΟ λειτουργεί η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών της Συμμαχίας (Civil Emergency Planning Committee - CEPC) ως «το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο του ΝΑΤΟ για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και τη χρήση πολιτικών πόρων για την υποστήριξη των στόχων του ΝΑΤΟ», στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κράτη - μέλη, όπως και οι χώρες - εταίροι της Συμμαχίας (Euro Atlantic Partnership Countries - EAPC).

«Ο Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτων Αναγκών παρέχει στο ΝΑΤΟ βασικές γνώσεις και δυνατότητες πολιτικού χαρακτήρα στους τομείς της ετοιμότητας και διαχείρισης συνεπειών της τρομοκρατίας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αντιμετώπισης καταστροφών, και της προστασίας υποδομών ζωτικής σημασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τα κεντρικά της λυκοσυμμαχίας.

Ριζοσπάστης  Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

2 σχόλια:

  1. Φωνάξτε τον Μπόγια να τον πάει σε γιατρό να του βάλει ζουρλομανδύα!

    .... καλά δεν τον βλέπεται;;; δεν τον ακούτε;;; Βαριά μορφή ψύχωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... ξεχάσται τα "Ιδεολογίματα" Σας!!!

    Για να "Κτυπήσεις" Την "Χρυσή Αυγή/Χ.Α.=Χίτλερ Αντολφ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ/ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ ΤΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!

    Η Χ.Α.(=Χίτλερ Αντολφ) "Ανδρώθεικε/Εδρεώθεικε" ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!!! ... ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ "Πολιτικά Επιστημονικά Εθνικά Ολοκληρωμένα Συμπεράσματα Σας/ΠΕΕΟΣΣ"!!!

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ (Νεάνταρταλ) Χ.Α./Χίτλερ Αντολφ από ΌΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ!!!

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΣΥΡΙΖΑ" ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ CIA ΤΟ "ΚΚΕεσωτ." ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΦΥΓΕΙ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΔΑ" και "114"!!!

    Άλλωστε ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (από το 2015) τί ΕΙΔΟΥΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!! Οι Leader/Führer Τους ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΡΜΠΤΟΝ ΤΟ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΥ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ή ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΚΟ" ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΩΝ ΜΚΟ" (βλέπε "ΠΡΑΤΤΩ"/ΚΟΤΖΙΑ!!!)!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ (ΓΕΝΙΚΑ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!! ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΚΟ" ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!! ΚΑΙ "ΑΥΤΑ" ΤΑ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ/ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!

    ΑΠΛΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΈΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!!! (ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΗΧΥΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΏΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΏΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ/ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΑ "ΒΗΜΑΤΑ"! ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" είναι ΈΝΑ "ΜΙΚΡΟ" ΑΠΟ ... ΑΥΤΑ!!!)

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ... ΔΡΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥΣ (!!!ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ!!!)!!!


    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ (ΌΧΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ) ΕΙΝΑΙ: ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ή ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ... ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ;;;

    Γιαυτό Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ... ΆΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΪΚΑ ΒΟΛΙΑ!!!

    ... ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ (... επιτρέπεται να αναφέρουμε τον "ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ" Σκέτο ΤΟΥ Μακεδόνα Αλεξάνδρου ή ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ... "ΝΟΤΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ";;; για να μην μας μηνύσουν τόσο οι Σκορπιανοί όσο και ο ...ΑΡΙΑΝΟΣ ΠΑΓΟΣ!!!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή