Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Καληνύχτα κύριε Μαυρίδη… και καλά Χριστούγεννα



Οι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής ασυδοσίας έχουν μεγάλη πλάκα όταν υπερασπίζονται τις «ιερές αγελάδες» του νεοφιλελευθερισμού. Θα είχαν ακόμη μεγαλύτερη πλάκα, αν όλα αυτά που πρεσβεύουν δεν επηρέαζαν καθημερινά τις ζωές μας.

«Φέτος, κύριε Πρόεδρε, κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην αγορά. Έχουμε ακόμη μήνα Νοέμβριο και σε κάποιους δρόμους ξεκίνησαν να στολίζουν βιτρίνες. Αν είναι δυνατόν! Κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη μιζέρια! Να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή».

«Η εκλογή της κυβέρνησής σας, κύριε Πρόεδρε, σηματοδότησε την αλλαγή πορείας της χώρας. Οι πολίτες σάς επέλεξαν, επειδή αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τις αυταπάτες τους. Το βλέπουμε αυτό παντού γύρω μας. Σε καθημερινές εκδηλώσεις. Όλοι μας προσπαθούμε να θυμηθούμε πώς είναι να ζει κανείς κανονικά. Και οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία καλή αφορμή. Για να δοκιμάσουμε το πόσο διαφορετικά νιώθουμε σε σχέση με το 2010 ή το 2015».


Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έγραψε σε κείμενό του στις 21 Νοεμβρίου του 2019 ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης του Φιλελεύθερου (μιας «βαθιάς ταξικής εφημερίδας» σύμφωνα με τον ίδιο) και διευθυντής του liberal.gr, καλώντας μάλιστα να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μήνυμα του τύπου: «Δεν ξέρω αν μπορώ να σας προσφέρω αυξήσεις στις συντάξεις σας ή στους μισθούς σας. Μπορώ όμως να σας υποσχεθώ ότι κτίζουμε μαζί ένα πιο στέρεο μέλλον»!

Έχουν μεγάλη πλάκα οι «άριστοι» αυτού του τόπου όταν εκφέρουν πολιτικό λόγο και δηλώνουν την προτίμησή τους στην αγαπημένη τους δεξιά, ακροδεξιά, ό,τι τέλος πάντων αποτελεί αυτό το συνονθύλευμα που έχει δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχουν μεγάλη πλάκα όταν μιλούν για μεταρρυθμίσεις, πρόοδο, κανονικότητα και εκσυγχρονισμό γενικά και αόριστα, χωρίς να ορίζουν για ποιανού την πρόοδο, την κανονικότητα, τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό κόπτονται.

Έχουν μεγάλη πλάκα όταν ισχυρίζονται πως ο εχθρός της ανάπτυξης είναι η μιζέρια των ανθρώπων, όταν ισχυρίζονται πως τα πράγματα αλλάζουν, επειδή ορισμένοι άρχισαν να στολίζουν με χριστουγεννιάτικα τις βιτρίνες τους από τον Νοέμβριο (!) Αυτοί που τα λένε αυτά είναι οι ίδιοι που κάνουν πως δεν βλέπουν την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το γεγονός πως 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με 400 ευρώ (μεικτά) τον μήνα.

Έχουν μεγάλη πλάκα όταν καμώνονται πως νοιάζονται για την ευημερία των πανεπιστημίων, των φοιτητών και των διδασκόντων. Μια ευημερία που ερμηνεύεται με όρους αστυνομοκρατίας, καταστολής και επιβολής του κραταιού χεριού της αγοράς – που μόνο αόρατη δεν είναι – στους όρους φοίτησης.

Έχουν μεγάλη πλάκα όταν υποστηρίζουν πως πασχίζουν να θυμηθούν πως είναι να ζεις «κανονικά» μετά από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λες και η «κανονικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης κανονικότητας που εκπροσωπούν.

Έχουν μεγάλη πλάκα – τέλος – όταν πλασάρουν ως πραγματικό τους εχθρό την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ακόμα και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωνε στην εκπομπή «Δέκα» στην ΕΡΤ στις 18 Νοεμβρίου του 2019 πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε συνετή δημοσιονομική πολιτική και έθεσε βάσεις για το μέλλον».

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μόνο, κύριε Μαυρίδη: «πως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια καλή αφορμή». Καλή αφορμή, όμως, για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως ο μοναδικός δρόμος για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει είναι ο δρόμος του αγώνα και της ρήξης στο πλευρό εκείνης της αριστεράς που δεν κάνει τεμενάδες στο ΝΑΤΟ και στην αστική τάξη της χώρας και φυσικά δεν υποστέλλει τις επαναστατικές της σημαίες στο βωμό του εφήμερου και του παροδικού.

Χαίρεται…

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου