Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Οι Τούρκοι εισβολείς «απελευθερώνουν» το Αφρίν από τους… κατοίκους του
Οι Τούρκοι εισβολείς «απελευθερώνουν» το Αφρίν από τους… κατοίκους του — του Ανδρέα Δενεζάκη

 


Τουρκικές δυνάμεις εισβολής με τους συμμάχους τους, ακραίους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εισέβαλαν σήμερα το πρωί σε άδειες από τους κατοίκους συνοικίες του Αφρίν. Μετά από 57 μέρες σφοδρών βομβαρδισμών  από βαρύ πυροβολικό και αεροπλάνα, παρά την ηρωική αντίσταση του λαού του Αφρίν και των μαχητών και μαχητριών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), τα θύματα, νεκροί και τραυματίες, ανάμεσα στους αμάχους πολίτες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και δεκάδες παιδιά, οι ερημώσεις χωριών,  οι καταστροφές κτιρίων (κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία) οδήγησαν στην επιλογή, από την μεριά των Κούρδων μαχητών, να εκκενωθεί η πόλη από τους μαχητές και από κατοίκους, προκειμένου να αποφευχθούν οι σφαγές των κατοίκων και η ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.

Μέχρι αυτή την ώρα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)  προσπαθούν να μεταφέρουν τον άμαχο πληθυσμό έξω από την βομβαρδισμένη πόλη του Αφρίν που δέχεται σφοδρή επίθεση.

Κάτω από τα παγωμένα και αδιάφορα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας ο τουρκικός ιμπεριαλισμός, ξεφτιλίζοντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 24 Φλεβάρη, για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία, προχωράει σε εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη περιοχή.Η ανοχή των Ρώσων και των Ιρανών, η σιωπή των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ισοδυναμεί με συνενοχή και συμφωνία με τις σφαγές που πραγματοποιούνται. «Σωπαίνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται. ΟΧΙ όταν σκοτώνουν  τα παιδιά», φωνάζουν οι Κούρδοι στην παγκόσμια Κοινή Γνώμη με κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Μαζί με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Καντόνι του Αφρίν, οι εισβολείς, τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι ισλαμοφασίστες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» μαζί με τους στρατολογημένους πρώην μαχητές του ISIS, επιχειρούν να αλλάξουν δημογραφικά την περιοχή, εγκαθιστώντας στα χωριά που καταλαμβάνουν οικογένειες των μελών των ισλαμιστικών οργανώσεων και πρόσφυγες από την κεντρική Ασία που μεταφέρουν βίαια στην περιοχή από τα στρατόπεδα της Βαν. Μια πρακτική που ακολουθεί το τουρκικό κράτος εδώ και χρόνια στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας (Βόρειο Κουρδιστάν) προσπαθώντας να εκτουρκίσουν τους κουρδικούς πληθυσμούς.

Την ίδια πρακτική εθνοκάθαρσης που χρησιμοποιεί το κράτος του Ισραήλ στα χωριά των Παλαιστίνιων, στην Γάζα, ξεριζώνοντας τους κατοίκους από τα σπίτια τους και μεταφέροντας συνεχώς νέους εποίκους.

Την ίδια πρακτική που επιχείρησε το Συριακό καθεστώς το 1960 που μετέφερε και εγκατέστησε αραβικούς πληθυσμούς στις κουρδικές περιοχές.

Στα εδάφη του Αφρίν ζούσαν Κούρδοι, Αραβες, Σύριοι, Γεζίντι, Αλεβήτες, Χριστιανοί και Τουρκμένοι. Το Καντόνι υπήρξε, από το 2011, μια περιοχή που σε αντίθεση με την υπόλοιπη Συρία, που σπαράσσονταν από τις εμφύλιες συρράξεις και τις ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις, κατάφερε να εξασφαλίσει ειρήνη και συνθήκες ασφάλειας στους κατοίκους του, είχε διπλασιάσει τον πληθυσμό του, φιλοξενώντας ξεριζωμένους εσωτερικούς πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Συρίας, και είχε μπει σε δρόμους μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Οσμάν Σεϊχ Ισά (Osman Şêx İsa), μαζί με αξιωματούχους από τη Διοίκηση του Καντονιού και εκπροσώπους των YPG/YPJ διαβάζει την Ανακοίνωση της Διοίκησης του Αφρίν.

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Διοίκησης του Αφρίν

Η δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση του Καντονιού του Αφρίν, σε συνέντευξη Τύπου στη Σεμπά (Shehba), ανακοίνωσε την απόφαση να εκκενώσουν την πόλη από τους άμαχους πολίτες για να αποφευχθούν σφαγές αμάχων και δήλωσε ότι ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε άλλο στάδιο.

Ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Οσμάν Σεϊχ Ισά (Osman Şêx İsa) διάβασε τη δήλωση:

«Η ηρωική αντίσταση του Αφρίν εναντίον του τουρκικού στρατού και των συνεργατών του — υπολείμματα του ISIS και του Jabhat Al-Nusra που αποτελούν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» — έχει εισέλθει στην 58η ημέρα του.

Οι επιθέσεις κατά του Αφρίν ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου σε συμμαχία με τη Ρωσία και τη σιωπή των περιφερειακών δυνάμεων. Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο ώστε το τουρκικό κράτος να προχωρήσει σε σφαγή εναντίον του λαού μας με όλα τα όπλα και να θυσιάσει τον λαό για τα συμφέροντά του.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με την ανοχή και τη σιωπή των Διεθνών Δυνάμεων, του Συνασπισμού κατά του ISIS και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η σφαγή και η αναγκαστική μετανάστευση επιβάλλονται στο Αφρίν. Εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν κάθε είδους επιθέσεις. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι προαναφερθείσες δυνάμεις δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους και τους μαχητές μας που πολέμησαν εναντίον του ISIS και άφησαν τον Ερντογάν να εξαπλώσει τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το φιλο- ISIS τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τις συμμορίες για να αλλάξει το δημογραφικό στοιχείο στο Αφρίν και εγκαθιστά αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις και τις οικογένειές τους στη θέση των κατοίκων. Το AKP έχει σφαγιάσει εκατοντάδες πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτές τις επιθέσεις. Εφαρμόζονται πολιτικές γενοκτονίας επιδιώκονται εναντίον ενός λαού.

Κατά τη διάρκεια 58 ημερών επιθέσεων, ο λαός και οι μαχητές μας πρόβαλλαν μεγάλη αντίσταση ενάντια στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας και οι μαχητές αντιστάθηκαν σε αυτή τη άγρια ​​δύναμη με ισχυρή θέληση. 
Ωστόσο, ο εισβολέας τουρκικός στρατός στόχευε συνεχώς τους άμαχους και τις τελευταίες δύο ημέρες, πολλά παιδιά και γυναίκες σφαγιάστηκαν και οι υποδομές του Αφρίν κατεδαφίστηκαν με προγραμματισμένο τρόπο. Προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, αποφασίσαμε την εκκένωση των αμάχων πολιτών από την πόλη.

Ο αγώνας μας ενάντια στην τουρκική εισβολή και τις σκοτεινές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το όνομα του «Ελεύθερου Στρατού» συνεχίζεται. 
Ωστόσο, ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε άλλο στάδιο με νέες τακτικές για να αποφευχθεί η σφαγή αμάχων και να δοθεί πλήγμα στις συμμορίες. Οι δυνάμεις μας αναπτύσσονται παντού στο Αφρίν και θα πλήξουν το εισβολέα τουρκικό στρατό και τις συμμορίες του στη βάση τους. Η ανακοίνωση νίκης από τον  Ερντογάν και τους συνεργάτες του δεν έχει καμιά αξία στα μάτια της Τουρκίας και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Οι δυνάμεις μας θα δημιουργήσουν παντού έναν εφιάλτη γι’ αυτούς. Η αντίσταση του Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί κάθε ίντσα και οι άνθρωποι του Αφρίν θα γυρίσουν πίσω τα σπίτια τους.

Εκτός από τους ανθρώπους του Αφρίν, οι λαοί ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν αγωνίζονται για το Αφρίν. Εξάλλου, οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν άφησαν μόνο το Αφρίν. Εκ μέρους του λαού μας, χαιρετάμε όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αντίσταση του Αφρίν. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό μας ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας και να πιέσουν ώστε ο λαός μας να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής να εγκαταλείψουν το Αφρίν.

Τέλος, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην παραμείνει σιωπηλό και να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος φυσικής, πολιτιστικής και πολιτικής γενοκτονίας ενάντια στην κοινωνία μας. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να τερματίσει την υποκρισία του και να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την αιματοχυσία στο Αφρίν και την Ανατολική Γκούτα.

Από την έναρξη των επιθέσεων, 500 άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, έγιναν μάρτυρες (έχασαν τη ζωή τους)  στα χέρια του τουρκικού κρατικού φασισμού και περισσότεροι από 1030 άλλοι τραυματίστηκαν. Εκτός από αυτό, 820 μαχητές των SDF έχουν πέσει ως μάρτυρες

Υποσχόμαστε στους ανθρώπους μας, στους μάρτυρες και στους τραυματίες ότι θα πάρουμε εκδίκηση. Υπόθεσή μας και σκοπός μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας που βασίζεται στην πίστη στους μάρτυρες μας και ο στόχος μας είναι η νίκη».

2 σχόλια:

 1. ΖΗΤΗΜΑ 1ον.

  Ας Αφήσουν τα ΥΠΟΠΤΑ ΜΚΟ "ΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ" ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΆΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! ΟΠΩΣ έκανε και ο Αδόλφος μαζί με τον Γκαίμπελς!

  Τα Αυτά ΜΚΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΜΑ!!!

  1ον. Οι Κούρδοι του Αφρίν ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ τόσο Από Τον Νομιμο Πρόεδρο της Συρίας όσο και Από την ... Ρωσία! Γιατί Αραγε;;; Διότι Είτανε μέχρι χθες Αμερικανάκια! ΥΠΟΠΤΟΙ!!!

  2ον. Η "Υπόθεση" Αφρίν Είναι καλά Σχεδιασμένη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ!!! Ο Στρατός Τους Είναι Τζιχαντιστές και Άλλοι Μισθοφόροι!!! Ο Λόγος Συμμαχίας Τουρκίας/ΗΠΑ/ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ;;; Βλέπε 3ον!!!

  ..... και ....

  3ον. Τα NAVTEX ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ... ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΜΜΑΑΑΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ (ΤΟΠΙΚΗ) ΣΎΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΈΝΕΚΑ ΣΥΡΙΑΣ!! ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ!!! ΜΟΝΟ ΟΙ "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΈΣ" ΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ "ΤΟΠΙΚΗ"!!! Εμείς κάνουμε υπολογισμούς πόσα κατσικάκια ΜΕΤΑ θα βελάζουν στην ... ΚΡΗΤΗ!!!

  Υπόψιν Σαυτήν την Πολεμική Αναμπουμπούλα η Σύμμαχος Μας Τουρκία με Διαταγή και Εντολή του ΝΑΤΟ θα κάνει ... ΝΤΟΥ ΣΕ ΝΗΣΙΑ!!! Πάντα με τη Σύμφωνη Γνώμη Της Ελλάδος... ΈΝΕΚΑ ΝΑΤΟΪΚΏΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ και Π.Ν. ΘΑ .... ΚΥΝΗΓΑ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η Π.Α. ΘΑ ΚΥΝΗΓΑ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ!!!

  Και εάν Μείνει Εστω και Ένα Πλεούμενο του Π.Ν. ή Ένα Πολεμικό Αεροπλάνο της Π.Α. ..... ΕΜΕΝΑ ΜΕΜΕΤΗ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ!!!

  Και .... Κλείνωντας: ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ Η New Age ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ (βλ. Το θέμα ΣΚΟΠΙΑ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΕΔΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

  ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ: ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

  ΖΗΤΗΜΑ 2ον.

  Για την Ενημέρωση Σας (και δώστε το στην Κυβέρνηση και Αντιπολίτευσης της Αποικίας Μας)!

  Γερμανός Υπήκοος Τουρκικής καταγωγής Ετών 73 Enver Altayli (Εβδομήντα Τρεία) βρίσκεται από Αύγουστο 2017 σε Απομόνωση στης Τουρκικές Φυλακές!

  Ακόμη ΔΕΝ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!!

  Τον μπουζουριάσαν γενικά λόγω ... Τρομοκρατίας κ. Κατασκοπίας!!!

  Ότι Ομοιότητες με την Αιχμαλωσία (ΌΧΙ ΟΜΗΡΙΑ) ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ .... ΤΥΧΑΙΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!!!

  [Συνιστούμε ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ και για ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΧΟΥΜΑΙ ΉΔΗ ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ Αξιωματικούς Στρατού μην Έχουμε ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-βλ. Γερμανούς Πολίτες!!!]

  .... καλά κρασιά (του 1821!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επί Εποχής-Κυβερνήσεως-Ειρήνης στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΆΛΜΑΤΑ!!!!!!

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ.... ΓΚΡΕΜΙΖΩΝΤΑΙ!!!!

  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;;;;;

  (Δέστε και κλάψτε την Αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων Αξιωματικών (ΌΧΙ ΟΜΗΡΩΝ) από τους ... "Σύμμαχους" σας!!!)

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΌΠΛΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ "Η ΕΛΛΑΣ"!!! ΟΥΣΤ!!!

  ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΑΝΤ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή