Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Νέα μαζική απεργιακή απάντηση με καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου-σκούπα



Νέα μαζική απεργιακή απάντηση με καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου - σκούπα στους μισθούς, στις συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα και συνεχίζει:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των απεργών σε όλη τη χώρα και σε κάθε κλάδο που έδωσαν από τα ξημερώματα τη μάχη της απεργίας απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα διαρκείας, για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους όρους δουλειάς και αμοιβής. Για να προστατεύσουν το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα να αποφασίζουν οι εργάτες ποιο θα είναι το περιεχόμενο των αγώνων τους, τι διεκδικήσεις θα παλέψουν, πότε και με ποιον τρόπο θα αγωνιστούν.


Έχουμε μπροστά μας δρόμο, αρκετές δυσκολίες και εμπόδια να προσπεράσουμε.  Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, να συμβιβαστούμε με "τας υποδείξεις" του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ανθρώπων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Προσπερνάμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που δικαίως οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία", η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς και σήμερα να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Τους προσπερνάμε όλους και οργανώνουμε την πάλη μας!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τις συλλογικές διαδικασίες τους, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια.

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη, δίνουμε τη μάχη με κινητοποίηση έξω από το ΣΤΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή των Βιομηχάνων, του ΣΕΒ, ενάντια στο ξεπάγωνα των τριετιών. Είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον πάγο, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.

Δεν καταθέτουμε τα όπλα του αγώνα!

Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας!»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου