Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Μήνυμα από την κορυφή της Νιάλας: “Σώστε τα Άγραφα, όχι στα Αιολικά Πάρκα”



Όλα τα σφυριά του μαζικού κινήματος βαράνε στην ίδια κατεύθυνση: σώστε τα Άγραφα. Και εμείς παρουσιάζουμε μερικές ενδεικτικές ψηφίδες του.

Πρώτο σημείο, η καταγγελία της ΛΑΣΥ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενάντια στην απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Καρδίτσας και την επαίσχυντη απόφαση να μισθώσει δημοτικές εκτάσεις για να εγκατασταθούν πυλώνες υψηλής τάσης για ανεμογεννήτριες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα καταγγέλλει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Καρδίτσας για την επαίσχυντη απόφαση να προχωρήσει σε ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση των πυλώνων υψηλής τάσης των σχεδιαζόμενων προς χωροθέτηση ανεμογεννητριών στις κορυφές των Αγράφων. Με τον τρόπο αυτό εντείνεται η επιθετικότητα και ανοίγεται περαιτέρω ο δρόμος για να προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση η οποία έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Την ίδια στιγμή στρώνει το έδαφος στη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας και όχι μόνο, με την ανάληψη των καθηκόντων τους να αντιμετωπίσουν με τη γνωστή μοιρολατρία ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και να αποσυρθούν από όποια «διάθεση» αντίδρασης σε αυτή.
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί παράλληλα και η χρονική συγκυρία και η «βιασύνη» την οποία χαρακτηρίζει η συγκεκριμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την εν λόγω δημοπράτηση, λίγες μόλις ημέρες πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου στη νέα Αρχή. Σαν να μη έφτανε η «πλάτη» που έβαλε τόσο η απερχόμενη Αρχή του Δήμου Καρδίτσας όσο και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και των αντίστοιχων Αυτοδιοικητικών ομάδων τους, το περασμένο διάστημα να περάσουν αναίμακτα οι επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες φυσικά της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, έρχεται η συγκεκριμένη εξέλιξη να αποδείξει τις ακριβείς επιδιώξεις αυτών οι οποίες φυσικά και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα.
Την ίδια λοιπόν στιγμή που ο λαός των Δήμων του Νομού Καρδίτσας και του Νομού Ευρυτανίας, σύσσωμος αντιδρά και αντιστέκεται μη δεχόμενος την παράδοση της γης που του ανήκει σε κανέναν επενδυτή, την ίδια στιγμή που φορείς, σωματεία πολιτιστικοί σύλλογοι και πολλοί άλλοι δεν δέχονται τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να «σώσει οτιδήποτε αν σώζεται» δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο και το ρόλο αυτών των παρατάξεων οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε από θέσεις διοίκησης είτε από θέσεις αντιπολίτευσης δεν άρθρωσαν ούτε μία κουβέντα για τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στη γη, το περιβάλλον και την καθημερινότητα του λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Καρδίτσας, της Λίμνης Πλαστήρα αλλά και των άλλων Δήμων να κάνουν δική τους τόσο την υπόθεση ενάντια στα σχεδιαζόμενα Αιολικά Πάρκα σε Άγραφα και οπουδήποτε αλλού, όσο και την υπόθεση για αποκλειστικά Δημόσιο και ενιαίο φορέα Ενέργειας, ενάντια στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου της περιοχής στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως το πραγματικό δίλημμα που τίθεται δεν είναι “ναι ή όχι στα αιολικά πάρκα”, αλλά “ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών;”. Η Ελλάδα έχει σήμερα μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην αξιοποίησή τους είναι η εκμετάλλευση και λειτουργία τους με κριτήριο το κέρδος.
Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στο Δημαρχείο για να ακυρώσουμε τις επιδιώξεις των απερχόμενων, αλλά και τις όποιες σκέψεις των νέων Δημοτικών Αρχών, οι οποίες θα ανοίξουν με τον πιο επίσημο τρόπο την επιθετικότητα των μονοπωλιακών ομίλων και την εντατικοποίηση των διαδικασιών για τη χωροθέτηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.
«Στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ και παράδοσης της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε όλη τη χώρα γίνεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα προλάβει να αρπάξει και να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της χώρας.
Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τωρινή της ΝΔ εξασφαλίζουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες τεράστιες επιδοτήσεις από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, για να φτιάξουν τις εγκαταστάσεις και εγγυημένη εκ των προτέρων αγορά του συνόλου της παραγωγής ρεύματος για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από αυτήν που παράγεται από τη ΔΕΗ.
Πέρα από το σκάνδαλο της παράδοσης της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, ιδιαίτερα με τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών συντελείται και μια βιβλική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε παρθένα δάση και σε προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περιοχή μας, με τις επιχειρούμενες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές των Αγράφων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η τοπική διοίκηση βάζει πλάτη εκχωρώντας στο κεφάλαιο δημοτικές εκτάσεις για την παραπέρα καταλήστευση της τσέπης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών οικογενειών επιλέγοντας την καρδιά του καλοκαιριού ως χρονική στιγμή που οι περισσότεροι βρίσκονται σε άδειες. Γίνεται απλούστατα για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους χωρίς να πάρει μυρωδιά κανένας εργαζόμενος.
Η επένδυση αυτή στην περιοχή μας δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, οι οποίοι χτυπιούνται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Κανείς μας δεν πληρώνει φθηνότερα το ρεύμα λόγω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), απεναντίας όλοι πληρώνουμε αυξημένο τέλος ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, συνεχείς ανατιμήσεις, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ΑΠΕ εισπράττουν τεράστια ποσά επιδοτήσεων. Αυτή είναι η φιλική πολιτική για επενδύσεις, που τόσο καιρό ακούμε να προπαγανδίζεται. Αυτή είναι η πολυπόθητη ανάπτυξή τους.
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην παράδοση της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, γιατί η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Καταγγέλλουμε αυτή την ενεργειακή πολιτική, γιατί δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αποκλειστικά την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Το κόμμα μας εκτιμάει ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα θα αλλοιώσει την ιστορική και οικολογική φυσιογνωμία τους, διώχνοντας αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλλάζοντας τις χρήσεις γης και δημιουργώντας ένα δαιδαλώδες πλέγμα δρόμων και δικτύων, που θα προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο τοπίο αλλά και σοβαρή επιβάρυνση στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πολλών χιλιομέτρων καλωδίων υψηλής τάσης.
Το ΚΚΕ πιστεύει και παλεύει για ενεργειακό σχεδιασμό από ενιαίο αποκλειστικά κρατικό ενεργειακό φορέα της λαϊκής οικονομίας, μέσω του οποίου θα μπορέσει να γίνει η αναγκαία και χρήσιμη για τους εργαζομένους και το λαό αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας. Μόνο στο πλαίσιο αυτής της οικονομίας με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής μπορεί να πάψει η ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα και να μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό.
Σήμερα, η παρεμπόδιση του σχεδιασμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κινητοποίηση όλων των μαζικών φορέων και συνδικάτων των εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών που θα εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και θα διεκδικήσουν:
• Απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών μέσα ή κοντά σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χωροθέτηση ειδικών ζωνών για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.
• Φθηνό ρεύμα για το λαό – κατάργηση των “πράσινων” τελών ΑΠΕ – άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
• Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα.
• Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό».

Στη συνέχεια μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το φόρο τιμής στους αντάρτες του ΔΣΕ στη Νιάλα, που έπεσαν θύματα της τρομερής χιονοθύελλας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, μαζί με το μήνυμα-πανό για τα Άγραφα.

 

 

 

 

 

 

 

 


Αντίστοιχη κινητοποίηση, έγινε τις προάλλες και στην πόλη της Καρδίτσας.

 


Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα το πρωί στις 9πμ, μπροστά από το Δημαρχείο της Καρδίτσας, όπου καλούν και οι κομμουνιστές.

2 σχόλια:

  1. Για την ταπεινή σας ενημέρωση:

    1. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "Κλιματικής Αλλαγής και Οικολογικής Καταστροφής" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ/ΠΥΡΗΝΙΚΏΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.)!

    2. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "Ηλεκτρικά/Μπαταρίες Αυτοκίνητα" βρίσκεται το ΛΟΜΠΥ Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.!

    3. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ" βρίσκεται το ΛΟΜΠΥ "Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.!

    ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ/ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΦΥΣΗΣ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και δεν ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΜΑΣ/ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ" ΕΧΕΙ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΙΕΣ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ/ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

    Υπάρχουν μάλιστα μελέτες ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που αποδεικνύουν ότι τα "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ" τόσο στο έδαφος όσο και στην θάλασσα είναι επικίνδυνα τόσο για το ζωϊκό βασίλειο όσο και για το φυτικό βασίλιο! Επιπλέον τα πτερύγια των Ελικων των "ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ" είναι ΑΥΤΟ τέτοιο υλικό που για την αποσύνδεση του χρειάζεται ειδική βαριά χημική διαδικασία!

    ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ!!!


    ΥΓ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΆΣΙΝΩΝ" ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΝΑΣ/ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ"! Και εάν ο Αδόλφος "γυρνούσε" πίσω θα πήγενε στους ...."Grünen"!!! (Υπάρχει κινηματογραφικό έργο με τίτλο: "Er ist wieder Da"!!! που το κυνήγισαν τόσο οι Αριστεροί όσο και τα .... ΝΑΖΙ στην Γερμανία! Εδώ είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ΜΚΟ/Αριστερά και ΝΑΖΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΈΡΓΟ "ER IST WIEDER DA"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ταπεινή σας ενημέρωση:

    1. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "Κλιματικής Αλλαγής και Οικολογικής Καταστροφής" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ/ΠΥΡΗΝΙΚΏΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.)!

    2. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "Ηλεκτρικά/Μπαταρίες Αυτοκίνητα" βρίσκεται το ΛΟΜΠΥ Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.!

    3. Πίσω από το ΚΙΝΗΜΑ "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ" βρίσκεται το ΛΟΜΠΥ "Α/Π.Ε.Π.Η.Ε.!

    ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ/ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΦΥΣΗΣ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και δεν ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΜΑΣ/ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ" ΕΧΕΙ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΙΕΣ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ/ΚΟΜΜΑΤΟΣ!

    Υπάρχουν μάλιστα μελέτες ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που αποδεικνύουν ότι τα "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ" τόσο στο έδαφος όσο και στην θάλασσα είναι επικίνδυνα τόσο για το ζωϊκό βασίλειο όσο και για το φυτικό βασίλιο! Επιπλέον τα πτερύγια των Ελικων των "ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ" είναι ΑΥΤΟ τέτοιο υλικό που για την αποσύνδεση του χρειάζεται ειδική βαριά χημική διαδικασία!

    ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ!!!


    1.ΥΓ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΆΣΙΝΩΝ" ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΝΑΣ/ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ"! Και εάν ο Αδόλφος "γυρνούσε" πίσω θα πήγενε στους ...."Grünen"!!! (Υπάρχει κινηματογραφικό έργο με τίτλο: "Er ist wieder Da"!!! που το κυνήγισαν τόσο οι Αριστεροί όσο και τα .... ΝΑΖΙ στην Γερμανία! Εδώ είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ΜΚΟ/Αριστερά και ΝΑΖΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΈΡΓΟ "ER IST WIEDER DA"!!!)

    2.ΥΓ. ΌΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" ΌΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" ΌΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ/ΜΑΜΑΣ ΦΥΣΗΣ" ΌΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ή ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..... ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!! [διότι ρέ δεν μπορείτε να μιλάτε για "προστασία της φύσης" και να μην μιλάτε για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ με διάφορες μορφές από πολέμους οικονομικές καταστροφές ένεκα κέρδους κ.α.! ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ: ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΝΟ ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΑ... ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΤΗ .... ΓΗ (θεωρία πνευματικών επιπέδων εξέλιξης του!!!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή