Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Καλεί σε διάλογο την Άγκυρα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου


Ο Τζ. Πάιτ δίπλα στον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη 
 Ο Τζ. Πάιτ δίπλα στον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη

Λογική ανταλλαγμάτων επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου αποπνέουν οι παραινέσεις της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα για διάλογο με αφορμή την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από τη βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι «τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες», αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Άγκυρα έχει ρόλο επί της ΑΟΖ μιας ανεξάρτητης χώρας και κατ’ επέκταση πως έχει να λαμβάνει!

Ανέφερε ακόμα πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου, συνεπώς μοιράζονται τη λογική του «δούναι και λαβείν» με διακύβευμα τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου.

Κι ενώ οι σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Άγκυρα, επί της ουσίας, να κουβεντιάσει τι θα πάρει, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προβάλει την ΕΕ σαν υπερασπιστή των κυπριακών, αλλά και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζήτησε η Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευή «να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

902gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτός δεν είτανε στην Ουκρανία με την στημένη Δολοφονία Διαδηλωτών;;

    Το Στείλαν στην Ελλάδα εφόσον πρώτα βάλαν τον Λακεδοραγιά!

    ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ! ΑΝΕΥ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ! ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ!

    ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΩΜΑΣΤΑΙ ΓΙΑ "ΧΡΟΝΤΡΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

    ΠΡΩΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ! ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΒΗΣΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή