Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων (VIDEO)





Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση στη Βουλή για περιορισμό των διαδηλώσεων, τόνισε προς την κυβέρνηση της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να συμπεριλάβει σχετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή, τονίζοντας ότι δεν θα μπουν στο γύψο οι λαϊκοί αγώνες και πως τέτοιοι νόμοι θα μείνουν κενό γράμμα. Υπενθύμισε ότι απέτυχαν παταγωδώς ανάλογες προσπάθειες που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπογράμμισε πως επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, προσθέτοντας ότι δεν θα περάσει στην πράξη η προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου».


Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης περί μειοψηφιών που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία, ανέφερε ότι τον περιορισμό των διαδηλώσεων θέλει ο ΣΕΒ, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι του κέντρου της Αθήνας που δεν είναι το 10% του πληθυσμού και απέναντι είναι η πλειοψηφία του λαού . Ανέφερε ακόμα ότι το δημόσιο συμφέρον δεν είναι τα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε πως τα 50 δισ. ευρώ των φορολογικών βαρών των τριών μνημονίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός και πως για το 2020 αυξάνονται συνολικά κατά 1,5 δισ. ευρώ τα φορολογικά βάρη που θα πληρώσει ο λαός, ενώ μειώνονται κατά 446 εκατ. ευρώ οι φόροι για τις επιχειρήσεις.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου