Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αντικομμουνιστική δίωξη στη Βαυαρία – Απαγορεύουν σε συνδικαλιστή του DKP να δει το παιδί του


Άμεσα φάνηκε η βασική στόχευση του νέου νόμου που δίνει υπερεξουσίες στη βαυαρική αστυνομία, επιτρέποντας την κατά βούληση παρακολούθηση κι άλλα κατασταλτικά μέτρα κατά των “επικίνδυνων στοιχείων” χωρίς δικαστική απόφαση. 



Η πρώτη εφαρμογή του νόμου που δίνει υπερεξουσίες στη Βαυαρική αστυνομία αφορά τον κομμουνιστή Claudio K. Δραστήριος συνδικαλιστής και μέλος του επιχειρησιακού του σωματείου και της νεολαίας SDAJ που συνδέεται με το DKP, συνελήφθη στις 9 Ιουνίου σε διαδήλωση κατά του τοπικού κομματικού συνεδρίου του ακροδεξιού AFD. Δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι σε σύγκρουση με την αστυνομία, ο νεαρός χτύπησε ένα συνάδελφό τους στο κεφάλι με κοντάρι σημαίας. Παρά τις πολλές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι ο Claudio K. ασχολούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας με τη μικροφωνική εγκατάσταση στο βανάκι της Ένωσης Νεολαίας της Νυρεμβέργης και δε βρέθηκε σε καμία στιγμή κοντά στο “μαύρο μπλοκ” των αναρχικών, όπου διατείνονται οι αστυνομικοί ότι έγινε η επίθεση, ο νεαρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Σα να μην έφτανε αυτό, οι αρχές του αφαίρεσαν το δικαίωμα επικοινωνίας με το 5χρονο παιδί του.


Εκεί τον άφησαν όρθιο στο διάδρομο, χωρίς να του δώσουν ούτε νερό και απαγορεύοντάς του να μετακινηθεί. Μόνο μετά την απειλή ότι θα έπρεπε να καθαρίσουν το διάδρομο, του επετράπη από τον αξιωματικό υπηρεσίας να χρησιμοποιήσει το μπάνιο. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η ανάκριση όπου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία. Ο ίδιος, κάνοντας χρήση του σχετικού του δικαιώματος, παρέμεινε σιωπηλός. Στη συνέχεια ένας άλλος αξιωματικός από τη βαυαρική υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος τον ενημέρωσε πως ξέρει ότι είναι μέλος της SDAJ, ζητώντας του να μάθει περισσότερα για την οργάνωση, όπως ποιοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις. Μάλιστα του είπε ότι αν ήταν “συνεργάσιμος”, θα είχε επιεική μεταχείριση. Ο Claudio ζήτησε δικηγόρο, κάτι που του αρνήθηκαν. 
Παρέμεινε σιωπηλός για τα επόμενα 45 λεπτά, όταν ο ανακριτής του τον απείλησε εμμέσως πλην σαφώς πως ξέρει για τη συνδικαλιστική του δράση και ότι έχει παιδί με το οποίο “θα ήταν κρίμα να υπάρξουν προβλήματα”. Λίγες μέρες μετά οι Κοινωνικές Υπηρεσίες τον ενημέρωσαν πως η υποψία διάπραξης “βίαιου εγκλήματος” θα σήμαινε αφαίρεση του δικαιώματος να βλέπει το παιδί του, που ως τότε τον επισκεπτόταν κάθε δύο εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανάκριση, του αποσπάστηκε χωρίς τη συναίνεσή του και χωρίς παρουσία γιατρού, δείγμα DNA, ενώ δύο βδομάδες μετά, πληροφορήθηκε πως πλέον βρίσκεται υπό παρακολούθηση ως “αριστερός εξτρεμιστής”. Πράγματι, έκτοτε η αστυνομία έχει γίνει σκιά του και τον παρενοχλεί διαρκώς. Σε διαδήλωση κατά της ισλαμοφοβικής οργάνωσης Pegida, συνελήφθη για εξακρίβωση στοιχείων επειδή έφερε ένα “επικίνδυνο αντικείμενο”, δηλαδή μια ομπρέλα του συνδικάτου ver.di. Λίγο μετά, σε διαδήλωση κατά των ακριβών ενοικίων, παρακολουθούνταν από δύο αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ σε άλλη περίσταση τον περίμεναν έξω από γνωστό εστιατόριο της Νυρεμβέργης και τον ακολούθησαν μέχρι την παρακείμενη στάση του Μετρό.

Η εισαγγελία της Νυρεμβέργης, που επί δύο μήνες εξετάζει την υπόθεση, δεν επιτρέπει στο δικηγόρο του νεαρού πρόσβαση στη δικογραφία. Η υπόθεση κίνησε το ενδιαφέρον της Βαυαρικής ραδιοτηλεόρασης, που σε ερώτησή της στην αστυνομία έλαβε την απάντηση πως  σύμφωνα με το νέο νόμο (ονόματι PAG) , η αστυνομία έχει δικαίωμα να παρακολουθεί “επικίνδυνα στοιχεία” δίχως δικαστική εντολή.

Ο Claudio θεωρεί πως για τη σπουδή των αρχών ευθύνεται το παρελθόν του στο SPD από όπου αποχώρησε πριν 7 χρόνια για να μπει στη SDAJ και το DKP. Ως σημαίνον τοπικό στέλεχος των σοσιαλδημοκρατών ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει πλειάδα δεσμεύσεων εχεμύθειας, τις οποίες η Υπηρεσίας Προστασίας του Πολιτεύματος θεωρεί ότι πλέον δε θα σεβαστεί. Ως συνδικαλιστής πρωτοστάτησε στη δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων, που πέτυχε την πρόσληψη προσωπικού για να περιοριστούν οι 65 εργάσιμες ώρες τη βδομάδα, ενώ μετά από αγώνα των εργαζόμενων το εργοστάσιο δεν αναλαμβάνει πια παραγγελίες της πολεμικής βιομηχανίας, που ως τότε αφορούσαν το 20% των παραγγελιών.

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει η ΚΝΕ πριν λίγες βδομάδες, που κατέληγε ως εξής: “Κάτω τα χέρια από τη SDAJ. Άμεση ανάκληση των κατηγοριών κατά του μέλους της SDAJ. Ανάκληση των νόμων που ενισχύουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή!

Με πληροφορίες από unserezeit.de

1 σχόλιο:

  1. ..... στα... ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!

    Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΦΥΛΑΚΗ;;;;;

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΛΛΟΥ.... ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟ;;;;

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;;; ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΥΛΑΚΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή