Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ειδήσεις


Είθισται το τελευταίο διάστημα, οι «ειδήσεις» για την πορεία των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην Ελλάδα να «βγαίνουν» από εκπροσώπους των ΗΠΑ και όχι από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να θολώσει τα νερά, παρά τα όσα έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη. Για παράδειγμα, όταν ρωτούσαν τον υπουργό Αμυνας για το ενδεχόμενο να φτιαχτεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, αυτός απαντούσε αόριστα ότι υπάρχουν συζητήσεις και για άλλα μέρη. Τις ίδιες απαντήσεις έδιναν κυβερνητικά στελέχη και για το αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι και τα ναυπηγεία της Σύρου. Μέχρι που ο Αμερικανός πρέσβης ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να φτιάξουν βάση στην Αλεξανδρούπολη και, εκτός από τα ναυπηγεία, να αξιοποιήσουν και το λιμάνι της Σύρου για στρατιωτικούς σκοπούς. Επομένως, τα «ήξεις - αφήξεις» της κυβέρνησης καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να αφήνουν στο λαό ότι η υλοποίηση της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για αναβάθμιση της «αμυντικής» συνεργασίας «τρέχει με χίλια» και ότι αυτό συνιστά βαθύτερη εμπλοκή σε μεγάλους κινδύνους για τα λαϊκά στρώματα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Π. Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η βάση του Αραξου προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει ΝΑΤΟικά όπλα «ειδικού σκοπού», δηλαδή και πυρηνικά, πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι μακριά η μέρα που ο πρέσβης των ΗΠΑ θα βγει να το ανακοινώσει επίσημα...

Πανηγυρισμοί
 
Τη βδομάδα που πέρασε, ακούσαμε ξανά για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που είναι υπερδιπλάσιο του στόχου, για τα ομόλογα του Δημοσίου που γίνονται «ανάρπαστα» και άλλα παρόμοια. Η κυβέρνηση καλλιεργεί την αίσθηση ότι στην οικονομία «έχει γυρίσει ο τροχός» και ότι τα «καλά» της ανάκαμψης θα τα γευτεί οσονούπω και ο λαός. Ωστόσο, αν απαριθμήσει κανείς όσα προβλέπονται να γίνουν τις επόμενες 100 μόνο μέρες, καταλήγει στο εντελώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που διακινεί η κυβέρνηση. Εχουμε και λέμε: Μέχρι το Γιούρογκρουπ της 21ης του Ιούνη, θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί τα 88 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης». Θα πρέπει, επίσης, η κυβέρνηση να διαμορφώσει την «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική», που κατοχυρώνει τις μέχρι τώρα αντιλαϊκές ανατροπές και τις επεκτείνει πιο πέρα, ενώ περιλαμβάνει και ένα σωρό νέα προνόμια και μέτρα στήριξης για το κεφάλαιο στη «μεταμνημονιακή» εποχή. Την ίδια περίοδο, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το κρατικό χρέος, που είναι αντικείμενο κόντρας ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε «διευθέτηση» θα αφορά στο κεφάλαιο και όχι στο λαό. Τέλος, μέχρι τον Ιούνη, ενδέχεται να αποφασιστεί η επίσπευση των περικοπών στο αφορολόγητο, για να πιαστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2019. Την ίδια ώρα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η υψηλή ανεργία (πάνω από 1 εκατ. είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι) συνυπάρχει με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, παγιώνοντας μια ανυπόφορη «κανονικότητα» για εργαζομένους και ανέργους. Επομένως, όπως και να το κάνεις, μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται η «ανάκαμψη» που υπόσχεται η κυβέρνηση στο λαό...

Ποιος μιλάει!
 
Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA μοίρασε ...συμβουλές, λέγοντας πως όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα «κάνουν κακό στους νέους»! Είναι να γελάει κανείς με το «ενδιαφέρον» της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την «εξυγίανση» και την «κάθαρση» του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν κορυφαία στελέχη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα διαφθοράς, χρηματισμού, εκβιασμών και πολιτικών παιχνιδιών. 

Αλήθεια, ποιος δεν θυμάται το μεγάλο σκάνδαλο Μπλάτερ - Πλατινί, προέδρων της FIFA και της UEFA, αντίστοιχα, που οδήγησε στην παραίτησή τους για να καταλαγιάσει ο θόρυβος; Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και ότι οι δύο αυτές ομοσπονδίες είναι οι κατεξοχήν εκφραστές του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, όπου μεγάλες ανώνυμες εταιρείες κονταροχτυπιούνται για την πίτα των κερδών από τον τζόγο, τις διαφημίσεις, τα εισιτήρια και πάει λέγοντας, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, με ισχυρές προσβάσεις σε κόμματα και κυβερνήσεις. 

Μικρογραφία αυτής της σαπίλας είναι τα πρωταθλήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Από αυτήν τη σκοπιά, πάει πολύ η FIFA και η UEFA να εμφανίζονται ως «αρχάγγελοι της κάθαρσης» του ποδοσφαίρου στα μάτια των φιλάθλων, που αγανακτούν με τη βρώμα και τη δυσωδία.

Κοινωνικοποίηση
 
Μάλλον ...υπερβολικές είναι οι ανησυχίες της κυβέρνησης για το μεγάλο ζητούμενο της «μεταμνημονιακής» εποχής, που δεν είναι άλλο από την «κοινωνικοποίηση της ανάπτυξης», όπως έλεγε ξανά τις προάλλες ο υπουργός Οικονομίας. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις δικαστικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς και στο «ξύλο της αρκούδας» που πέφτει κάθε Τετάρτη έξω από τα συμβολαιογραφεία, για να δει ότι η «κοινωνικοποίηση της ανάπτυξης» έχει ήδη ξεκινήσει: Οι ανάγκες των τραπεζικών ομίλων «μετουσιώνονται» από την κυβέρνηση σε μαζική αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και σε ξύλο με το τουλούμι σε όποιον αντιδρά. Γατί, όπως θα έλεγε και η κυβέρνηση, ό,τι είναι «δίκαιο» για το κεφάλαιο γίνεται πράξη, ακόμα και με το μαστίγιο στην πλάτη του λαού.





Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. Ας Αφήσουν τα ΥΠΟΠΤΑ ΜΚΟ "ΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ" ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΆΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! ΟΠΩΣ έκανε και ο Αδόλφος μαζί με τον Γκαίμπελς!

    Τα Αυτά ΜΚΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΜΑ!!!

    1ον. Οι Κούρδοι του Αφρίν ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ τόσο Από Τον Νομιμο Πρόεδρο της Συρίας όσο και Από την ... Ρωσία! Γιατί Αραγε;;; Διότι Είτανε μέχρι χθες Αμερικανάκια! ΥΠΟΠΤΟΙ!!!

    2ον. Η "Υπόθεση" Αφρίν Είναι καλά Σχεδιασμένη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ!!! Ο Στρατός Τους Είναι Τζιχαντιστές και Άλλοι Μισθοφόροι!!! Ο Λόγος Συμμαχίας Τουρκίας/ΗΠΑ/ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ;;; Βλέπε 3ον!!!

    ..... και ....

    3ον. Τα NAVTEX ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ... ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΜΜΑΑΑΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ (ΤΟΠΙΚΗ) ΣΎΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΈΝΕΚΑ ΣΥΡΙΑΣ!! ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ!!! ΜΟΝΟ ΟΙ "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΈΣ" ΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ "ΤΟΠΙΚΗ"!!! Εμείς κάνουμε υπολογισμούς πόσα κατσικάκια ΜΕΤΑ θα βελάζουν στην ... ΚΡΗΤΗ!!!

    Υπόψιν Σαυτήν την Πολεμική Αναμπουμπούλα η Σύμμαχος Μας Τουρκία με Διαταγή και Εντολή του ΝΑΤΟ θα κάνει ... ΝΤΟΥ ΣΕ ΝΗΣΙΑ!!! Πάντα με τη Σύμφωνη Γνώμη Της Ελλάδος... ΈΝΕΚΑ ΝΑΤΟΪΚΏΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ και Π.Ν. ΘΑ .... ΚΥΝΗΓΑ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η Π.Α. ΘΑ ΚΥΝΗΓΑ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ!!!

    Και εάν Μείνει Εστω και Ένα Πλεούμενο του Π.Ν. ή Ένα Πολεμικό Αεροπλάνο της Π.Α. ..... ΕΜΕΝΑ ΜΕΜΕΤΗ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ!!!

    Και .... Κλείνωντας: ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ Η New Age ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ (βλ. Το θέμα ΣΚΟΠΙΑ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΕΔΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ: ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή